Wonen en werken in Sofia

20 november 2018 door
Foto van Suzanne Meinsma
Suzanne Meinsma  ◦  1648 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd
Sofia

Wat leuk! Een buitenlands avontuur staat op je te wachten. Je gaat wonen en werken in Sofia. Binnenkort heb jij de kans om een nieuwe cultuur te ontdekken, nieuwe mensen te leren kennen en de gewoontes en gebruiken van de Bulgaren te ervaren.

Sofia is een prachtige stad in Bulgarije omringd door bergen. Nog geen half uur verwijderd van de stad bevinden zich de schitterende skipistes. Wonen en werken in Bulgarije was misschien niet je eerste gedachte wanneer je besloot om te werken in het buitenland. Toch zal deze typische Europese stad je verrassen! Het is een spotgoedkope levendige stad en het stadscentrum is prachtig vol met oude Romeinse gebouwen. Daarnaast is het bijna altijd zonnig in Sofia en ligt de stad aan de voet van een prachtige hoge berg genaamd Vitosha, met als hoogste punt op maar liefst 2290 meter! Sofia ligt op een perfecte locatie! Wanneer jij gaat wonen en werken in Sofia zal jij gemakkelijk uitstapjes kunnen maken naar Istanbul, Athene, Boekarest of de Zwarte Zee.

Eten, uitgaan, boodschappen en openbaar vervoer

Wist je dat het leven in Sofia meer dan 60% goedkoper is dan het leven in Nederland? Voornamelijk het eten, uitgaan, het openbaar vervoer, taxi’s en de boodschappen zijn erg goedkoop. Jij kunt hier echt als een koning leven als je gaat werken in Bulgarije! Sofia heeft super veel bars en restaurants waar het altijd ontzettend gezellig is. Voor het geld hoef je het dus niet te laten, want je kunt hier al uit eten voor maar een paar euro. Wanneer je zelf kookt zal je hetzelfde geld kwijt zijn. Ideaal! 

Het is totaal niet moeilijk om geschikte woonruimte te vinden wanneer je gaat wonen in Sofia. Er is veel nieuwbouw in de stad, dus je hebt veel kans dat je terecht komt in een gloednieuwe woning. Wanneer je besluit te wonen in een 1-slaapkamer appartement zal je in het centrum rond de 300 euro kwijt zijn. Een 1-slaapkamer appartement buiten het centrum kost slechts rond de 250 euro. Lijkt het je leuk om met vrienden of collega’s samen te wonen? Wanneer je een 2 of 3 kamer appartement huurt in het centrum van Sofia ben je niet meer dan 600 euro kwijt. Een 2 of 3 kamer appartement net buiten het centrum zal slechts 450 euro kosten.

Of je nou in het centrum van Sofia woont, of erbuiten… alle wijken zijn heel goed te voet of per openbaar vervoer te bereiken. Elke wijk in Sofia beschikt over tram-, metro- en buslijnen waar je met een maandabonnement nog geen 25 euro kwijt zult zijn. Voor heel weinig geld kan jij zo de hele stad door! Ook in de winterperiode, met gemiddeld 60 dagen sneeuw, gaat het openbaar vervoer gewoon door! Leuke wijken waar het goed vertoeven is zijn het stadscentrum, Geo Milev, Lozenets, Simeonovo en Oborishte. 

Sofia in de zomer en de winter

Ben je al nieuwsgierig geworden naar het woon aanbod voor wanneer je gaat werken en wonen in Sofia? Dan raden wij je aan om de volgende websites te bezoeken:
 

Ook op deze websites zal je fraudeurs tegenkomen. Het is daarom belangrijk om vooraf niets te tekenen en te betalen. Natuurlijk kun je van tevoren alvast afspraken maken met makelaars/verhuurders zodat jij bij aankomst gelijk een bezoekje kunt wagen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om allereerst te verblijven in een hostel of hotel. In de tussentijd kun jij op zoek naar je perfecte plekje in Sofia!


Wonen in Bulgarije Werken in Sofia Balkan Sofia Werken in Bulgarije Wonen in Sofia Bulgarije

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures