Geweldig nieuws: Grenzelooswerk wordt Yobbers!
Lees meer!

Zo maak jij binnen no-time vrienden in het buitenland

26 februari 2020 door
Foto van Femke Brink
Femke Brink  ◦  1134 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd
Vrienden maken in het buitenland

You did it! Binnenkort ga jij werken in het buitenland. Supertof! Of je nou gaat werken in Barcelona, Caïro of Krakau; een enorm avontuur staat op jou te wachten. En ja, (we know) dat is best wel een beetje spannend. Een onbekende stad, een nieuwe baan en natuurlijk nieuwe vrienden maken. Om je alvast op weg te helpen, geven wij jou vijf tips om makkelijker nieuwe vrienden te maken. Zo heb jij binnen no time leuke mensen ontmoet om de stad mee te ontdekken!

Trustpilot 5 stars Review van Valentina Chalkia

Mijn droom komt uit!

Linda heeft mij onwijs goed geholpen met de weg naar mijn droom in Griekenland! 1 dag na mijn sollicitatie werd ik al gebeld en sindsdien is alles lekker gaan rollen.. En nu, vandaag de dag heb ik te horen gekregen dat ik ben aangenomen!! Dit is echt mijn droom en dit had ik echt niet waar kunnen maken zonder de ondersteuning van Linda en het geweldige Grenzelooswerk!! Geweldig!! 🇬🇷❤❤❤ ..lees meer

23 februari 2021

Tip 1. Deel je woonruimte 

Vrienden maken in het buitenland hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. En nee, je hoeft niet op random deuren te kloppen of mensen aan te spreken op straat. Eén van de makkelijkste manieren om vrienden te maken in het buitenland is een woonruimte delen. Het is niet alleen goedkoper, maar ook nog eens gezelliger! Er is altijd iemand thuis, je kunt samen koken en (niet geheel onbelangrijk) samen op stap. Huisgenoten worden over het algemeen snel vrienden. Woon je samen met een international, dan is het in het begin misschien iets lastiger omdat je niet dezelfde taal spreekt. Stel dan eens voor om een keer een typisch Nederlands gerecht te koken. Een betere ijsbreker is er niet! Lijkt een woonruimte delen jou wel iets, check dan eens Facebookgroepen en websites voor accommodaties, want hier worden ook vaak gedeelde accommodaties aangeboden.

Deel je woonruimte

Tip 2. Word lid van Facebookgroepen

Ben je omringd door veel internationals, dan is het best fijn om eens ‘mede-Nederlanders’ om je heen te hebben. Zoek op Facebook maar eens op ‘Nederlanders in …’ en je krijgt direct verschillende groepen met mensen die ook wonen en werken in het buitenland. Van Parijs en Sydney tot aan New York en Berlijn. Er zijn superveel groepen waar je lid van kunt worden. Met één klik sta je in contact met honderden (soms wel duizenden) kaaskoppen die ook in een buitenlandse stad wonen. Het verschilt een beetje per groep wat er wordt gedeeld. Van kleine ontmoetingen in een bar en het delen van handige tips tot échte Nederlandse evenementen en verzoekjes voor sportbuddies. Je kan natuurlijk ook zelf een berichtje sturen voor een koffie-date!
 

Wanneer je via ons platform in het buitenland aan de slag gaat, kan jij lid worden van de Yob Travellers Community! In deze Facebook community kan je mede-avonturiers ontmoeten, de leukste verhalen delen en vragen om de beste tips. Aanrader!

Tip 3. Word lid van een sportclub

De niet-sportliefhebbers onder ons staan misschien niet direct te springen bij het lezen van deze tip, maar nieuwe mensen ontmoeten is op deze manier echt super easy. Je bent namelijk omgeven met mensen die dezelfde sport leuk vinden als jij en een praatje is al snel gemaakt. Vaak zegt de trainer of iemand van de vaste groep wel: ‘hé ben jij nieuw hier?’ En daar ga je! Je kan natuurlijk ook zelf initiatief nemen en iemand vragen om de inhoud van de les of jezelf even voorstellen. Houd je meer van een teamsport, dan is het contact nog makkelijker gelegd. Het leuke van een teamsport is dat er vaak na de training of wedstrijd een drankje wordt gedaan en men vaak ook buiten het sporten om afspreekt. Inschrijven bij een (lokale) sportclub is dus zeker een must als je nieuwe mensen wilt ontmoeten in het buitenland. En het is natuurlijk ook de uitgelezen kans om lekker fit te blijven!

Word lid van een sportclub

Tip 4. Meld je aan voor een taalcursus

Het is nooit verkeerd om de lokale taal (beter) onder de knie te krijgen door een taalcursus. Zo kun je altijd iets navragen, een spontaan gesprek aanknopen én nieuwe mensen ontmoeten. Als studiegenoten is het superleuk om samen te oefenen en elkaar te helpen met de taal. Op die manier ontmoet je lerende wijs nieuwe mensen en ben jij binnen no time ingeburgerd. Jackpot! 

Tip 5. Schuif aan bij collega’s

Vergeet je (directe) collega’s ook niet! Heb je op onze vacaturepagina een leuke baan in het buitenland gevonden, dan kom je vaak terecht in hechte (internationale) teams. Tijdens het werken mag een lunch natuurlijk niet ontbreken. Dit is voor jou de uitgelezen kans om mensen te ontmoeten. Stap gewoon lekker op mensen af, stel jezelf voor en schuif aan. Misschien een paar weken of maanden geleden stonden zij in jouw schoenen. Je collega’s weten dus hoe het is om nieuw te zijn en (voor het eerst) te werken in het buitenland. Ze willen jou daarom maar al te graag helpen. Daarnaast trekken veel collega’s in hun vrije tijd ook met elkaar op! 

Heb jij zelf nog leuke manieren om nieuwe mensen te ontmoeten? Laat het ons dan zeker even weten in de reacties!


Tips vrienden maken in het buitenland Wonen in het buitenland Werken in het buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures