Zeker weten?

Wonen Wonen en werken in

8 fijne landen om in te wonen en werken!

Laatste update: 2 maart 2024  ◦  28 oktober 2021 door Foto van Stan Stan  ◦  6 minutes leestijd
De fijnste landen om in te wonen en werken

Verhuizen naar een ander land, heb jij er wel eens over gedroomd? Misschien wil je het regenachtige Nederland verlaten en wonen op een zonnige bestemming, staat werken in een bruisende metropool nog op jouw bucketlist of is het jouw droom om in een berghut te wonen omringd door een adembenemend landschap. In deze blog hebben wij 8 landen onder elkaar gezet waar het fantastisch is om te wonen én werken in het buitenland.

4 Trustpilot-sterren Review van

Mein Feedback

Ich fand gut, dass man telefonisch kontaktiert wurde. So konnte man sich austauschen. Weniger gut fand ich, dass ich mich für eine bestimmte Stelle beworben habe, ich aber Positionen von anderen Branchen und Stellen erhalten habe. Ich hätte mir gewünscht, dass man sich mehr auf meine Interessen konzentrierte. ..lees meer

29 februari 2024

Portugal 

Als je aan Portugal denkt, denk je aan zon! Dit Zuid-Europese land staat bekend om haar mooie stranden, lekkere wijnen en heerlijke verse vis. Portugal heeft echter nog veel meer te bieden! Als je interesse hebt in cultuur en architectuur ben je hier ook op de juiste plek. Elke stad heeft zo zijn eigen verhaal. De inwoners van Portugal zijn erg gastvrij en betrekken je daardoor snel in hun cultuur. Hierdoor voel jij je al snel thuis als je gaat werken in Portugal. Tijdens je werk kan je misschien wat minder gaan verdienen vergeleken met Nederland, maar het salaris staat in verhouding met de levenskosten. De meest populaire stad om te gaan wonen en werken is uiteraard Lissabon! Nergens in Europa vind je een stad met meer zonuren. Het hele kleurenspectrum is te vinden in de charmante hoofdstad en gebouwd op zeven heuvels biedt de stad overal adembenemende uitzichten!

 

➡️ Bekijk hier al onze vacatures in Portugal.

Bulgarije 

Je denkt er misschien niet meteen aan om te gaan werken in Bulgarije, maar het land zit vol verrassingen. Het weer is er meestal beter dan in Nederland, net als de kosten voor levensonderhoud. De prijzen voor uit eten gaan, activiteiten of een huis huren, liggen bijna 50% lager dan in Nederland! Het openbaar vervoer is ook erg goed geregeld. Daardoor kun je elk weekend op pad gaan! Het land heeft prachtige gebergtes, waanzigwekkende wandelroutes, kloosters, kathedralen en musea. De steden zijn hipper dan je denkt, vol street art en groene parken. Wonen en werken in Sofia, de hoofdstad van Bulgarije, is dé kans om jouw salescarrière naar een hoger level te brengen. 

 

➡️ Check onze vacatures in Bulgarije hier!

Malta

Een prachtig eiland vol vakantie-vibes: Malta! Je kan hier snorkelen, zwemmen langs de kust, goudbakken op het strand en genieten van talloze bruisende food hotspots. Verken de eilanden in je weekenden, zoals het pittoreske Gozo of het historische Mellieha. Je zal je snel thuis voelen wanneer je gaat wonen en werken in Malta, het is er namelijk niet heel groot en overweldigend. In de hoofdstad Valetta kun je je lopend verplaatsen! 

 

➡️ Bekijk al onze vacatures in Malta hier.

Australië

Een ander land waar het heel prettig is om te wonen ligt aan de andere kant van de wereld. Australië is een populair land om naartoe te emigreren. Australië heeft een multiculturele samenleving en een erg ontspannen levensstijl. Locals zijn vaak super relaxed en behulpzaam. Australië is één van de meest dunbevolkte landen ter wereld. Je hebt dus genoeg ruimte om lekker ruim te gaan wonen in Australië. Het land biedt verder een heel fijne sfeer om in te werken. Het lijkt erg op Europa, het enige verschil is dat het belangrijk is om voor Australië een visum te regelen. Wil je een visum voor Australië aanvragen? Online kun je gemakkelijk vinden welk visum voor wonen en werken in Australië geschikt is. Op het gebied van onderwijs, klimaat en zorg scoort Australië ook erg goed. Al met al maakt dat dat het heel erg fijn is om in Australië te wonen.

