Het begin van jouw avontuur in Lissabon!

2 januari 2019 door
Foto van Gillian van Loenhoud
Gillian van Loenhoud  ◦  1888 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd
Gesolliciteerd op een vacature! En dan?

Wil jij gaan wonen en werken in Lissabon? Heel goed! Dan ben je vast benieuwd wat er gebeurt zodra je op die sollicitatieknop drukt. Deze knop brengt je namelijk naar een grenzeloos avontuur. Om je in het zadel te helpen, zal het begin van dit avontuur in deze blog beschreven worden.

BIEM! Zo klinkt het startschot van een grenzeloos avontuur. Met jouw sollicitatie is de eerste stap naar wonen en werken in Lissabon gezet. Met die druk op de sollicitatieknop komt er bij onze recruiter Jildou een berichtje binnen. Blij dat jij hebt gesolliciteerd neemt zij binnen 48 uur contact met je op. Jildou gaat je natuurlijk informatie geven over de vacature, maar ze is ook benieuwd waarom jij wilt gaan wonen en werken in Lissabon. Wanneer jullie beide dit gesprek met een positief gevoel hebben afgesloten krijg je een taalvaardigheidstest toegestuurd. Op dit moment weet je hoe het geregeld is met huisvesting, hoe leuk Portugal is en aan welke projecten je in Lissabon kunt gaan werken. 

Na het maken van de test zal je voorgesteld worden aan de werkgever in Lissabon. Het voorstellen houdt in dat de werkgever je CV en taalvaardigheidstest ontvangt. Dit wordt bekeken en vervolgens neemt een recruiter van het bedrijf contact met je op.  Je krijgt dan specifieke informatie over huisvesting, het regelen van documentatie en de werkzaamheden. Ook kun je natuurlijk al je vragen kwijt over wonen en werken in Lissabon. Het is begrijpelijk dat je niet alle informatie in één keer kunt opslaan, daarom krijg je op je mail een document waarin het hele proces is beschreven. Er wordt na het eerste gesprek ook een tweede gesprek ingepland. Voordat je het weet woon en werk jij in Lissabon!

Op een rijtje, je krijgt:

  • Hulp bij het regelen van documentatie (bijvoorbeeld: inschrijven bij gemeente, verklaring
    omtrent gedrag en opening van een bankrekening)
  • Een ziektekostenverzekering
  • Een transfer van het vliegveld in Lissabon naar je nieuwe huis
  • Huisvesting

Je stapt op het vliegtuig

YES! Vandaag is de dag dat je naar Lissabon vertrekt. Dat doe je met een gerust hart, want alle documentatie is geregeld, in Lissabon word je opgehaald van het vliegveld en je hebt er gewoon super veel zin in! Inmiddels ben je op Schiphol aangekomen en wacht je op je vlucht naar Portugal. Je bent benieuwd wat je allemaal te wachten staat zodra je aan het werk bent in Lissabon. Qua huisvesting zit het helemaal goed. De recruiter had verteld dat je een huis deelt met mensen die bij hetzelfde bedrijf werken. Supergezellig! Het huis deel je met 4 tot 8 personen (m/v) uit Nederland maar het kan ook met andere nationaliteiten zijn. Zo bouw je een internationale kennissenkring op tijdens het wonen en werken in Lissabon!

Je eerste werkdag!

Het is maandagochtend, vandaag is je eerste werkdag! Op zaterdag was je aangekomen in je nieuwe huisje. Je hebt je huisgenoten ontmoet en samen hebben jullie al gezellig gekookt en een drankje gedaan op het terras. Wonen in Lissabon bevalt al en het werken staat te beginnen! Nu is het aan jou om dit avontuur een vervolg te geven!


Werken in het buitenland Werken in Lissabon Wonen in Lissabon Lissabon Werken in Europa

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures