Oud & Nieuw vieren in het buitenland doe je zo!

31 december 2019 door
Foto van Suzanne Meinsma
Suzanne Meinsma  ◦  495 keer bekeken  ◦  4 minuten leestijd
Oud&Nieuw

2020 is alweer bijna een feit! Veel mensen besluiten om met Oud & Nieuw de koffers te pakken en het nieuwe jaar ergens anders in te luiden. Wij hebben een aantal gave steden voor je op een rijtje gezet. Hier wordt een Oud & Nieuw een gegarandeerd succes!

Dubai

Laat je winterjas maar thuis, want deze zal je niet nodig hebben bij het Oud & Nieuw vieren in Dubai. Je kunt buiten heerlijk genieten van een vuurwerkshow met zo’n 25 graden. De meest spectaculaire vuurwerkshow kun je vinden bij de Burj Khalifa, één van de hoogste gebouwen ter wereld. Een grote hoeveelheid vuurwerk wordt hier de lucht in geschoten wat resulteert in een prachtig spektakel! De beste plek om de show te volgen is rondom The Dubai Mall, de restaurants van het winkelcentrum zijn tot diep in de nacht geopend! Het is aan te raden om van tevoren een tafeltje te reserveren.

Madrid

Feliz ano nuevo! Jij gaat een spectaculaire jaarwisseling tegemoet wanneer jij gaat werken in Madrid! De hoofdstad van Spanje is een topbestemming voor een fantastisch Oud & Nieuw feest. We raden je aan om naar Puerta del Sol te gaan. Volgens Spaanse traditie moet je om middernacht, 12 druiven eten, één druif per klokslag. Éen druif staat gelijk aan een maand in het jaar. Wanneer het lukt om alle druiven op te eten, voordat de 12 klokslagen voorbij zijn, dan ga je een jaar vol geluk en welvaart tegemoet! Handig om druiven zonder pitten te kopen! Deze traditie staat ook wel bekend als ‘Las Uvas de La suerte’; de druiven van het geluk!

Berlijn

Brandenburger toren is dè plek om Oud & Nieuw te vieren in Berlijn. Hier kun je genieten van een geweldig feestje met optredens van DJ’s en live bands. Samen met zo’n 1 miljoen (!?) andere mensen ga jij het nieuwe jaar in. Op de grote klok zie je de laatste minuten van het oude jaar wegtikken, daarna begint een groot vuurwerkspektakel, je weet werkelijk niet waar je moet kijken! Na de vuurwerkshow gaan de optredens gewoon verder rondom de toren, als je wilt kun je hier de hele nacht door feesten! Wil je hier Oud en Nieuw vieren? Kom op tijd! Want als het plein vol is gaan de hekken dicht, het kan zijn dat ze na een tijdje weer open gaan indien het rustiger wordt. Vind je het te koud om de hele avond buiten staan? Dan kun je ook het grootste indoor feest van Berlijn bezoeken. Kulturbrauerei heeft voor ieder wat wils, er zijn 15 verschillende zalen, 30 DJ’s en 1 liveband, en dus heel veel verscheidene muziekstijlen. Om toch het vuurwerk te aanschouwen, kun je naar de binnenplaats gaan. Krijg je al zin om te wonen en te werken in Berlijn?

 

Paramaribo

In Suriname wordt ‘Owru Yari’ gevierd oftewel Oud & Nieuw. In de hoofdstad van Suriname gaan op oudejaarsdag duizenden mensen de straat op om feestelijk het nieuwe jaar te vieren. Het feest vindt vooral plaats in de Domineestraat. Niet alleen op deze dag is het feest, maar de hele dag december wordt er feest gevierd in Suriname. Vanaf de eerste week beginnen ze al met kerstdiners. De pagara estafette is een van de hoogtepunten, om twaalf uur 's middags wordt er vuurwerk afgestoken in de vorm van pagara's oftewel vuurwerkslingers. Deze pagara's zijn soms wel kilometers lang! Lijkt die jou leuk om mee te maken en wil je werken in Paramaribo? Neem een kijkje bij onze vacatures!

Lissabon

Wanneer jij gaat werken in Lissabon wil je hier ook het nieuw jaar inluiden! En ja, ook in Lissabon wordt Oud & Nieuw groots gevierd. Het grote feest is te vinden op het Praça do Comércio. Hier kun je aftellen naar 12 uur en daarnaast is er muziek en natuurlijk een grote vuurwerkshow. Spanje heeft de traditie om 12 druiven te eten om middernacht, in Portugal eten ze rozijnen voor 12 wensen. Voor iedere maand van het jaar één. Castelo de Sao Jorge opent speciaal zijn deuren voor de jaarwisseling.Bij dit grote kasteel heb je een geweldig uitzicht over de stad en vanaf hier kun je het vuurwerk van Praça do Comércio bewonderen. De plek is ideaal voor degenen die zich niet willen aansluiten bij de drukte Praça do Comércio

Brussel

Brussel is een ware belevenis met Oud & Nieuw. De Grote Markt is bij uitstek de plek om een prachtige vuurwerkshow te bekijken. Daarnaast zijn vele gebouwen verlicht en zijn er verscheidene eet- en drinkkraampjes. De hele nacht rijden er gratis bussen door de stad, die je van de ene naar de andere plek kunnen brengen. Op de kunstberg kun je genieten van live muziek. Liever met de voetjes van de vloer? Ga dan naar de Beurs, daar kun je  de hele nacht dansen.

Boedapest

Mocht je gaan werken of wonen in Boedapest? Dan ga jij je rond de jaarwisseling ook zeker vermaken! Nadat de klok middernacht heeft geslagen, wordt volgens traditioneel gebruik het Hongaars volkslied gezongen. Búék betekent gelukkig nieuwjaar in het hongaars. De charme van Boedapest wordt vaak stiekem vergeleken met die van Parijs, maar in tegenstelling tot Parijs is Boedapest een meer budgetvriendelijke bestemming voor oudejaarsavond. Er zijn vele openlucht feesten in de stad zoals op het Vörösmarty plein. Het perfecte plekje om een vuurwerkshow te bekijken is bij de Donau!

 

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account