Waarom werken in het buitenland steeds populairder wordt!

21 juni 2019 door
Foto van Suzanne Meinsma
Suzanne Meinsma  ◦  2460 keer bekeken  ◦  4 minuten leestijd
Afbeelding

Je bent aan het wikken en aan het wegen, je zet de voor- en nadelen op een rijtje en legt ze naast elkaar. Moet je de stap nou wel of niet wagen? Jazeker! En wel om veel verschillende redenen. Die hebben wij voor jou op een rijtje gezet. De redenen waarom velen jou al voorgingen staan hier beschreven.

Het wordt ieder jaar steeds populairder om te gaan wonen en werken in het buitenland, zowel voor een korte als een langere periode. Werken in het buitenland biedt natuurlijk vele voordelen zoals het ontmoeten van nieuwe mensen, nieuwe culturen en gewoontes en gebruiken leren kennen, het ontdekken van nieuwe plaatsen en nog veel meer! Wist je dat alleen al in Europa rond de 50 miljoen mensen buiten hun eigen land leven om een te gekke tijd tegemoet te gaan?

YOLO

Tijden veranderen, de economie verandert, maar ook de mens verandert. De mens van nu is veel meer open-minded dan 10 a 20 jaar geleden, we zijn moediger, durven meer, zien minder risico’s, we zien geen beren op de weg en leven meer het ‘’you only live once’’ leven.

Je ziet dat de scholen in Nederland hier ook op in spelen. Op steeds meer scholen wordt een internationale ervaring in een vorm van een stage of minor aangeboden. Ondanks dat er sinds de afgelopen paar jaar minder door Nederland gefinancierde studenten richting het buitenland gaan, groeit het aantal Nederlandse studenten in het buitenland nog steeds! 

Waarom?

De redenen om te gaan werken in het buitenland lopen natuurlijk heel erg uiteen, maar de belangrijkste redenen voor degenen die je voorgingen zijn toch wel dat mensen denken een beter leven te krijgen in het buitenland, het verbreden van je horizon, het klimaat en vaak ook natuurlijk voor werk. Wanneer je gaat werken en wonen in het buitenland ben je natuurlijk ver weg van je vrienden en familie en je zult soms in lastige situaties terecht komen, maar er zijn zeker meer voordelen dan nadelen aan wonen en werken in het buitenland. Dat je jezelf in je eentje red is één van de grote voordelen die werken in het buitenland biedt. Naast de voordelen om een nieuwe cultuur te leren kennen en te werken en wonen in een nieuw land zijn er op persoonlijk vlak ook vele voordelen voor jou. Wanneer jij gaat wonen en werken in het buitenland zal jij als individu een persoonlijke groei en professionele ontwikkeling doormaken.

Durf jij de uitdaging aan te gaan in het buitenland?

Persoonlijke groei

Wanneer jij ervaring hebt met werken in het buitenland zul jij jezelf ontdekken en dit zal ervoor zorgen dat jij beter weet wie jij nou eigenlijk bent als persoon. Volgens een onderzoek aan een Universiteit in Engeland hebben mensen die hebben gewoond en gewerkt in het buitenland meer zelfrespect en gaan minder gestresst door het leven. Mensen die werken in het buitenland krijgen meer zelfvertrouwen doordat ze op hun zelf aangewezen zijn om mensen te ontmoeten en vrienden te maken. Zij stappen letterlijk uit hun comfortzone. Ook zijn mensen die hebben gewerkt in het buitenland meer tevreden met hun leven en zijn ze gelukkiger. Durf jij de uitdaging aan te gaan in het buitenland? Dat toont aan dat jij onafhankelijk, gemotiveerd en volwassen bent. Daarnaast ben jij verantwoordelijker, heb jij het vermogen om beslissingen te nemen en je aan te passen aan veranderingen. Een vreemde taal binnen je talenpakket is natuurlijk ook altijd voordelig voor je verdere leven! Je geeft jezelf en daarmee ook je cv een enorme boost. Internationale werkervaring is altijd een pré. 

Professionele groei

Wanneer je hebt gewerkt in het buitenland zal je cv beter opvallen dan andere cv’s. Werken in het buitenland zal vele deuren openen. Je komt in contact met andere culturen en zult nieuwe vaardigheden ontwikkelen, bijvoorbeeld het leren van een nieuwe taal. Veel bedrijven in Nederland vinden het alleen maar een pluspunt wanneer jij hebt gewerkt in het buitenland. Je beschikt namelijk over vaardigheden die wellicht andere mensen die niet hebben gewerkt in het buitenland niet beschikken. Denk bijvoorbeeld aan de vaardigheden; communicatief sterk, probleemoplossend, leiderschap, empathie, je beschikt over aanpassingsvermogen en kunt goed in teamverband werken. Andere gebruiken, manieren van werken, manieren van communiceren en talen zijn enorme handvaten om te groeien in je professionele ontwikkeling. Je zal binnen elk vakgebied excelleren op veel vlakken. 

Lees nog eens verder

De vier populairste landen waar Nederlanders heen gaan om te werken in het buitenland zijn Spanje, Portugal, Griekenland en Malta. Om hier een beetje een beeld van te krijgen, kan je altijd verder lezen in één van onze blogs over het werken in het buitenland, specifiek voor deze landen. We zouden iedereen aanraden om te gaan werken in het buitenland zodat je je horizon kunt verbreden op allerlei verschillende vlakken. Leer jezelf beter kennen en waag die sprong in het diepe! 


Werken in Europa Werken in het buitenland werken buiten Europa Buitenland Buiten Europa Wonen in het buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures