Wat voor invloed heeft de Brexit op het werken in de UK

5 november 2018 door
Foto van Suzanne Meinsma
Suzanne Meinsma  ◦  904 keer bekeken
Typische beelden van Engeland zoals de vlag, de rode telefooncel en de Big Ben

Je wilt gaan werken in het Verenigd Koninkrijk. Of misschien werk je al via ons in het Verenigd Koninkrijk! De landen Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland maken deel uit van het Verenigd Koninkrijk. Prachtige landen waar veel internationale mensen komen om te studeren, wonen en werken.

Ook veel Nederlanders wonen en werken in het Verenigd Koninkrijk, mede omdat wij de Engelse taal goed beheersen! Maar je hebt vast wel gehoord van de Brexit. Het Verenigd Koninkrijk wil niet meer deel uitmaken van de Europese Unie. Maar hoe zit dat nou precies met de Brexit? Mag je nog (blijven) wonen en werken in het Verenigd Koninkrijk? Wij begrijpen dat dit vraagtekens bij je kan oproepen.

 

Vanaf 29 maart 2019 zou de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie een feit zijn. Echter zijn er momenteel allerlei onderhandelingen gaande over de daadwerkelijke uittreding. Het wordt even afwachten wat er precies gaat gebeuren en wanneer. Maar wat betekent de Brexit nou voor Nederlanders die (willen) werken in het Verenigd Koninkrijk? We hebben voor jou alle feiten van nu op een rijtje gezet.

Wanneer het Verenigd Koninkrijk definitief de Europese Unie verlaat zullen de regels gaan veranderen. De onderhandelingen hiervoor zijn nog druk gaande. Zodra wij meer weten over alles omtrent de Brexit zullen wij je hier meer over de relevante informatie vertellen op onze website. Houd onze website dus goed in de gaten om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen omtrent de Brexit.

Stay tuned!
Stay tuned!

Voorlopig blijft het Verenigd Koninkrijk nog lid van de Europese Unie. Echter het is mogelijk dat dit eerder of later zal zijn dan de afgesproken datum. Op het moment dat de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk samen besluiten het anders in te kleden verandert de hele situatie weer. De nieuwe afgesproken datum voor een special EU-top Brexit is 31 oktober 2019.

Vooralsnog heb je geen visum nodig om te kunnen wonen en werken in het Verenigd Koninkrijk. Op dit moment is nog niet bekend of de Brexit eventueel gevolgen heeft voor Nederlanders die werken in óf willen werken in het Verenigd Koninkrijk. Dit hangt dus allemaal af van wat de uitkomsten zijn van de onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU-landen.

We verwachten uiteraard dat er geen problemen zullen ontstaan, aangezien het Verenigd Koninkrijk ook graag werknemers uit het buitenland in dienst heeft!

Gerelateerde vacatures