Duitsland 

In ons buurland wonen is ook zo gek nog niet. Zo staat Duitsland nagenoeg altijd in de toplijsten van beste landen om in te wonen. Ook in Duitsland is de gezondheidszorg op een uitstekend niveau. Daarnaast scoort Duitsland op het onderwijs ook goede punten. Zo is universitair onderwijs gratis voor inwoners en internationale studenten. De kosten voor levensonderhoud liggen gemiddeld ook lager dan in Nederland! Zo zijn bijvoorbeeld belastingen, benzine en huizenprijzen een stuk voordeliger. 

 

➡️ Zie jij jezelf al wonen en werken in Duitsland? Vind al onze vacatures hier!

Spanje 

Spanje heeft natuurlijk net als buurland Portugal een heerlijk klimaat. Als je denkt aan wonen in Spanje denk je aan genieten. Zo weten de Spanjaarden wel raad met lekker eten en heerlijke wijnen. En dat op een rustig zuidelijk tempo: die siësta houden wij wel van! Als je gaat wonen en werken in Spanje hoef je meestal niet lang te wennen aan jouw nieuwe omgeving. Je voelt je hier snel thuis. Of je nu gaat wonen aan de kust in Valencia of Barcelona, of kiest voor de bruisende hoofdstad Madrid: Spanje heeft voor ieder wat wils.

 

➡️ Wil jij graag naar Spanje verhuizen? Met onze vacatures heb je vast binnen no-time een baan! 

Hongarije 

In Hongarije kan jij leven als een koning(in)! De prijs van een huis en een stuk land zijn aanzienlijk lager. Je kan bijvoorbeeld een mooi huis met 3 hectare grond kopen voor 50.000 EUR. Hierdoor zijn de huurprijzen ook een stuk lager! Daar hoef je dus geen zorgen over te maken als je gaat werken in Hongarije. Een ander voordeel is dat andere kosten voor levensonderhoud ook erg laag liggen. Denk aan verzekeringen, eten, drinken en uitstapjes. Het land is niet alleen aantrekkelijk door de lage prijzen, maar er is ook genoeg te zien. Het land heeft namelijk een rijke en interessante geschiedenis en een bijzondere eigen cultuur. Genoeg om te ontdekken dus. Bezoek bijvoorbeeld de prachtige hoofdstad Boedapest. Deze fantastische stad heeft talloze bezienswaardigheden die jij gezien moet hebben! 

 

➡️ Klinkt wonen en werken in dit Oost-Europese land jou als muziek in de oren? Bekijk dan snel onze vacatures in Hongarije

Griekenland 

De levenskwaliteit in Griekenland ligt hoog! Dat kan haast ook niet anders wanneer je in zo'n prachtige omgeving woont. Daarnaast hechten Grieken erg veel waarde aan familie, vriendschappen en hun community. Ze ontvangen jou als expat ook graag met open armen! Door de strategische ligging van het land zijn er hier ook erg veel bedrijven gevestigd. Genoeg keuze dus wanneer jij besluit om te gaan wonen en werken in Griekenland. Geniet van het Mediterraanse eten, de bruisende cultuur en de interessante archeologische hotspots!

 

Benieuwd geworden naar het leven in Griekenland? Solliciteer op een van onze vacatures en wie weet vertrek jij binnenkort naar Athene, Kreta of Thessaloniki!

Natuurlijk zijn er nog heel veel andere fijne plekken om te gaan wonen en werken in het buitenland! Wat wordt jouw volgende bestemming? 🌎 Ontdek al onze bestemmingen hier


Wat vind je van deze blog?

wonen in het buitenland werken in het buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in