Weer werken in Portugal tijdens en na de corona crisis!

23 juni 2020 door
Foto van Suzanne Meinsma
Suzanne Meinsma  ◦  2187 keer bekeken  ◦  4 minuten leestijd
Werken in Portugal tijdens en na het Coronavirus?

In tegenstelling tot buurland Spanje zijn de besmettingen gelukkig 'laag' gebleven en doorstaat Portugal de corona crisis een stuk beter. Het virus diende zich pas veel later aan dan in andere Europese landen waardoor Portugal al tijdig maatregelen kon nemen om het virus voor te blijven! Juist daarom is Portugal één van de eerste landen die de deuren weer open gooit en jou weer verwelkomt!

Trustpilot 5 stars Review van X

Lisbon 2020

Maand geleden via Grenzeloos werk gesolliciteerd op een vacature voor in Spanje maar helaas door Corona is het aanbod veel minder daar en was er niet veel werk, hierdoor was mij aangeraden om naar Portugal te gaan aangezien het veel makkelijker en sneller zou zijn. Nu een maandje later en ik stap bijna het vliegtuig in voor een nieuw avontuur (; Communicatie is heel goed, snelle antwoorden! En het word je echt gegund! Tot nu toe heb ik een hele positieve ervaring, ben benieuwd naar de toekomst! ✨ ..lees meer

9 augustus 2020

Update 24 juni 2020

Sinds een aantal dagen zijn er verschillende versoepelingen tijdelijk teruggedraaid in bepaalde stadsdelen om ervoor te zorgen dat het coronavirus niet om zich heen gaat slaan. Maar, goed nieuws: het stadscentrum van Lissabon blijft gewoon helemaal open dus niks staat jou in de weg om je avontuur in Lissabon te beginnen! 🙌   

De locals en toeristen vullen weer de straten in Portugal!

Begin deze maand (juni) heeft de Portugese overheid besloten dat toeristen weer welkom zijn in het land en dat merk je. Langzaam maar zeker vullen de toeristen en de locals de kleurrijke straatjes in Lissabon en Porto. Goed nieuws vanuit Portugal, want de winkels, musea, bioscopen, theaters en vele bezienswaardigheden zijn weer geopend. Ook de horeca is geopend, maar houd er rekening mee dat alleen de helft van de capaciteit mag worden gebruikt en vergeet niet een reservering te maken. De stranden in Portugal zijn ook weer geopend. Kun jij na een dag hard werken heerlijk relaxen op het strand met een drankje en een hapje! In de supermarkten, het openbaar vervoer en andere gesloten ruimten is twee meter afstand nemen en ook het dragen van een mondkapje verplicht! 

Werken in Portugal.. het mag weer!

Lijkt het jou geweldig om een uitdaging aan te gaan in Portugal? Twijfel dan niet en solliciteer! De werkgevers in Portugal hebben jou nu extra hard nodig en er zijn volop carrièrekansen mogelijk! Don’t you worry.. je kunt gerust voorgesteld worden door onze recruiters aan de recruiters in Lissabon of Porto, die momenteel nog steeds vanuit huis werken. Het was een hele onderneming maar de werkgevers in Lissabon en Porto hebben het voor elkaar gekregen dat er afgelopen maanden honderden Nederlanders vanuit hun appartementen in Portugal konden werken. Het plan is om op een gegeven moment weer geleidelijk op kantoor te werken. Wanneer wij hierover updates of planningen ontvangen, zullen wij dit jullie uiteraard laten weten. Wanneer er weer op kantoor gewerkt mag worden zal dan ook besloten worden welke veiligheidsmaatregelen in acht gehouden moeten worden. Wanneer jij aan je buitenlandse avontuur begint? Je kan bij wijze van morgen al starten! Samen met jou en de werkgever in het buitenland zullen we kijken naar een geschikte en verantwoorde startdatum!

Lisbon is calling

Robbert Jan uit Groningen, die sinds augustus 2019 in Lissabon woont, gaf aan blij te zijn dat hij uiteindelijk niet de keuze heeft gemaakt om terug te vliegen naar Nederland. ‘’Ik heb even getwijfeld om terug te gaan naar Nederland, maar het had weinig verschil gemaakt. Je verplaatst het probleem alleen maar, min of meer. Uiteindelijk zie ik meer voordelen om juist in deze crisis te wonen in Portugal. De zon schijnt hier bijna iedere dag, de temperaturen stijgen en de meeste mensen hebben hier een balkon of terras waar je meer relaxed ‘de tijd uit kunt zitten’. Nu de maatregelen versoepelen en de restaurants en terrassen hun deuren weer hebben geopend is het ook heerlijk vertoeven in Lissabon. De toeristenstroom komt langzaamaan weer op gang, maar het is nog niet zo druk als normaal waardoor we iets meer vrijheid hebben om te gaan en staan waar we willen, zonder ons druk te maken of wij wel de afstand bewaren van elkaar. 

Better times are finally here! 

Langzaamaan wordt alles beter. Maatregelen worden versoepelt en grenzen binnen Europa gaan weer open. We've beat this challenge together! Wil jij ook zo graag werken in Portugal? Oriënteer je dan in welke vacatures in Portugal het beste bij je passen en verdiep je in de Portugese lifestyle, zodat jij met een flinke dosis Portugese kennis aan je avontuur begint!

Naast dat wij je willen adviseren om alvast de Portugese taal via de website Duolingo 
te leren, de leukste reisboeken en reisblogs over Portugal te lezen en reispodcasts te luisteren, hebben wij ook genoeg leesvoer voor jou! Benieuwd waar je het beste de zonsondergang in Lissabon kunt spotten? Wat nou de lekkerste restaurants in Porto zijn? Wat onze bucketlist voor Lissabon is? Of wat nou de mooiste en meest bijzondere plekken in Porto zijn? Wij vertellen het je heel graag! 

 

Veel leesplezier, geniet van de voorpret en laat je buitenlandse avontuur maar snel beginnen! 
We are discovering the world again! 🧡


Corona Werken in Portugal COVID-19 Coronavirus

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures