Zeker weten?

Werken Tips & tricks

15 x de meest handige reishacks!

Laatste update: 1 augustus 2022  ◦  14 april 2021 door Foto van Emma Emma  ◦  2255 keer bekeken  ◦  4 minutes leestijd
15 x de meest handige reishacks!

Reizen gaat vaak hand in hand met het regelen van praktische en (soms) wat onhandige zaken. Maar we zeggen maar zo: ervaring leert! Hoe meer we reizen, hoe meer we leren over het soepel laten verlopen van onze trip. En dat is eigenlijk heel logisch! Om jouw toekomstige reis een stuk gemakkelijker te maken, delen wij in deze blog de 15 handigste reishacks. Lees dus snel verder, want deze tips en tricks wil je absoluut niet missen wanneer jij gaat reizen, wonen of werken in het buitenland!

5 Trustpilot-sterren Review van

Mijn erg positieve ervaring met Yobbers

Nadat ik op de site van Yobbers had gesolliciteerd op verschillende banen in het buitenland kreeg ik binnen een paar dagen een online gesprek. Hierin werd gekeken welke baan/banen bij mij paste. Vervolgens kreeg ik een gesprek met het bedrijf, ook dit verliep erg soepel en fijn. In mijn geval ben ik aangenomen bij een bedrijf in Valencia. Ik zou het iedereen aanraden om via Yobbers een baan te regelen. Fijn contact van het begin tot het einde van je sollicitatie! ..lees meer

18 juli 2022

1. Inpakken doe je met packing cubes!

Deze hack staat wat ons betreft met stip op één. Packing cubes zijn losse ‘tasjes’ met een rits, waarin je heel strak en netjes je spullen kan opbergen. Daarnaast zijn ze geschikt in zowel koffers als backpacks. Ideaal dus! Met packing cubes ga jij georganiseerd op reis en bespaar je enorm veel ruimte (en kan jij dus veel meer kleding mee)!

2. Left or right?

Het is zó druk bij het inchecken dat er twee rijen gevormd zijn. Welke kies je: links of rechts? Onze tip: kies voor links! De meeste mensen zijn namelijk rechts en blijken daarom ook meer naar de rechterrij te neigen. Handig om te weten, toch?!

3. Maak kopietjes van belangrijke documenten

Deze praktische reishack ligt voor de hand maar is toch o zo belangrijk. Maak kopietjes van je belangrijkste documenten (zoals je paspoort en boarding pass) en zorg ook voor een setje extra pasfoto’s. Zo ben jij altijd verzekerd van je belangrijkste gegevens.

4. Altijd een gratis navigatie bij de hand

Download absoluut de app Maps.me voor gratis routekaarten. In deze app kan je zelfs offline de kaarten downloaden, waardoor je op elk moment over een goed werkende navigatie beschikt. Onmisbaar!

5. Free walking tours

In bijna elke stad worden gratis stadswandelingen georganiseerd door locals. Skip dus de dure experiences en google eens op ‘free walking tours’ in jouw nieuwe stad. Zo houd jij geld over voor wat extra drankjes!

6. Voor het geval dat...

Zorg altijd dat je in je handbagage een schoon setje kleding, ondergoed en sokken hebt gestopt. Mocht je bagage dan onverhoopt kwijt raken, dan heb jij altijd nog een back-up setje!

7. Verspreid je geld

Voor je in het vliegtuig stapt, is het slim om je geld te verspreiden. Stop wat geld in je handbagage, in je ruimbagage en in je broekzak bijvoorbeeld. Zo heb je altijd geld bij de hand, mocht dit nodig zijn!

8. Always hungry

Heb jij eigenlijk altijd honger? Vraag dan een speciale (dieet) maaltijd aan wanneer je gaat vliegen. Dan krijg jij namelijk als allereerste je maaltijd geserveerd. Handig!

9. Skippen bij het inpakken

Sommige spullen, zoals grote flacons en badhanddoeken, nemen ontzettend veel ruimte in.

Skip deze spullen dus bij het inpakken van je koffer en koop dit op je bestemming! Nog een voordeel: jij hoeft op deze manier vast en zeker niet bijbetalen voor je (veel te) zware koffer.

10. Niet pinnen op het vliegveld

Snel wat cash pinnen bij aankomst? Heel begrijpelijk, maar we raden je aan om dit niet bij een pinautomaat op het vliegveld te regelen. De wisselkoersen zijn hier namelijk absoluut niet voordelig!

11. Check de datum op je paspoort

Check voor vertrek de geldigheid van je paspoort. Vaak moet je paspoort namelijk minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst. Check dit dus goed van tevoren, want dit is een foutje die vaak over het hoofd wordt gezien!

12. Een onmisbaar item: een grote sjaal

Een onmisbaar item tijdens je vliegreis én op bestemming: een grote sjaal. In het vliegtuig gebruik je deze als dekentje en op bestemming dient deze als sarong (voor in tempels) of tegen de kou!

13. Kies de beste plek in het vliegtuig

Mag je online of bij het inchecken alvast kiezen waar je gaat zitten in het vliegtuig? Kies dan altijd voor een plekje vóór de vleugel. De motor van een vliegtuig zit namelijk onder de vleugel, waardoor het brommende geluid achterin het vliegtuig veel heftiger is dan voorin!

14. Neem je eigen waterfles mee!

Ga je vliegen? Neem dan van huis je eigen waterfles mee. Deze kan je namelijk vlak voor de douane leeg gooien en daarna weer vullen. Zo bespaar je makkelijk geld op de ontzettend dure waterflesjes in het vliegtuig en daarnaast is een eigen waterfles altijd handig eenmaal op je bestemming!

15. “When in Rome, do as the Romans”

We kennen allemaal de volgende uitdrukking: “When in Rome, do as the Romans”. Ons advies: get out of your comfort zone, maak een praatje met de locals en bezoek de tofste, lokale barretjes. Zo ben jij verzekerd van de meest authentieke reiservaring!

Na het lezen van deze reishacks ben jij ongetwijfeld helemaal voorbereid op je toekomstige reizen. Ga je binnenkort wonen en werken in het buitenland of woon je al in het buitenland? Deel dan ook jullie allerbeste reishacks in de comments. We zijn benieuwd!


Wat vind je van deze blog?

reizen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in