Zeker weten?

Wonen Social life

Feestdagen in het buitenland!

Laatste update: 3 augustus 2022  ◦  30 oktober 2020 door Foto van Marit Marit  ◦  4 minutes leestijd
Feestdagen in het buitenland

Wat is er nou leuker dan het vieren van feestdagen? Elk jaar kijkt iedereen uit naar deze momenten waarbij je het leven viert of een moment uit de geschiedenis herdenkt. Ook in het buitenland worden veel verschillende feestdagen gevierd! Wij hebben de meest grote, gezellige en bekende feestdagen voor je op een rijtje gezet. Deze happenings mag jij niet missen wanneer jij gaat wonen en werken in het buitenland!

5 Trustpilot-sterren Review van

Goeie organisatie

Het team van Yobbers is heel klantgericht. Ze zijn duidelijk, vriendelijk en heel geintreseerd in je. Ik heb er een positieve indruk van. Complimenten ! ..lees meer

15 november 2021

Halloween

Trick or treat! In Nederland vieren wij deze feestdag vaak niet omdat wij Sint Maarten hebben. 31 oktober is Halloween, een big happening in de Verenigde Staten, Ierland, Verenigd Koninkrijk en Canada. Op deze feestdag worden de Allerheiligen herdacht. Halloween is ook afgeleid van All Hallows Eve (Allerheiligen). In de avond veranderen buurten in deze landen naar donkere straten versierd met lichtjes en uitgesneden pompoenen die prachtige verschijningen maken. Kinderen gaan langs de deuren en roepen ‘trick or treat!’. Degene die de deur open doet wordt uitgedaagd trick (plagen) or treat (snoep). 

Bevrijdingsdag

Wij kennen Bevrijdingsdag van 5 mei waarbij heel Nederland op de kop wordt gezet. In elke stad is er wel een gaaf festival te vinden waar jij kunt feesten op de lekkerste deuntjes. Maar, andere landen vieren dit vaak op een andere dag omdat zij niet op dezelfde dag zijn bevrijd tijdens de tweede Wereldoorlog. Veel Europese landen vieren Victory in Europe Day op 8 mei. Italië viert niet specifiek Bevrijdingsdag, maar de dag dat de Italiaanse vrijheidsbeweging een radiobericht uitbracht op 25 april. Festa Della Libertà. In de Italiaanse straten lopen fanfares, hangen grote vlaggen en vliegen straaljagers door de lucht. Buiten Europa wordt deze gebeurtenis in de geschiedenis weer anders gevierd. Japan viert Victory over Japan Day op 2 september en de Verenigde Staten vieren elke tweede maandag van augustus Victory Day. Alle landen vieren dit op hun eigen manier en staan stil bij dit moment door veel evenementen te organiseren.

St. Patricksday

Dat groene kaboutertje aan het einde van de regenboog met een pot goud? Dat is een leprechaun! Heel Ierland gaat groen verkleed de straten op, vaak als een leprechaun, op 17 maart. De beschermheilige van het land, Saint Patrick, wordt groots en uitbundig gevierd. In Dublin is elk jaar een grote optocht en alle steden hebben een gezellige kermis wat wordt afgesloten met buitengewoon mooi vuurwerk. St. Patricksday wordt steeds vaker gevierd in andere landen zoals de Verenigde Staten, Australië en sommige landen in Europa. Hoe ga jij verkleed wanneer je gaat wonen en werken in Ierland? Wil jij St. Patricksday zelf ervaren? Hier kun jij alle ins en outs vinden over dit prachtige land!

Kerstmis

All I want for Christmas is you! Kerstmis. De meest betoverende dagen van de hele winterperiode. Huizen en tuinen worden versierd met lichtgevende rendieren, sneeuwpoppen en kerstmannen. Wereldwijd wordt kerstmis anders gevierd. Zo begint kerst in Australië in de zomer en wordt er vaak gepicknickt of gebarbecued . In Amerika wordt kerst heel hysterisch gevierd met alle toeters en bellen. Hoe meer lampjes, hoe beter. Hier mag de ster van Bethlehem niet bij ontbreken. Er zijn ook landen zoals Japan en sommige Arabische landen waar bijna geen kerst gevierd wordt. In welk land zou jij kerst willen vieren?

Carnaval

Carnaval, wie kent het niet? Dit jaarlijkse festiviteit was oorspronkelijk een christelijk traditioneel volksfeest dat gevierd werd voor het vasten. Wij Nederlanders kennen carnaval van de te gekke optochten en grote feestjes waarbij iedereen verkleed is in de maand februari. Dat is hoe wij het kennen. Maar, carnaval wordt gevierd over de hele wereld op allerlei verschillende manieren. Alle landen in en buiten Europa geven hun eigen draai aan de feestelijke gebeurtenis. Wanneer jij denkt dat wij Nederlanders alles uit de kast trekken, dan heb jij nog nooit een Braziliaanse carnaval gevierd. Hier weten ze pas écht wat feesten is! De hele week lang zijn er overal in het land evenementen en wordt er niet gewerkt. Nu snap je vast waarom dit het hoogtepunt van hun jaar is!

Oktoberfest

Ben jij dol op bier? Dan is het oktoberfest écht iets voor jou! Oktoberfest is namelijk het grootste bierfeest ter wereld. Het feest staat bekend door de Lederhosen, Dirndls en Duitse gezelligheid. Het feest is ontstaan als trouwfeest van een koninklijk echtpaar met paardenracen. Dit wordt nog steeds elk jaar gevierd. Niet alleen Duitsland viert Oktoberfest maar ook China en Brazilië! Wist je dat Qingdao en Blumenau naast München de grootste Oktoberfests ter wereld hebben?!

Nieuwjaar

Als je denkt aan nieuwjaar denk je aan heel veel mooi vuurwerk. In de westerse wereld gaat het nieuwe jaar van start op 1 januari. Dit is niet overal zo. In veel andere culturen begint het nieuwe jaar op een andere datum. Zo wordt in China de Chinese kalender aangehouden wat rekening houdt met de maan en zon waarna een week lang het nieuwe jaar wordt gevierd. De échte winnaar is Dubai met meer dan 400.000 prachtige knallers. Wanneer jij gaat wonen en werken in het buitenland wil je nieuwjaar niet missen. Waar ga jij het volgend jaar vieren?  

Thanksgiving

Een enorm bekende feestdag in Canada en de Verenigde Staten is Thanksgiving. Op deze bijzondere dag wordt oorspronkelijk de goede oogst gevierd samen met alles waar men dankbaar voor is. In de VS is dit op de vierde donderdag van november en in Canada de tweede maandag van oktober. Deze dag draait om eten. Klinkt goed toch? Het eten van kalkoen staat dan ook bovenaan de lijst van tradities. Na Thanksgiving is het officieel tijd om kerstinkopen te gaan doen. Feestdag na feestdag!

Heb jij na het lezen over alle fantastische feestdagen ook zin gekregen om deze mee te maken? Waar wacht je dan nog op.. ga wonen en werken in het buitenland! Bekijk snel ons aanbod aan vacatures!


Wat vind je van deze blog?

festival

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in