Zeker weten?

Wonen Wonen en werken in

Wonen en werken in Canada

Laatste update: 16 februari 2023  ◦  10 juni 2020 door Foto van Emma Emma  ◦  9811 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
Werken in het buitenland

Wil jij dolgraag wonen en werken in Canada? Dan heb jij vast een heleboel vragen. Wat moet je bijvoorbeeld écht gezien hebben als je in Canada gaat wonen en waar moet jij op letten bij de voorbereidingen? In deze blog helpen wij jou op weg met de beste tips om jouw droom te realiseren.

5 Trustpilot-sterren Review van

Enorm tevreden met de hulp en aandacht…

Enorm tevreden met de hulp en aandacht die Yobbers voor je doet. heeft mij een nieuwe baan en een uitdaging gegeven binnen een paar dagen tijdt! ..lees meer

29 juli 2021

Canada

Canada is één van de grootste landen ter wereld en beschikt over indrukwekkende, ongerepte landschappen en prachtige steden. Maar je kan je ook terugtrekken van de bewoonde wereld à la ‘into the wild’. Canada heeft het allemaal! Dit maakt het een aantrekkelijk land om in te wonen en werken. Canada is in bijna geen enkel opzicht met Nederland te vergelijken. De mensen, de taal, verschillende tijdzones, valuta - alles is anders! Dit maakt dan ook het wonen en werken in Canada tot een onvergetelijke ervaring, waarbij ontzettend veel te beleven valt. 

 

De Canadezen wonen dicht bij elkaar in de grote steden, waardoor de landschappen eromheen veelal ongerept zijn. De omgeving is bijzonder afwisselend en er leven verschillende dieren zoals beren, wolven, lynxen, poema’s herten en bizons. Hoe tof?! In Canada moet je wel rekenen op strenge winters en hete zomers. Pak dus zeker je warmste winterjas in want op verschillende plekken in Canada kan de temperatuur namelijk naar 40 graden onder het vriespunt dalen. Brrrr.

Leven in Canada

Het leven in Canada is echt een complete ervaring! Jij kan tijdens jouw avontuur in Canada namelijk de mooiste plekken van het land ontdekken. Zo moet jij ongetwijfeld een bezoekje brengen aan de grote steden zoals Toronto, Vancouver, Calgary, Québec, Montréal en Victoria. Daarnaast zijn er ook verschillende landschappen die jij absoluut moet bewonderen. Denk hierbij aan plekken als de Niagara Falls, Churchill, Calgary en Vancouver Island. En vergeet ook zeker niet het Noorderlicht te bewonderen in Yellowknife. Kortom, er zijn vele plekken binnen Canada die jij niet mag missen wanneer jij gaat wonen en werken in Canada.

 

Belangrijk om te weten is dat je in Canada betaalt met de Canadese dollar. Open dus vooral een eigen bankrekening wanneer je in Canada bent. Daarnaast is het handig om te weten dat de Canadezen uitsluitend Engels, en in sommige gebieden Frans, spreken. Jij gaat je Engelse taal skills dus ontzettend verbeteren wanneer jij straks in Canada gaat wonen!

Wonen in Canada

Wanneer jij gaat wonen in Canada heb je natuurlijk een fijne woonruimte nodig. Jij kan in Nederland alvast op zoek gaan naar een fijne accommodatie via online websites. Zoek vooral goed uit wat een prettige wijk is om te wonen, wat de reistijd is naar je toekomstige baan en check of de woonruimte goed bij jouw wensen aansluit. Bedenk dus goed of je op zoek wilt naar een kamer, een studio of een (gedeeld) appartement. En wil je een gemeubileerde ruimte of wil je ter plekke je eigen huisje inrichten? Schrijf dit alvast op zodat je straks specifiek kunt zoeken naar een plek die aan jouw eisen voldoen. Om jou op weg te helpen hebben wij de handigste websites op een rijtje gezet. 

 

Hier vind jij sowieso een fijn plekje in Canda:

Werken in Canada

De werkcultuur is in Canada heel anders dan in Nederland. Wanneer jij gaat werken in Canada moet je er rekening mee houden dat Canadezen veel minder direct zijn dan Nederlanders. Let hier dus op en tast eerst een beetje af hoe de werkcultuur in jouw werkomgeving in elkaar zit. En daarnaast: wees natuurlijk ook lekker jezelf, want Nederlanders zijn nu eenmaal wat directer. Dat kan juist ook een hele goede eigenschap zijn waar jouw collega’s wat van op kunnen steken!

 

Wanneer jij gaat werken in Canada is het handig om op tijd een visum aan te vragen. Zonder visum kom je Canada namelijk niet binnen, dus dit is een essentiële stap! Voor verschillende banen kan daarnaast een extra ‘working permit’ noodzakelijk zijn. Dit is wel afhankelijk van de baan en het bedrijf waarvoor je aan de slag gaat. Check dit dus even bij de werkgever!

We hopen dat jij na het lezen van deze blog voorzien bent van een heleboel informatie voor jouw aankomende avontuur. Heb je verder nog hulp of advies nodig? Stuur ons gerust een chat!


Wat vind je van deze blog?

werken in Canada tips

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in