Wonen en werken in het bruisende Berlijn

12 februari 2019 door
Foto van Gillian van Loenhoud
Gillian van Loenhoud  ◦  3259 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd
Wonen en werken in Berlijn

Wonen en werken in Berlijn! Dat is nog eens een levenservaring om over naar huis te schrijven!

Heb jij in Berlijn de baan gevonden die helemaal bij je past? Super! Daar hoort alleen nog een mooie woning bij, waar jij je helemaal thuis voelt. Nog geen idee hoe jij je woning in Berlijn moet vinden? Geen probleem! Deze blog helpt jou in de juiste richting.

''Waar moet je beginnen?''

Het begint natuurlijk met de voorpret! Je gaat wonen en werken in het bruisende Berlijn. Wat een kans! Met die gedachte in je achterhoofd gaat de zoektocht naar jouw woonruimte beginnen. Online zijn er een heleboel websites te vinden die woningen aanbieden. Om het jou makkelijk te maken hebben wij een selectie gemaakt van deze websites. We beginnen direct met de grootste woningzoeksite van Duitsland. Imobilienscout24.de is de plek waar je appartementen, woningen en huizen kunt vinden. Met de vele handige filters op de website kun jij je (droom)huis samenstellen. Zo kom je na een dag werken in Berlijn thuis op een plek die bij jou past! Houd de website goed in de gaten, want er komen dagelijks tientallen nieuwe woningen online. Voordat je het weet ga jij wonen en werken in Berlijn! Toch niks gevonden op deze website? No worries! Er zijn veel meer websites en facebookpagina’s te vinden die woningen aanbieden. Dus ga er lekker voor zitten en speur de volgende websites eens af:

 

Websites


Facebookpagina’s

Twee mensen vrolijk samen in Berlijn

''Wat kost wonen en werken in Berlijn?''

Wonen en werken in Berlijn, vele dromen ervan, jij gaat het doen! Maar waar in Berlijn ga je wonen? En misschien nog belangrijker, wat kost het? In een wereldstad als Berlijn kun je op veel verschillende manieren wonen. Denk aan appartementen, huizen en kamers met allen een ander prijskaartje. Voor het huren van een 1 kamer appartement in het centrum betaal je ongeveer €700 per maand. Buiten het centrum kost dat ongeveer €500 per maand. Kom je na een dag werken in Berlijn liever thuis bij je gezellige huisgenoten? Dan kun je al vanaf €300 per maand een kamer huren. 

 

''Tips voor het huren van een huis''


Tip 1: Je bent online jouw droomhuis tegengekomen en het liefst teken je direct het contract. Begrijpelijk natuurlijk! Je wilt bovendien snel starten met het werken in Berlijn. Maar ga toch eerst het huis bezichtigen, want wie weet is het te mooi om waar te zijn. Aanrader: bekijk het huis in het echt, betaal geen borg zonder een ondertekend contract en test altijd even de sleutel. 

Tip 2: Met werken in het buitenland komen veel zaken op je af. Het zoeken van een huis kan een hele opgave zijn. Het geeft daarom meer rust om eerst tijdelijk onderdak te zoeken in bijvoorbeeld een hostel of hotel. Dan kun je eerst te stad leren kennen en vervolgens kun jij je droomwoning zoeken. 

 

Tip 3: Spreid je kansen door de focus te leggen op meerdere appartementen. De eerste beste woning hoeft dus niet de beste te zijn ;-)!

 

Wil je nou meer te weten komen over wonen en werken in Berlijn? Bekijk dan zeker deze blog:

http://berlijn-blog.nl/praktisch/een-woning-zoeken/


Werken in Berlijn Wonen in Berlijn Berlijn Werken in het buitenland Wonen in het buitenland Duitsland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures