Zeker weten?

Wonen Visa en meer

Let hier op bij een huis huren in het buitenland!

Laatste update: 4 december 2023  ◦  24 april 2020 door Foto van Gast Gast  ◦  3941 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
Let hier op bij een huis huren in het buitenland!

Wanneer je in het buitenland gaat werken en wonen kan je navraag doen bij vrienden of bekenden, familie, collega's in binnen en buitenland en online speuren naar een goede woning. Maar waar moet je op letten bij het huren van een huis in het buitenland? Wij hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet.

5 Trustpilot-sterren Review van

Mijn erg positieve ervaring met Yobbers

Nadat ik op de site van Yobbers had gesolliciteerd op verschillende banen in het buitenland kreeg ik binnen een paar dagen een online gesprek. Hierin werd gekeken welke baan/banen bij mij paste. Vervolgens kreeg ik een gesprek met het bedrijf, ook dit verliep erg soepel en fijn. In mijn geval ben ik aangenomen bij een bedrijf in Valencia. Ik zou het iedereen aanraden om via Yobbers een baan te regelen. Fijn contact van het begin tot het einde van je sollicitatie! ..lees meer

18 juli 2022

Ga voor de beste huurtermijn

Waarschijnlijk kost het je wat tijd om een goede woning te vinden in het buitenland. Zo willen veel mensen wel eerst een kijkje nemen bij een paar huizen voordat de knoop wordt doorgehakt en ook kost het verhuizen zelf tijd, geld en energie. Kijk dus goed naar de voorwaarden in het huurcontract en probeer de huurperiode zo goed mogelijk af te stemmen op je eigen verblijfsduur. Zo voorkom je dat je tussentijds moet verhuizen. Zeker als je langer blijft dan gepland en er geen mogelijkheid tot verlenging is. Bedenk ook wat je met je woning in Nederland gaat doen als je deze aanhoudt en wat de fiscale gevolgen daarvan zijn. Als je voor meerdere jaren naar het buitenland verhuist is het wellicht een mogelijkheid om een woning te kopen. Vaak heeft eerst huren dan het voordeel dat je voor jezelf de tijd creëert om goed onderzoek te doen naar je eigen woonwensen, wijken die je aantrekken, financieringsmogelijkheden en lokale regels.

Maak gebruik van een van onze partners

Yobbers werkt samen met HousingAnywhere, Homelike, Uniplaces and Spotahome. Deze websites kunnen je helpen bij het zoeken naar een nieuw thuis! En het wordt nog beter, onderaan deze pagina vind je bijvoorbeeld kortingscodes en links om voorrang te krijgen. Dat maakt het zoeken in het buitenland wat makkelijker (en goedkoper). Het is natuurlijk al spannend om accommodatie te zoeken in een ander land, dus wat extra ondersteuning helpt altijd.

Welke kosten zijn inbegrepen?

Ga bij het opstellen van het huurcontract na welke kosten hier allemaal bij inbegrepen zijn, zoals gas, water en energie, maar ook zaken als sneeuwruimen, tuinonderhoud, aanwezige keukenapparatuur enzovoort. Bij een kale huurprijs loont energieprijzen vergelijken vaak, net als in Nederland. Ook kunnen de voorwaarden voor onderhoud verschillen per verhuurder. Zo kan het zijn dat de kosten voor bepaalde onderhoudswerkzaamheden voor je eigen rekening zijn als je een woning huurt in het buitenland. Zeker bij een verouderd huis kan dit een flinke kostenpost opleveren, waardoor het verstandig is om hierbij stil te staan.

Verplichtingen als huurder

Juridisch gezien is de persoon die het huurcontract ondertekent of mede-ondertekent huurder. Het kan zijn dat een huurcontract voor een bepaalde tijd automatisch wordt verlengd, tenzij je binnen de voorgeschreven opzegperiode en via de juiste weg de huur opzegt. Ook in het buitenland zijn opzegtermijnen doorgaans wettelijk vastgesteld. Wanneer er sprake is van een wettelijke opzegtermijn kan deze alleen in zeer uitzonderlijke gevallen voordat de termijn is verlopen worden opgezegd, zoals bij een sterfgeval, ernstige ziekte of wanneer je wordt overgeplaatst vanwege werk. Ten slotte teken je als huurder vaak voor de inventarislijst. Check voordat je jouw handtekening zet of alles dat op de lijst staat ook daadwerkelijk aanwezig is en of er gebreken zijn aan de inventaris. Dit kun je dan direct aan laten passen in het contract. Vind je dit maar veel gedoe? Je kunt er ook voor kiezen om in een gedeelde woning in te trekken. Zeker als je snel vrienden wilt maken in het buitenland is dit een aanrader.

Heb jij ook nog ideeën? Laat het ons vooral weten in de reacties! 


Wat vind je van deze blog?

appartement flat verhuizen accommodatie tips wonen in het buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in