Geweldig nieuws: Grenzelooswerk wordt Yobbers!
Lees meer!

Ziek zijn tijdens werken in het buitenland!

13 november 2020 door
Foto van Laura van Bergen
Laura van Bergen  ◦  336 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd
Wat te doen als je ziek bent in het buitenland?

Ziek zijn is vervelend, maar ziek zijn in het buitenland al helemaal! Wat moet je doen als je plotseling langdurig ziek bent? En hoe los je psychische problemen op als je in het buitenland zit? In deze blog vertellen wij je er alles over zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer jij gaat werken in het buitenland! Lees snel verder!

Trustpilot 5 stars Review van Ashley Bos

Heel blij

Vriendelijk, behulpzaam en betrouwbaar ! ..lees meer

23 september 2019

Ziek onder de wol

Jakkes, je hebt een griepje te pakken tijdens het werken in het buitenland. Wat nu?! No worries, bel je werkgever op en meld je ziek! Vraag je huisgenoten of ze een lekker kopje thee voor je zetten of een verse soep willen maken. Hopelijk ben je binnen no-time weer opgeknapt! 

 

Het kan gebeuren dat je langdurig ziek raakt tijdens het werken in het buitenland. Ook dan meld jij je ziek bij je werkgever. Benieuwd naar hoe je dan uitbetaald wordt? Dat ligt eraan of je in Nederland of in het land waar je werkt verzekerd bent. Als je in Nederland verzekerd bent, moet de werkgever jou in vele gevallen twee jaar lang minstens 70% van je loon uitbetalen. Ben je verzekerd in het land waar je werkt? Dan kom je in aanmerking voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering in het buitenland.

Good to know

Wanneer je gaat werken in het buitenland, vraag jij je natuurlijk af wat je moet regelen voor je zorgverzekering. Dit hebben wij voor je uitgezocht! Je kunt er meer over lezen in deze blog. Een andere goede tip is: de GGD reist mee app! Via deze app van de GGD kun je (zelfs zonder wifi) lezen wat je moet doen bij bijvoorbeeld een zonnesteek, tekenbeet of hoogteziekte. Zo heb je altijd de beste tips op zak. Super handig voor wanneer jij gaat werken in het buitenland!

Je mentale gezondheid

Fysiek niet gezond zijn is geen pretje, maar velen vergeten vaak dat je mentale gezondheid minstens zo belangrijk is! Tijdens het werken in het buitenland kan het zijn dat je te maken krijgt met heimwee. Daar is niks geks aan, 90% van de mensen heeft wel eens last van heimwee! Hoe je er vanaf komt? Afleiding zoeken! Ga leuke dingen doen, richt je nieuwe appartement in het buitenland leuk in zodat je je er thuis voelt en bel natuurlijk gezellig met het thuisfront.

 

Ooit van the fear of missing out gehoord? FOMO staat voor het gevoel dat je hebt als iedereen het heel erg naar zijn zin heeft, zonder jou. Ai, geen fijn gevoel! Je kan hier bijvoorbeeld last van hebben als je ziet dat jouw vriendengroep in Nederland een gezellig feestje heeft gehad terwijl jij 2.000 kilometer verderop zit. Maar hey, beeld je eens in hoe zij zich voelen? Jij werkt in een gaaf land, hebt elke dag lekker weer, maakt te gekke internationale vrienden én geweldige herinneringen. Daar kan toch niemand tegenop botsen?!

Het coronavirus kan ook impact hebben op je mentale gezondheid. Je sociale leven is immers ineens veranderd. Heb je last van eenzaamheid? Zoek je collega’s op! Zij zitten allemaal in hetzelfde schuitje en weten precies hoe jij je voelt. Samen kunnen jullie nog genoeg gezellige dingen doen. Houd een filmavondje, ga samen koken, maak muziek of organiseer een grote schoonmaak in het appartement!

Hulp krijgen via Facetime

Tijdens het werken in het buitenland wil je natuurlijk de tijd van je leven hebben. Je mentaal niet gezond voelen, daar zit je helemaal niet op te wachten. Voor mentale problemen kun je terecht bij een psycholoog. Tegenwoordig heb je zelfs Nederlandse psychologen die online consulten doen via de chat, mail of telefoon. Zo kun je tijdens het werken in het buitenland toch in je eigen taal geholpen worden! Wel zo fijn, om bij iemand je ei kwijt te kunnen als je daar behoefte aan hebt! Heb jij momenteel problemen met je mentale gezondheid? Praat erover met collega’s, familie, vrienden of een vertrouwenspersoon op je werk.

An apple a day keeps the doctor away

Wil jij gezond blijven tijdens het werken in het buitenland? Eet dan genoeg groente en fruit en sport erop los in het buitenland! Want wat is er nou lekkerder dan een echte Spaanse verse perzik of een Portugese verse sinaasappel? Lees hier hoe je kan trainen zonder een bezoekje aan de sportschool te brengen. Heb jij nog andere handige tips voor je medereizigers in het buitenland, mochten zij in deze situatie terecht komen? Laat het ons dan vooral weten in de reacties!


Tips Wonen in het buitenland Werken in het buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures