Zeker weten?

Wonen Wonen en werken in

Wonen en werken in Caïro

Laatste update: 21 november 2023  ◦  9 oktober 2020 door Foto van Marit Marit  ◦  4 minutes leestijd
Wonen en werken in Caïro

Wil jij graag wonen en werken in het buitenland? Heb je ooit al eens gedacht aan de prachtige hoofdstad van Egypte? Het mooie Caïro met alle bezienswaardigheden en gezelligheid is écht een unieke ervaring om te gaan wonen en werken! Deze stad staat natuurlijk bekend om de eeuwenoude piramides en de beroemde Caïro tower. Tijd om wonen en werken in Caïro met eigen ogen te gaan ervaren!

5 Trustpilot-sterren Review van

Heerlijke ervaring rijker

Bij yobbers zijn ze snel, alles was perfect geregeld voor de vacature in Alicante. Ik ben zeer blij deze ervaring te mogen opdoen en hoop in de toekomst nog op leuke vacatures. De lonen zijn anders in andere landen en daar moet je overkijken want het leven is ook anders in andere landen. ..lees meer

15 juli 2023

Caïro 

Caïro is de grootste stad van het continent Afrika. Deze prachtige stad staat bekend om de levendige cultuur en de gezellige mensen. Van varen op de Nijl tot het ontdekken van Egyptische oudheden in het Nationaal Museum; er is voor iedereen genoeg om te ontdekken. Of staat een kamelentocht tijdens een woestijnsafari nog hoog op jouw wensenlijstje? Wanneer je al deze leuke activiteiten hebt ervaren, kun je de drukke stad induiken en daar op avontuur gaan! In de bruisende stad vind je veel knusse en gezellige koffietentjes, maar ook luxe restaurants. Ga je voor een lekkere sterke ahoea (koffie) of toch liever voor een typische falafel? Waarom kiezen? Je kunt alles proeven wanneer je gaat wonen en werken in Egypte!

 

Ook voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis is Caïro dé perfecte plek. De eeuwenoude Citadel van Caïro is dan ook écht een hotspot die niet mag ontbreken op jouw lijstje! Dit oogverblindende bastion komt uit de 19e eeuw en is te zien over de hele skyline van de stad. Naast de historie is het natuurlijk ook leuk om de cultuur van de Egyptenaren te ontdekken. Dit kun je nergens beter doen dan in Bazaar Khan El-Khalili! Deze soek is de grootste markt in de hele Arabische wereld en dus zeker een bezoekje waard. Koop hier je typische souveniertjes om mee te nemen, koop een nieuwe outfit of verse kruiden om lekker mee te koken.

Leven in Caïro

Wanneer jij gaat wonen en werken in Egypte kun je zowel in de zomer als in de winter lekker vertoeven. Door de heerlijk warme temperaturen hoef jij jouw winterkleding niet mee te nemen. Een leuk feitje is dat Egyptenaren de maanden na de zomer niet de wintermaanden noemen. Deze maanden worden namelijk de nazomers of voorzomers genoemd, omdat de stad nog steeds wordt overgoten met de zomerse zon. Je hebt hier niet snel een vitamine D tekort! De lokale bewoners zijn erg sociaal en willen ook graag nieuwe mensen ontmoeten. Wanneer jij in je vrij tijd een rondje gaat lopen in het Al-Azhar Park kom je veel leuke mensen tegen die graag een praatje met je maken. Hoe gezellig is dat?!

 

Tegen de tijd dat je een beetje bent ingeburgerd, is het tijd om het echte leven van de Egyptenaren in te duiken en wat tradities te ontdekken zoals het bezoeken van een moskee. Begin ‘s ochtends met een lekker kopje sterke koffie bij Cilantro met een lekker stuk fruit zoals alle Egyptenaren dat doen. Bezoek alle leuke kroegjes en cafeetjes en leer enorm veel nieuwe mensen kennen! In de late avonduurtjes komt de stad volledig tot leven. Ontdek de typische waterpijp, de bioscoop of ga volledig uit je dak in Club Latex, dé nachtclub van de stad.

Wonen in Caïro

Wanneer jij gaat wonen en werken in Caïro zul je al snel merken dat de levenskosten veel lager liggen dan hier in Nederland. De kosten voor wonen in Caïro zijn afhankelijk van de locatie. De gemiddelde prijs voor een appartement ligt tussen de 117 EUR en de 465 EUR. Wanneer jij midden in het centrum van de gezellige stad gaat wonen, betaal je hier een stuk meer voor een wat kleinere ruimte. Rondom het centrum liggen allerlei leuke wijken waar je meer ruimte krijgt voor hetzelfde geld. Deze wijkjes zijn natuurlijk ook jouw ultieme kans om de échte cultuur te ontdekken. Dit zijn de betrouwbare websites waar je een leuk appartement kunt vinden:

 

De kosten van telefoons, boodschappen, restaurants en alle andere dingen liggen gemiddeld 55% lager dan in Nederland. Aan dit lijstje mag een abonnement op het openbaar vervoer zeker niet missen. Een enkele rit voor de metro kost gemiddeld 25 cent en is dus erg goedkoop. Gelukkig rijden er ook nog bussen en taxi’s mocht de metro niet op de goede plek stoppen. De bus duurt vaak wat langer als er een file staat in de drukke stad, maar is zeker leuk om een keer te pakken voor de ‘whole experience’. Wanneer je maar een klein stukje hoeft te rijden, kun je het beste de taxi pakken. De chauffeur zijn altijd erg aardig en een ritje is goedkoop in vergelijking met taxi's in Nederland!

Werken in Caïro

Caïro is een stad vol met succesvolle bekende bedrijven. De stad heeft bedrijven in alle sectoren dus voor ieder wat wils! Door het lekkere klimaat, gezellige cultuur en de prachtige ligging aan de Nijl is dit een perfecte locatie om zaken te doen. Wanneer jij gaat wonen en werken in Caïro is geduld hebben een must. De tijd die je afspreekt is flexibel en mag en nemen Egyptenaren ook niet al te nauw. Wees dus niet verbaasd wanneer je afspraak te laat komt. Daarnaast zijn Egyptenaren minder direct dan Nederlanders en begint een afspraak vaak onder het genot van een theetje. Om je goed voor te bereiden op je avontuur is het ook belangrijk om te weten dat de hiërarchie anders is dan in Nederland. Het is een Islamitisch land, maar de bewoners zijn aan veel Westerse normen en waarden gewend. Voor vrouwen wordt het aangeraden om wat wijdere kleding te dragen om te voorkomen dat je ongewenste aandacht krijgt.

Ben jij na het lezen van deze blog benieuwd naar de mogelijkheden in Caïro? Bekijk snel de vacatures in Egypte en start jouw avontuur!


Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in