Zeker weten?

Wonen Wonen en werken in

Wonen en werken in Berlijn

Laatste update: 4 oktober 2023  ◦  12 februari 2019 door Foto van Gillian Gillian  ◦  8673 keer bekeken  ◦  4 minutes leestijd
Wonen en werken in Berlijn

Veelzijdig, cultureel én hypermodern: dit is wat wonen en werken in Berlijn fantastisch maakt. De diversiteit van Berlijn uit zich in een groot aanbod aan hippe eettentjes, musea, parken, gave nachtclubs en beroemde bezienswaardigheden zoals de Berlijnse muur, Brandenburger Tor en Checkpoint Charlie. Dus ben jij benieuwd naar alle ins en outs over wonen in de Duitse hoofdstad? Bij dezen!

5 Trustpilot-sterren Review van

Hele fijne ervaring met Yobbers

Ik heb een hele fijne ervaring gehad met Lisa. Ze is erg geduldig, behulpzaam en denkt echt heel goed met je mee. Ik heb hierdoor een baan gevonden in Barcelona en kan niet wachten op deze volgende uitdaging. Ik raad Yobbers zeker aan! ..lees meer

7 september 2023

Berlijn

Vanaf Amsterdam brengt een rechtstreekse trein je in zes uur naar het culturele metropool Berlijn. Ideaal als je wilt gaan wonen en werken in Berlijn en af en toe even naar Nederland wilt ‘hoppen’. Of je dat wilt is een tweede, want je zult niet de eerste zijn die verliefd wordt op de diversiteit van deze stad. Berlijn onderscheidt zich van andere Europese steden door een eigenzinnige mix van culturen, sferen en mensen. De stad verveelt nooit en er is een waslijst aan (historische) bezienswaardigheden die je wilt zien als je gaat wonen en werken in Berlijn. Berlijn kent een beladen geschiedenis waarin de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog een grote rol hebben gespeeld. Op verschillende plekken in de stad zie je nog overblijfselen van deze oorlogen waardoor Berlijn net een openluchtmuseum is. Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis is het zeker de moeite waard om de vele musea te bezoeken waar je meer te weten komt over deze gebeurtenissen en de diepe sporen die het achterliet. Berlijn is een stad van contrasten en is de afgelopen jaren ook flink gemoderniseerd. Hippe stores, veelzijdige restaurantjes, food markten, moderne gebouwen en een bruisend uitgaansleven zijn onderdeel geworden van het unieke visitekaartje van Berlijn. En het leuke is: ten opzichte van steden als Londen en Parijs is Berlijn ook nog redelijk betaalbaar! Dit maakt Berlijn één van de populairste steden van Europa. Benieuwd naar een paar hotspots in Berlijn? Wij verzamelde alvast 12 hotspots in Berlijn voor je!

Leven in Berlijn

Na de val van de Berlijnse Muur in ‘89 kreeg Berlijn een enorme boost. De stad bloeide volledig op en stond in het tekenen van vrijheid, eensgezindheid en creativiteit. Dit was het begin van de grote clubcultuur van Berlijn, want feesten dat kunnen de Duitsers zeker! In geen enkele stad is het uitgaansleven zo uitgebreid als in Berlijn. Als je gaat wonen in Berlijn kun je in de weekenden eindeloos dansen (tja, een echte sluitingstijd is er niet) bij één van de vele clubs, openluchtfeesten of bars. Dit maakt het clubben in Berlijn wereldberoemd. Duitsers staan natuurlijk bekend om pullen bier, dus ook traditionele ‘biergartens’ ontbreken niet in het straatbeeld van Berlijn. Als je de volgende dag wel wat frisse lucht kunt gebruiken door een kleine kater of gewoon zin hebt in een groene omgeving biedt de stad ook genoeg mogelijkheden. Waar de meeste metropolen in Europa hectisch zijn, is Berlijn ruim opgezet met brede straten en grote parken. Je vindt in één van de meer dan 2.500 parken gegarandeerd een plekje om te chillen met een goed boek, je favoriete muziek of gewoon om te genieten van jouw avontuur Berlijn!

Wonen in Berlijn

Als jij een leuke vacature in Berlijn hebt gevonden, begint de voorpret! Online zijn er genoeg handige websites beschikbaar waar jij jouw droomplek zeker kunt vinden. De grootste woning zoeksite van Duitsland is Imobilienscout24. Deze website biedt verschillende filters, zodat je binnen no time een selectie hebt van studio’s, appartementen en huizen die voldoen aan jouw wensen. Dagelijks komen er tientallen nieuwe woningen online, dus zeker een platform om regelmatig te checken! Maar er is meer, dus ga er lekker voor zitten en speur de volgende websites ook eens af:

 

We horen je denken: ‘wat kost wonen en werken in Berlijn eigenlijk?’ Goede vraag! In een wereldstad als Berlijn kun je op veel verschillende manieren wonen. Het voordeel van Berlijn is dat er niet echt een centrum is. De stad is opgedeeld in wijken met elk een eigen sfeer en hotspots. De prijs is voornamelijk afhankelijk van de grootte en de locatie, maar houd in Berlijn rekening met een huurprijs van ongeveer €500,- tot €700,- per maand voor een 1 kamer appartement. Wil je graag samen met huisgenoten wonen? Dan kun je al vanaf €300,- per maand een kamer huren. Populaire wijken in Berlijn zijn Mitte, Prenzlauer Berg, Kreuzberg en Friedrichshain, maar dit zie je ook weer terug in de prijzen en het aanbod. Lees alle insider tips over wonen in Berlijn op BerlijnBlog.

Werken in Berlijn

Berlijn is dé hub in Europa voor startups en innovatieve bedrijven. Expats vliegen de hele wereld over om te werken in Berlijn en dat is natuurlijk niet alleen voor de bratwurst. Duitsland biedt veel kansen voor expats. Het land heeft één van de sterkste economieën in de Europese Unie, de werkomstandigheden zijn goed en de diversiteit van Berlijn inspireert. Duitsers an sich zijn hardwerkende mensen die graag hun kwaliteiten laten zien en staan bekend om hun pünktlichkeit. Ben jij geen ochtendmens? Zet dan toch even je wekker iets eerder, want te laat komen is echt not done. Als je gaat werken in Berlijn zul je merken dat de traditionele werkcultuur ook formeler is dan in Nederland en meer hiërarchisch is ingesteld. De werkcultuur bij startups staat juist in contrast met de traditionele cultuur. Zij werken meer in een informele en open sfeer, net zoals wij dat kennen. 

Wonen en werken in Berlijn. Velen dromen ervan, jij gaat het doen! Bekijk snel ons vacatureaanbod in Berlijn en solliciteer op jouw droombaan in Berlijn!


Wat vind je van deze blog?

Berlijn wonen in Berlijn Duitsland werken in Berlijn

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in