Zeker weten?

Wonen Wonen en werken in

Check onze zuiderburen; werken in de Belgische Ardennen!

Laatste update: 16 februari 2023  ◦  28 juni 2019 door Foto van Remi Remi  ◦  5703 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
De Belgische Ardennen

Je bent op zoek naar dé locatie voor jou om te werken in het buitenland. Je zoekt het op veel verschillende plekken, maar denk eens aan de Belgische Ardennen. Hier vind je een compleet andere wereld op een paar uurtjes van huis. Dat klinkt top toch? Lees hier verder waarom de Belgische Ardennen geschikt zijn voor jou!

De Belgische Ardennen

Als je gaat werken in het buitenland heb je natuurlijk allerlei verschillende opties. Verschillende culturen, temperaturen, landschappen en keukens zijn vaak doorslaggevende drijfveren bij de keuze voor een bepaald land. Als je niet te ver van huis in een compleet andere wereld wil stappen, is het goed om onze zuiderburen eens te checken. De Belgische Ardennen zijn prachtig! Lees hier waarom jij minstens de overweging moet maken om te gaan werken in de Belgische Ardennen.

Helemaal avontureluur 

Het avontuur is nooit ver te zoeken in de Belgische Ardennen. Overal is de keuze reuze als je als echte avonturier graag een extreme sport wil uitvoeren. Je kan hier bij denken aan mountainbiken, raften, quad rijden, survival en nog veel meer. Als jij een echte avonturier bent en je waagt die stap richting het buitenland, bieden de Ardennen misschien wel uitkomst voor jou om te gaan werken op een sportieve locatie in het buitenland!

Je parle très bien Français

De voertaal is voornamelijk Frans, maar men zal een aardig woordje Nederlands kunnen spreken. Je kan hier je Frans uitstekend oefenen in een gebied waar men dus ook nog je moedertaal kan begrijpen over het algemeen. Je zal nadat je bent gaan werken in de Belgische Ardennen een stukje verder komen dan 'je ne parle pas Français' en 'je ne sais pas'.

HMMMlekker! 

Je bevindt je natuurlijk in het land België. De Belgische wafels, frietjes en biertjes kent iedereen natuurlijk, maar er is zoveel meer om van te genieten in de Belgische keuken. Zo kan je overal genieten van enorme gastvrijheid en we hebben een paar voorbeelden opgesomd om je vingers bij af te likken! Het Vlaamse stoofpotje is vergelijkbaar met de Franse specialiteit boeuf bourguignon; in plaats van rode wijn wordt een donker Belgisch biertje gebruikt om het vlees in te laten sudderen. Luikse balletjes moet je ook eens geproefd hebben als je in België bent, evenals de beroemde Belgische mosselen. En last but not least, de Belgische chocolade is natuurlijk om van te smullen! Dit is natuurlijk maar een kleine greep uit de Belgische lekkernijen, want het is te veel om op te noemen, maar allemaal zo enorm lekker! 

-

Help! Keuzestress; Er is zoveel te doen! 

Even relaxen in de thermen van Spa (ook wel 'de parel van de Ardennen') is een must-do! Als je je toch al in Spa bevindt is het vervolgens je ogen uitkijken tijdens een bezoekje aan het racecircuit Spa-Francorchamps. Kastelen in Bouillon en La Roche-en-Ardenne, grotten door de hele Ardennen verspreid waarin je rondleidingen kan krijgen en natuurlijk grote steden als Luik en Namen om eens een beetje drukte op te zoeken. Je kan alle kanten op in dit gebied en er is te veel om te doen en te bekijken. Vergeet ook niet dat je op je vrije dag zomaar in Luxemburg of Frankrijk staat als je wilt. 

Een stukje bonus-Nederland! 

Naast al deze redenen, moet je natuurlijk niet vergeten dat de Belgische Ardennen zich bevinden op maar 45(!) minuten rijden vanaf Maastricht. Dat is echt heerlijk dichtbij het vertrouwde Nederland. Een bezoekje aan thuis in het weekend is ook zomaar voor elkaar en je vrienden kunnen je misschien ook eens wat makkelijker opzoeken in je nieuwe vertrouwde omgeving! 

+ x + = ++

De Ardennen zijn verbazingwekkend mooi, er is een hele hoop te beleven en je bent tegelijkertijd vlakbij huis. Lekker eten, relaxen, sportieve activiteiten plannen, rustige dorpjes, drukke steden, mooie natuur en idyllische uitzichten. De Ardennen is minstens een overweging waard als je gaat wonen en werken in het buitenland! 

-

Wat vind je van deze blog?

wonen in België werken in België inspiratie

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in