Zeker weten?

Wonen Wonen en werken in

Wonen en werken in Lugano

Laatste update: 14 februari 2023  ◦  9 mei 2019 door Foto van Suzanne Suzanne  ◦  4057 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
Wonen en werken in Lugano

Wonen en werken in Lugano; misschien niet de meest bekende plek in Europa, maar wel een hele mooie! Lugano is de grootste stad in de regio Ticino, in het zuiden van Zwitserland. Houd jij van natuur, indrukwekkende uitzichten en klinkt het Zwitserse leven jou goed in de oren? Dan is werken in Zwitserland iets voor jou!

De stad Lugano ligt aan het Meer van Lugano, wat altijd in trek is bij toeristen in de zomer. De omgeving is bergachtig en door het milde klimaat is het in de lente al heerlijk weer. De laatste jaren heeft deze regio zich ontwikkeld tot een belangrijke financiële en culturele plek. Doordat het een belangrijk congres-, bank- en businesscentrum is trekt het veel zakelijke bezoekers. Maar Lugano staat ook bekend om de stad van de parken, bloemen, villa’s en architectuur. Doordat het aan het Meer van Lugano ligt, hangt er een mediterrane sfeer wat ervoor zorgt dat mensen leven volgens de ‘dolce far niente’, wat Italiaans is voor gewoon lekker niks doen. Nu zal je wel denken: Italiaans? Lugano ligt toch in Zwitserland? Klopt! Omdat het zo zuidelijk in Zwitserland ligt, wordt er zowel Duits, Frans als Italiaans gesproken. Jij kunt dus genoeg talen bijspijkeren als jij gaat wonen en werken in Lugano.

Werken in Lugano

Zwitserland staat bekend om de mensen die genieten van het leven. Wanneer jij gaat werken in Zwitserland zul je dit ook snel genoeg doorhebben. Ook is Zwitserland een mooie uitvalsbasis om reizen te maken naar andere mooie plekken in de buurt. Het ligt natuurlijk heel centraal waardoor je makkelijk naar de buurlanden kunt gaan. Zwitserland staat natuurlijk wel een beetje bekend als het belastingparadijs. Dat is ook de reden dat veel multinationals hun (Europese) hoofdkantoor hebben verplaatst naar Zwitserland. De grote bedrijven zijn dan ook meestal gevestigd rondom de steden. Daarom zijn er veel mogelijkheden om te werken in Zwitserland. 

Werken in Lugano

Wonen in Lugano

Doordat veel grote bedrijven rondom de grote steden zijn gevestigd, wonen veel expats in de stad of net daarbuiten. Via HousingAnywhere en ImmoScout24 kun je gemakkelijk kamers/appartementen vinden. Huren in Zwitserland is over het algemeen wel duurder dan in Nederland, voornamelijk in het centrum van de steden. Vaak zijn het dan wel goed verzorgde kamers/woningen met keukenapparatuur en wasmachine. Het is wel heel normaal in Zwitserland dat de verhuurder veel borg vraagt, dit omdat er dus vaak veel dingen ‘inclusief’ zitten bij de huurprijs. Dit krijg je aan het eind weer netjes terug – als het natuurlijk weer in keurige staat wordt opgeleverd.

Wat te doen in Lugano?

Lugano is al lange tijd een toeristische bestemming. Vooral door de ligging aan het Meer van Lugano. Hier kun je zwemmen, surfen, boottochten maken en er zijn veel kleine dorpjes langs het meer. De stad Lugano zelf staat bekend om luxe en de aanwezigheid van de vele banken. Het is de derde financiële stad van Zwitserland met maar liefst 70 gevestigde banken. Wanneer jij gaat werken in Lugano kun je dus lekker flaneren door deze luxe stad. Monte San Salvatore is hét uitkijkpunt van Lugano. Vanaf hier kun je zowel het Meer van Lugano als de Alpen zien. Ook is Via Nissa één van de leukste en meest luxe straatjes van Lugano. Zeker een bezoekje waard wanneer jij gaat wonen en werken in Lugano!

Wonen in Lugano

Wat vind je van deze blog?

Italië

Reacties

NS
Nicoline Schoonheim Dag Christiaan, ik woon sinds kort in Ticino, vlakbij Bellinzona..ja, echt genieten hier. Ben hier komen wonen omdat ik meer in mijn element ben in de bergen, ken ook wat mensen hier. Nederlanders heb ik nog niet ontmoet, idd een uitdaging. Lijkt mij leuk om in contact te komen, krijg ook graag tips voor vaster werk! Groet, Nicoline Schoonheim
Ramon Kalt
Ramon van Yobbers Hoi Nicoline! Fijn om te horen dat je het zo naar je zin hebt in Ticino! Op Facebook kan je vaak ook groepen vinden waarin je contact kan leggen met andere expats. En als werkzoekende ben je natuurlijk al op de juiste plek! Houd onze website in de gaten en je vindt binnenkort vast een optie die bij jou past. Groetjes, Ramon
CH
Christiaan Henny Wij wonen en werken als jong gezin in Lugano. Het is werkelijk fantastisch. We genieten enorm van het klimaat, de omgeving, de stad etc. Het is wel een uitdaging om leuke Nederlands te ontmoeten. Wij zijn beide ondernemer (ik ben de eigenaar van StudySmartWithChris.com) en mijn vrouw werkt als binnenhuisarchitect. Mochten jullie hier ook wonen, zoek mij even op!

Wil je een reactie plaatsen?

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in