Geweldig nieuws: Grenzelooswerk wordt Yobbers!
Lees meer!

Recruitment in Lissabon: de perfecte start van je carrière

14 juni 2019 door
Foto van Gooitzen de Vries
Gooitzen de Vries  ◦  1188 keer bekeken  ◦  4 minuten leestijd
Recruiter Lissabon

Je bent net (of bijna) afgestudeerd, hebt een diploma op zak, maar hebt geen flauw idee wat je wilt doen. Je twijfelt tussen doorstuderen of werken. Dat is logisch. Heb je er wel eens aan gedacht om te gaan werken als recruiter in het buitenland, in Lissabon? Lees in deze blog alles over waarom werken als recruiter in het buitenland een erg goede start is voor jouw toekomst.

Als recruiter kun je snel carrière maken

Werken als recruiter voor een grote multinational in Lissabon, wie wil dat nou niet? Recruitment in Lissabon gaat gepaard met veel uitdagingen en verantwoordelijkheden. Deze uitdagingen en verantwoordelijkheden bieden jouw de mogelijkheid om snel carrière te maken. Hoe dan? Met jouw passie voor het buitenland, werkmentaliteit, klantvriendelijkheid en dosis humor kun jij laten zien dat jij dé recruiter bent in Lissabon waar iedereen op gewacht heeft. Word jij goed in je vak? Dan kan het zo zijn dat je binnen een no-time doorgroeit naar een hogere functie. Als recruiter in Lissabon word je namelijk beoordeeld op je prestaties en niet op het aantal maanden of jaren dat je werkzaam bent. 

Netwerken is de sleutel tot (inter)nationaal succes

Mensen kennen mensen en daarom is netwerken één van de belangrijkste dingen wanneer jij gaat werken als recruiter in het zonnige Lissabon. Als kersverse recruiter krijg je veel nieuwe collega's die later je beste vrienden worden. Daarnaast ben je dagelijks in contact met verschillende klanten en partijen uit verschillende landen. Als recruiter ben jij het aanspreekpunt van het bedrijf. Mensen zullen jou leren kennen en andersom. Met jouw kwaliteiten en social skills zul je veel nieuwe vrienden maken. Deze hebben op zijn beurt ook weer netwerken. Zo word je internationale netwerk enorm uitgebreid. Handig voor als je in de toekomst ergens anders in het buitenland wil gaan werken, of natuurlijk in ons eigen kikkerlandje.

Veel ontwikkelingsmogelijkheden

Werken in het buitenland en ontwikkelingsmogelijkheden gaan hand in hand. Veel bedrijven - vooral grote multinationals - investeren in hun personeel. Denk hierbij aan een verzorgde (interne) opleiding, trainingstrajecten, coaching, enzovoort. Deze worden allemaal voor je betaald. Deze leertrajecten kunnen erg divers zijn en sluiten aan bij je werkzaamheden. Het komt ook voor dat je een trainingstraject kunt volgen voor een andere functie binnen het bedrijf als je gaat werken in het buitenland. De diversiteit van leer- en traintrajecten zorgen voor veel kennis en expertise. Dit staat zeer goed op je cv! 

Diversiteit in het werk

Recruitment is een gevarieerde baan waar elke dag weer iets anders gebeurt. Als recruiter in Lissabon ben je verantwoordelijk voor de (inter)nationale recruitment en selectie. Elke dag ontmoet en spreek je nieuwe potentiële klanten en kandidaten, je onderhandelt, sluit deals en haalt targets. En in je vrije tijd? Dan doe je natuurlijk mee met de door het bedrijf georganiseerde (gratis) activiteiten. Een Portugese taalcursus, surfen in de blauwe zee, beachvolleybal, karaoke, barbecues, het kan allemaal in Lissabon. Zo zie je maar weer dat geen dag hetzelfde is als recruiter. Soms maak je de gekste en leukste dingen mee.

-

Wat anderen zeggen over werken en wonen in Lissabon

Natuurlijk ben jij niet de eerste reiziger die gaat werken in Lissabon. Vele andere gelukkige avonturiers gingen je voor, ieder met een andere unieke ervaring.

 

Mike: "Op dit moment ben ik alweer drie weken aan het werk in deze prachtige stad en ik kan je vertellen dat ik mij er al helemaal thuis voel! . . . Op het werk hangt er een hele gezellige sfeer. Mijn collega's gaven mij gelijk echt het gevoel van warmte en dat je welkom bent."

 

Manon: "Loop jij met de gedachte rond om te gaan werken in Lissabon? Ik zeg doen! Je laat misschien veel achter, maar je krijgt er ook ontzettend veel voor terug. Je leert nieuwe mensen kennen, ontdekt een andere cultuur en doet waardevolle werkervaring op waar je de rest van je leven wat aan hebt."

 

Annemijn: "Na de trainingsweken begon het echte werk. Dit vond ik in het begin best pittig, maar na een week merkte ik al dat ik steeds meer wist en werd het steeds leuker. . . . Gelukkig is er ook genoeg tijd om allemaal andere leuke dingen te doen na het werk. . . . Zo heb ik laatst meegedaan met een voetbaltoernooi. Door het werk ontmoet je al gelijk heel veel mensen."

Kortom,

Werken als recruiter in het buitenland is een ijzersterke stap in je carrière. Je wordt beoordeeld op je prestaties en niet op hoelang je er werkzaam bent. Bovendien leer je veel nieuwe mensen kennen, elk met een andere nationaliteit en/of expertise. Houd je de lijntjes warm? Grote kans dat je ook ergens anders in het buitenland kan gaan werken. De diverse leer- en trainingstrajecten in combinatie met afwisselende werkdagen zorgen ervoor dat jij een sterk fundament opbouwt, geschikt voor vele toekomstige functies! 

 

Waar wacht je nog op? Solliciteer hier!


Recruiter Werken in Lissabon Portugal

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures