Zeker weten?

Wonen Visa en meer

Werken in het buitenland? Houd hier allemaal rekening mee!

Laatste update: 22 februari 2023  ◦  17 oktober 2019 door Foto van Remi Remi  ◦  2645 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
Werken in het buitenland

Het is natuurlijk niet niks. Je wilt gaan werken in het buitenland, maar waar begin je precies? Welke stappen moet je zetten en wat zijn precies je voor- en nadelen? Moet je nu een lijstje maken en de overwegingen tegen elkaar weg gaan strepen of op gevoel een wereldreiziger worden. Wij vinden dat je de beslissing weloverwogen moet nemen zodat je er geen spijt van krijgt en ook niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Voorbereidingen op je baan in het buitenland

Voordat je avontuur in het buitenland van start gaat zijn er een aantal dingen die je al kan doen. Alle belangrijke regeltjes en documenten dienen op je to-do list te staan, dus maak die eerst. Zorg ervoor dat je paspoort en rijbewijs nog een flinke tijd geldig zijn en check ook of je misschien een internationaal rijbewijs nodig gaat hebben. Die kan je gemakkelijk aanvragen bij de ANWB overigens. Daarnaast heeft de GGD nog informatie voor je over de inentingen die je eventueel nodig hebt voordat je de grenzen overgaat. Ga je naar een EU land? Dan hoef je geen visum aan te vragen. Buiten de EU is het in sommige landen verplicht om van tevoren een visum aan te vragen. Check dan goed wat je precies nodig hebt. Dit kan je doen door even contact op te nemen met de ambassade van het land waar je naartoe gaat. Ga je aan de slag via Yobbers, dan helpen we je natuurlijk met al deze zaken.

Ook belangrijk: een goede verzekering! Laat je voor vertrek goed adviseren door een verzekeringsspecialist, zodat je met een goed gevoel op reis kunt gaan. Onze partner JoHo heeft veel ervaring met internationale verzekeringen en beantwoordt graag al jouw vragen hierover!

Checklist

Je start met werken in het buitenland

Je werk zal waarschijnlijk anders zijn ingericht dan je gewend bent vanuit Nederland. Ken je al iemand waar je gaat werken in het buitenland, vraag dan alvast om wat tips. De werkcultuur verschilt per land. In het ene land kan je te maken krijgen met een enorme strenge hiërarchie, terwijl je in het andere land met een knuffel wordt begroet door je leidinggevende. Zo geldt het ook voor pauzes. In de tropische landen kan het zo zijn dat je een flinke middagpauze hebt waarbij uitgebreid wordt geluncht, eventueel een afzakkertje wordt gedaan in een lekkere luie stoel of waarbij zelfs de oogjes even dicht worden gedaan. Aan het einde van de dag is het de normaalste zaak van de wereld om stipt 17:00 uur je stoel aan te schuiven en iedereen een fijne avond te wensen als je gaat werken in Australië. Ga je werken in Japan, dan ben je pas klaar als je werk af is. Overwerken is trouwens in sommige landen extreem uit den boze en wordt dan ook niet gewaardeerd. Belastingen en verzekeringen kunnen nogal verstopt zitten in een spinnenweb van buitenlandse regeltjes. Vraag dan ook om meer informatie bij je toekomstige werkgever zodat je wordt ondersteund bij het uitzoeken van wat je precies nodig hebt. Ga je aan de slag bij Yobbers, dan zorgen we er altijd voor dat er iemand voor je klaar staat om je hierbij te helpen! 
 

Werken in het buitenland

Inmiddels al een tijdje aan het werk? 

Ben je inmiddels aan het werk in het buitenland? Denk er dan om dat je niet té verliefd raakt op het buitenland! Het is een enorme verslaving om ver van huis, op een mooie bestemming je volgende bestemming al te plannen. Zonder gekkigheid; you're gonna love it! Je zal jezelf en je leven beter maken door de stap te zetten en te gaan werken in het buitenland, maar vergeet af en toe niet het thuisfront te bezoeken. Streep alles af wat er op je bucketlist staat (of nog komt te staan) en kom af en toe eens thuis om je familie en vrienden weer eens te zien! 


Wat vind je van deze blog?

werken in het buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in