Zeker weten?

Werken Tips & tricks

7 tips om in 2021 jouw droombaan te vinden!

Laatste update: 1 augustus 2022  ◦  17 november 2020 door Foto van Suzanne Suzanne  ◦  2586 keer bekeken  ◦  4 minutes leestijd
7 tips om in 2021 jouw droombaan te vinden!

Het toch wel vreemde jaar 2020 achter je laten en goed het nieuwe jaar starten? (2021, bring it on!) Kies ervoor om te werken in het buitenland. Verhuizen (tijdelijk of voor een langere tijd) naar het buitenland is natuurlijk een heel avontuur. Maar dat weerhoudt jou er niet van om deze unieke kans aan te grijpen, toch?! Met deze 7 tips om in 2021 jouw droombaan te vinden willen wij je graag inspireren, helpen en net dat extra duwtje in de rug geven om de uitdaging aan te gaan! Lees snel verder!

1. Wat is je motivatie en interesse?

Je wilt graag het avontuur aan gaan in het buitenland. Nederland is ook maar zo gewoon. En het is toch veel leuker om te werken in een totaal andere en vreemde omgeving? Het is natuurlijk wel belangrijk om goed te weten waar je interesse ligt. Wat is je motivatie om te werken in het buitenland? Wil je een unieke ervaring beleven, een nieuwe taal leren of juist uit jouw comfort zone stappen? Wat zou je graag voor werk willen doen? Zit er op dit moment (nog) geen passende vacature voor je tussen? Kies er dan voor om andere opties te overwegen, maar schrijf je ook in voor de nieuwsbrief. Wekelijks komen er nieuwe wereldwijde vacatures online, wellicht zit jouw droombaan daar binnenkort bij!

2. Gebruik je netwerk voor tips!

Anno 2020 kent bijna iedereen wel iemand die in het buitenland heeft gewoond, gewerkt of gestudeerd. Gebruik dus je netwerk voor tips! Hoe hebben zij hun buitenlandse avontuur ervaren? Hoe hebben zij de keuze gemaakt om te werken in het buitenland? Wat hebben ze er van geleerd? Liepen zij ergens tegen aan? Een uitgelezen kans om deze mensen eens aan de tand te voelen!

3. Bedenk goed wat je wil!

Hoogstwaarschijnlijk is je keuze om te werken in het buitenland niet alleen gebaseerd op het werken an sich. Meerdere factoren zullen meespelen bij je besluit om te werken in het buitenland. Wil je verzekerd zijn van zon? Of houd je er toch wel van om in een goed pak sneeuw te zitten? Kies je ervoor om te werken in een land waarvan je de taal spreekt, of voor een land waarvan je de taal absoluut niet kent? Wil je een heel nieuwe cultuur leren kennen in een ander continent of juist een land in Europa ontdekken? Maak een lijstje met de wensen die jij hebt en maak vanuit dit lijstje de beste keuze! 

4. Meld je aan bij verschillende Facebook groepen

Er zijn verschillende Facebook groepen voor backpackers, reizigers en expats voor verschillende bestemmingen. Je bent van harte welkom om te joinen in deze groepen. In deze groepen voorzien Nederlanders (en ook Belgen) elkaar van tips over het kopen van een auto ter plaatse, de goedkoopste accommodatie plekjes, het vinden van reisbuddies in de weekenden, informatie over verzekeringen, bank transfers en reisadvies in het algemeen! Heb je net dat duwtje in de rug nodig om de uitdaging aan te gaan in een specifiek land? Dan is dit de tip die jou zal doen overtuigen!

5. Heb een duidelijke (Engelse) cv bij de hand

Heb je een leuke vacature (of zelfs meerdere) op het oog en ben je klaar om te solliciteren? Vergeet dan niet om, voordat je solliciteert, je (Engelse) cv al bij de hand te hebben, die ook nog eens up-to-date is! Wanneer je solliciteert zal de recruiter hier als eerste om vragen zodat zij gelijk een goed en duidelijk beeld van je krijgen! Daarnaast laat het zien dat jij gemotiveerd bent en je zaakjes op orde hebt. Maak een verzorgd en overzichtelijk cv, waarin jij jouw opleidingen, werkervaring, vaardigheden en interesses opsomt. Neem hier, voordat je solliciteert, echt even de tijd voor. Zo investeer je eenmalig in een sterk cv en hoef je deze in de toekomst alleen nog maar zo nu en dan bij te werken. 

6. Verdiep je in het land waar je heen wilt

Heb jij je droombaan gevonden? Wat goed! En we weten allemaal.. een goed begin is het halve werk! Doe alvast je research en verdiep je in het land waar jij gaat wonen en werken in het buitenland. Zijn er cultuurverschillen? Dan is het erg handig om hier van tevoren van op de hoogte te zijn om miscommunicaties en awkward situations te voorkomen. Bovendien komen deze insights ook goed van pas op de werkvloer. De kans is groot dat je in een internationaal team terecht komt. Wanneer jij al weet wat je kunt verwachten en hoe je met culturele verschillen omgaat, kun jij hier flexibel op inspelen en leg je snel contact met anderen.

7. Leer alvast bij in de tussentijd

Denk je erover na om de taal te leren van het land waar jij aan de slag gaat? Dan zullen wij dit zeker aanmoedigen! Niet alleen is het goed voor je talenkennis en om je hersenen te trainen, maar ook zal jij je eerder thuis voelen. Waarom? Locals zullen het heel erg waarderen wanneer jij al weet hoe je ‘goedemiddag’ in het Portugees of ‘bedankt’ in het Italiaans zegt. Oefen voor vertrek alvast wat basiswoordjes die je bij aankomst gelijk in de praktijk kunt brengen. Je zult je al snel een stuk comfortabeler voelen met een vreemde taal, wat het ook weer leuker maakt om het te leren! 

2020 is bijna ten einde.. laat nu je reislustige voornemens uitkomen en start 2021 met werken in het buitenland. Wij helpen je graag verder bij het vinden van jouw droombaan in 2021! Laat jij ons weten waar je naar zoekt? 


Wat vind je van deze blog?

Yobbers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in