Zeker weten?

Wonen Wonen en werken in

Wonen en werken in Athene

Laatste update: 4 oktober 2023  ◦  19 december 2021 door Foto van Suzanne Suzanne  ◦  9368 keer bekeken  ◦  4 minutes leestijd
Wonen en werken in Athene

Overweeg je om te gaan wonen en werken in Athene? Dat is zeker geen gek idee! De Griekse hoofdstad heeft namelijk alle ingrediënten voor een onvergetelijke tijd in het buitenland: warme temperaturen, heerlijk eten en een goede mix van historische bezienswaardigheden en hippe hotspots. Lees snel verder!

Leven in Athene

Als je aan Athene denkt, denk je natuurlijk direct aan de oudheid. Nergens spot je zoveel historische bezienswaardigheden als in Athene. Op de 156 meter hoge berg Akropolis prijkt het statige Parthenon, die je al vanaf het centrum van Athene ziet. En dat is nog maar het begin! Historische ruïnes, prachtige kathedralen, theaters en waanzinnige tempels uit de oudheid. Kortom: Athene is één groot openluchtmuseum! Minstens zo indrukwekkend: het oude en het nieuwe Olympisch stadion. Voor de geschiedenisliefhebber is er dus geen tekort aan bezienswaardigheden als je gaat wonen en werken in Athene

Toch is Athene meer dan alleen geschiedenis. Pittoreske straatjes, leuke winkels, authentieke wijken en de lekkerste (Griekse) restaurantjes, het is er allemaal! Elke wijk heeft zo zijn eigen identiteit. Zo staat het eeuwenoude Plaka bekend om de koffiecultuur. Als je gaat wonen in Athene scoor je hier, net als de locals, jouw dagelijkse shot cafeïne. Noteer Café Melina en Anafiotika alvast even! In de buurt van Plaka ligt de wijk Monastiraki. Op zondagochtend stroomt het centrale plein hier vol met Atheense handelaren die hun waar verkopen op de rommelmarkt. Op de markt tik je leuke snuisterijen op de kop voor weinig geld. Het nachtleven van Athene ontdek je in Psiri en Gazi (ook leuke shop wijken)!

Nog een reden waarom Athene een perfecte bestemming is: strand! Wat veel mensen niet weten, is dat Athene aan het strand ligt. De stad is net als Barcelona de perfecte combinatie van een bruisende stad met een heerlijk uitgestrekt strand. Een voordeel van Athene: het is goedkoper dan Barcelona! Na het werken in Athene pak je de tram naar Glyfada waar je de keuze hebt uit verschillende stranden om nog even te genieten van de avondzon.

Wonen in Athene

Als jij gaat werken in Griekenland, is een fijne woonruimte natuurlijk belangrijk! Athene heeft super veel gezellige wijken vol met smalle straatjes, kleurrijke huisjes en gezellige terrassen. Het authentieke Plaka, populaire Monastiraki en de oudste woonwijk van Athene, Plaka, zijn leuke buurten om een woning te zoeken. Met hulp van een makelaar vind jij hier zeker een appartement dat aansluit op jouw wensen. Je kunt al een studio of appartement huren vanaf 300 EUR per maand. Mocht je graag willen delen, dan zijn er ook genoeg mogelijkheden om samen te wonen met huisgenoten. Dit scheelt ook weer in de kosten als je gaat wonen in Athene! De gemiddelde prijs van een tweekamerappartement ligt namelijk tussen de 450 en 700 EUR en voor een driekamerappartement tussen de 600 en 650 EUR.

 

Ben jij nu nieuwsgierig geworden naar het woonaanbod in Athene? Yobbers werkt samen met HousingAnywhere, Homelike, Uniplaces and Spotahome. Deze websites kunnen je helpen bij het zoeken naar een nieuw thuis! En het wordt nog beter, onderaan deze pagina vind je bijvoorbeeld kortingscodes en links om voorrang te krijgen. Dat maakt het zoeken in het buitenland wat makkelijker (en goedkoper). Het is natuurlijk al spannend om accommodatie te zoeken in een ander land, dus wat extra ondersteuning is altijd fijn!

Werken in Athene

Door het mediterrane klimaat is het nooit écht koud in Griekenland. Dit maakt Athene een geliefde bestemming om te werken in het buitenland, en niet alleen onder Nederlandse avonturiers! Grote kans dus dat jij in een internationaal team terecht komt als je gaat werken in Athene. Superleuk om zo wereldwijd mensen te leren kennen! Heel fijn: er wordt ontzettend veel Engels gesproken op de werkvloer! Als je de Engelse taal dus goed beheerst, hoef jij je nergens druk om te maken als je gaat wonen en werken in Athene. Bovendien spreken de Grieken zelf ook goed Engels doordat veel mensen leven van het toerisme. In de winkel, op straat of in het restaurant kun je dus zo iets vragen! Heb je een talenknobbel? Met wat doorzettingsvermogen is het zeker mogelijk om ook wat van de Griekse taal te leren. Fun fact: de Griekse taal kent een ander alfabet dan ons bekende abc. Kali epitichia (succes)!

 

Tijdens het werken in Athene kan jij natuurlijk de typische Griekse cultuur ontdekken! Want Griekenland staat natuurlijk bekend om de rijke cultuur en historie uit de Griekse oudheid. Ga tijdens het werken in Athene dus vooral op zoek naar waardevolle verhalen uit de oudheid en ontdek de historie van de Griekse goden. Zo vind je aan de voet van de Akropolis het zogenaamde Asklepios in Athene. Dit heiligdom, die vernoemd is naar de Griekse god van de geneeskunde, werd vroeger gebruikt om te vragen voor genezing. Op de dag van vandaag staat deze plek vooral symbool voor de kracht van de geneeskunde. Het Asklepios is dus zeker een bezoekje waard wanneer jij gaat werken in Athene. Op Griekipedia vind je nog meer van dit soort toffe feitjes en hotspots!

 

Goed om te weten: als je langer dan 6 maanden gaat werken in Athene heb je een verblijfsvergunning nodig. Dit kun je eenvoudig aanvragen bij de vreemdelingendienst.

Ben jij klaar om Athene te ontdekken? Bekijk al onze vacatures in Athene en wie weet ga jij binnenkort wonen en werken in Griekenland!


Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in