Werken in Portugal tijdens en na het Coronavirus?

24 maart 2020 door
Foto van Suzanne Meinsma
Suzanne Meinsma  ◦  327 keer bekeken
Werken in Portugal tijdens en na het Coronavirus?

Het lukte Portugal een tijdje langer dan buurland Spanje om de besmettingen laag te houden maar inmiddels kan ook Portugal niet meer om de Corona besmettingen heen.

Torre de Belém zonder toeristen en locals

De situatie in Portugal is op dit moment minder ernstig dan bijvoorbeeld in Spanje, maar de Portugese regering heeft wel de noodtoestand afgekondigd. De maatregelen die zijn getroffen zijn vergelijkbaar met die van Nederland. Dit houdt in dat alle restaurants, café's, bars, universiteiten, musea, bioscopen en meeste winkels gesloten zijn. Apothekers en supermarkten blijven wel open en sommige restaurants blijven open voor afhaal en/of thuisbezorging, net zoals in Nederland. Afstand houden van elkaar is hier ook number one priority! Reizen is niet meer mogelijk, zelfs niet naar hun enige buurland Spanje. Door deze maatregelen worden de drukke kleurrijke straatjes in Lissabon en Porto steeds stiller. Belangrijke bezienswaardigheden zoals De Torre de Belém liggen er verlaten bij. Iedereen wordt zich steeds meer bewust dat het belangrijk is om alle geplande activiteiten te annuleren en thuis te blijven.

Laten we hopen dat het hier snel weer bruist van de mensen!

Werken in Portugal

Iedere dag proberen wij met z’n allen de verspreiding van het Coronavirus te verminderen, zo ook de werkgevers in Portugal waar wij mee samenwerken. Lijkt het jou geweldig om een uitdaging aan te gaan in Portugal? Maar twijfel je of je nu wel zou moeten solliciteren? Don’t you worry. Je zult nog steeds voorgesteld worden door onze recruiters aan de recruiters in Lissabon of Porto, die momenteel ook vanuit huis werken. Solliciteren is dus nog steeds mogelijk. Helaas heeft niemand het antwoord wanneer deze vervelende situatie voorbij is en wanneer jij aan je Portugese avontuur kan beginnen, maar wij zullen samen met jou en met de werkgevers in Portugal kijken naar een geschikte en veilige startdatum. We zullen net zo lang wachten tot dat er meer duidelijk is wanneer het weer veilig is om te kunnen reizen. Één ding is zeker.. de werkgevers in Portugal zullen jou na deze crisis extra hard nodig hebben. Er zullen dan ook volop carrièrekansen mogelijk zijn!  

We are here to help

Kandidaten die via Grenzelooswerk in Portugal werken, werken sinds afgelopen week ook vanuit huis. Het was een hele onderneming maar de werkgevers in Lissabon en Porto hebben het voor elkaar gekregen dat er al honderden Nederlanders vanuit hun appartementen in Portugal kunnen werken. Onze recruiters hebben nauw contact met de kandidaten die al wonen en werken in Portugal. Zij kunnen daarnaast ook altijd contact met ons opnemen mochten zij daar baat bij hebben. Nu landen de grenzen sluiten en steeds meer mensen thuis in sociaal isolement komen voelen wij ons meer dan ooit geroepen om te verbinden. Daarom zijn deze week gestart met het Social Care Plan. Werk jij momenteel in Lissabon of Porto? Wil je een update over de situatie in Portugal? Heb je behoefte aan een gesprekspartner? Of wil je graag even je verhaal kwijt? Dan staan onze Social Connecters voor jouw klaar (+31 85 303 11 44).

We are here to help!

Lisbon is calling

Robbert Jan uit Groningen, die sinds augustus 2019 in Lissabon woont, gaf aan blij te zijn dat hij uiteindelijk niet de keuze heeft gemaakt om terug te vliegen naar Nederland. ‘’Ik heb even getwijfeld om terug te gaan naar Nederland, maar het had weinig verschil gemaakt. Je verplaatst het probleem alleen maar, min of meer. Uiteindelijk zie ik meer voordelen om juist in deze situatie te wonen in Portugal. De zon schijnt hier bijna iedere dag, de temperaturen stijgen en de meeste mensen hebben hier een balkon of terras waar je meer relaxed ‘de tijd uit kunt zitten’. Wat mij opvalt is dat mensen over het algemeen veel beter luisteren naar het advies van de overheid en instanties. Natuurlijk is er wel wat paniek, maar mensen blijven er rustig onder. Ik denk dat de situatie overal slecht is, maar direct naar huis gaan heeft volgens mij niet zo veel zin nu. Een Duitse studiegenoot van mij is gisteren naar huis gevlogen en dezelfde dag kreeg ik al een bericht dat hij spijt had van zijn keuze’’.

What's the best thing to do while staying at home? Eat a Pastel de Nata for sure! 😁

Betere tijden gaan komen 

Iedereen gaat op dit moment een moeilijke tijd tegemoet. Voor de één wat meer dan voor een ander. Maar we zullen ons er doorheen slaan. Let's beat this together! Wil jij ook zo graag werken in Portugal? Gebruik deze tijd dan om je alvast te oriënteren welke vacatures in Portugal het beste bij je passen. Een goed begin is het halve werk. Er is geen betere tijd dan nú om je helemaal te verdiepen in de Portugese lifestyle, zodat jij straks goed voorbereid en met een flinke dosis Portugese kennis aan je avontuur kunt beginnen!

Naast dat wij je willen adviseren om alvast de Portugese taal via de website Duolingo 
te leren, de leukste reisboeken en reisblogs over Portugal te lezen en reispodcasts te luisteren, hebben wij ook genoeg leesvoer voor jou om deze dagen door te komen! Benieuwd waar je het beste de zonsondergang in Lissabon kunt spotten? Wat nou de lekkerste restaurants in Porto zijn? Wat onze bucketlist voor Lissabon is? Of wat nou de mooiste en meest bijzondere plekken in Porto zijn? Wij vertellen het je heel graag! 

 

Veel leesplezier, geniet van de voorpret, succes en houd vol... betere tijden gaan komen! 🧡 
In the near future we will discover the world again! 


Corona Coronavirus

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account