Zeker weten?

Wonen Wonen en werken in

De mooiste plekken in Lissabon om een sunset te checken!

Laatste update: 8 januari 2024  ◦  3 juni 2019 door Foto van Suzanne Suzanne  ◦  4 minutes leestijd
De zeven heuvels van Lissabon met zijn prachtige uitzichten

Lissabon is natuurlijk een ideale stad voor een stedentrip, maar al helemaal een stad om te wonen en te werken. De stad is gebouwd op zeven heuvels waardoor de stad vele uitzichtpunten kent waar je de prachtige zonsondergang kunt bewonderen. Waar precies? Wij hebben voor jou een lijstje gemaakt waar jij als echte Sunset Chaser het beste kunt genieten van de zonsondergang!

Miradoura Portas do Sol

Vanaf het plein Portas do Sol heb je een heel mooi uitzicht op Alfama en de rivier de Taag gevuld met gigantische cruiseschepen. Het plein is gemakkelijk te bereiken met tram 12 en 28. Plof neer op één van de terrassen en geniet van een drankje en een borrelhapje en bewonder de zonsondergang! Overigens is de chocoladetaart echt om je vingers bij af te likken. Ach, wanneer jij gaat werken in Lissabon kun je er vaak genoeg heen om alles uit te proberen. Is de zon al onder? Geen probleem, je kunt er vaak nog heerlijk lang blijven tot wel één á twee uur in de nacht. Regelmatig spelen er bandjes die altijd enorm hun best doen om het naar je zin te maken. Een aanrader dus wanneer je gaat werken in Lissabon!

Miradoura de Sao Pedro de Alcantara 

Het park Jardim de Sao Pedro de Alcantara ligt bovenop een heuvel in Bairro Alto en biedt een heel mooi uitzicht op de stad en op het Sao Jorge kasteel. Je kunt het park het beste bereiken via de kabeltram ''da Gloria''. Overdag is het park gevuld met toeristen die van het uitzicht genieten. Wees er dus op voorbereid dat je niet de enige bent die er rondloopt. Ontspan op één van de bankjes of bestel een drankje op het terras van één van de café's. Is de zon onder en is het tijd om de avond in te luiden? Steek de weg over en stap de Instituto dos Vinhos do Doura e Porto binnen. Jij hebt hier de keus uit maar liefst 300 verschillende soorten Port die je kunt proeven. 

Lost in Esplanada Bar

De felgekleurde, beetje verstopte, Esplenada Bar is een unieke en hippe rooftopbar in Lissabon! Eenmaal binnen zul je er echt een typische Ibiza-gevoel krijgen. De rooftopbar bestaat uit love seats en kleine tafels zodat jij gezellig kunt eten en cocktails van rond de 7 EUR kunt drinken buiten. Ook is de rooftopbar versiert met kleurrijke paraplu's en doeken. De grote bomen rondom het terras bieden heerlijke verkoeling tijdens de warme zomermaanden in Lissabon. Reserveer wel van te voren, want ze zitten snel vol en dit uitzicht wil je niet aan je neus voorbij laten gaan. Is het iets kouder? Geen zorgen! Het personeel zal je voorzien van een dekentje, zodat je nog steeds lekker lang buiten kunt zitten. Vanaf dit terras heb je een prachtig uitzicht op de rivier en het kasteel. Dit geeft nog een mooier gezicht wanneer de paarse zonsondergang van Lissabon de hemel bedekt. 

Park Bar

Geniet hier van een lekkere ontspannen avond. Luister naar gezellige muziek en bewonder de ondergaande zon. Tegelijkertijd kun je genieten van een heerlijke sangria met een bakje olijven. Maar sla zeker de heerlijke hamburger niet over! De cocktails op de menukaart zijn ook erg goed! De bar bevindt zich op de zesde verdieping van een parkeergarage, daar waar de bar haar naam aan te danken heeft. De rooftopbar wordt niet aangegeven. Neem dus gewoon de lift naar boven en loop even rond zodra je de lift uitstapt. Je loopt de bar vanzelf tegen het lijf. Je kunt gewoon het geluid van de muziek volgen. Vanaf deze bar kun je onder andere de Santa Catarina-kerk zien. 

Sao Jorge Castle 

Vanaf de stad is dit prachtige kasteel al te bewonderen, wat je nieuwsgierig zal maken naar het uitzicht vanaf het kasteel. Het is misschien dan wel een klim, maar dan krijg je er ook wat moois voor terug! Bestel een glas wijn of een lekkere port bij één van de stands en bewonder de zonsondergang met uitzicht over de binnenstad. De brug kun je zien in de verte en je kunt er een paar mooie Instagram-waardige foto’s schieten.

Noobai Cafe

Het Noobai Cafe is een rooftop bar in de buurt van Bairro Alto. De rooftop bar is gelegen op een hoge heuvel in Lissabon en heeft daardoor een prachtige panoramisch uitzicht over de oude herenhuizen, de rivier de Taag, de haven en de brug 25 april. Daarnaast heb je vanaf deze rooftopbar een verbazingwekkend mooi uitzicht op de zonsondergang. Plof neer, geniet van een heerlijke diner en een drankje! De tapas en het kaasplankje is echt aan te bevelen! De naam Noobai komt van het Creools ‘’Nu Bai’’ dat ‘Laten we gaan’ betekent. Dat is precies waarom de naam zo goed bij dit cafe past. 

Cafe da Garagem 

Dit gezellige café, een verborgen juweeltje, gelegen in de wijk Castelo biedt een prachtig uitzicht over de tuinen, de huizen, het fort en het Moorse paleis. Een bezoekje aan dit café is ideaal om je dag mee af te sluiten in Lissabon! Ook kun je uitstekend genieten van de ondergaande zon tijdens het dineren. Naast het uitzicht is het er erg bijzonder door haar inrichting. Alleen daarom al is dit café zeker de moeite waard om eens te bezoeken. De tafels in het café zijn geen tafels, maar deuren! Daarnaast is geen enkele stoel hetzelfde! Je kunt hier overigens niet pinnen, neem dus wel contant geld mee. 

Ben jij verliefd geworden op al deze prachtige sunset spots in Lissabon? Kijk dan eens bij al onze vacatures in Lissabon. Wie weet woon en werk jij binnenkort wel in deze prachtstad!


Wat vind je van deze blog?

Lissabon wonen in Lissabon inspiratie

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in