Zeker weten?

Vrije tijd Travel inspiration

Unieke en onbekende eilanden die je gezien moet hebben!

Laatste update: 25 juli 2022  ◦  26 april 2019 door Foto van Tom Tom  ◦  3 minutes leestijd
Onbekende eilanden

Benieuwd welk eiland zeker het bezoeken waard is? Dan heb jij geluk, want wij hebben voor jou een top 5 met meest unieke eilanden samengesteld die (volgens ons) zeker het bezoeken waard zijn!

Unieke en onbekende eilanden!

Wanneer je wilt gaan wonen en werken in het buitenland, kun je ook een eiland overwegen. Laat je verrassen door het unieke leven op een prachtig eiland. Ga jij binnenkort op avontuur in het buitenland, wil je eilandhoppen of simpelweg een fijne vakantie? Bekijk dan hieronder onze top 5 meest unieke en onbekende eilanden! Dit neemt natuurlijk niet weg dat er nog veel meer prachtige, onbekende en unieke eilanden zijn! 

Muhu

Denk jij dat er geen unieke eilanden zijn in Oost-Europa? Dan heb je het mis! Eén van onze unieke en onbekende eilanden vind je namelijk in Estland! Het eiland genaamd Muhu is het op twee na grootste eiland van Estland. Als jij ervoor kiest om het eiland te bezoeken, dan ben je waarschijnlijk omringd door wilde orchideeën en jeneverbessenbossen. Je bent zeker niet de eerste bezoeker van dit eiland, want in de 13e eeuw werd het eiland al gebruikt als lustoord voor de lokale adel. Benieuwd hoe je net als de vele voorgangers dit eiland kunt bezoeken? Dat is gelukkig niet meer zo lastig, want het eiland is sinds 1896 door middel van een dam verbonden met het buureiland ‘Saaremaa’. 

Saint-Barthélemy

Caribische avonturen wachten op jou! Het Franse eiland bevindt zich namelijk ten zuidoosten van Sint-Maarten. Neem je bergschoenen mee!  Het eiland is namelijk bergachtig en bestaat uit veel groen. Het water rondom Saint-Barthélemy is ook een plaatje, waardoor het ideaal is voor duiken, snorkelen en surfen. Hoe je op dit unieke eiland kunt komen? Dat is vrij beperkt… Het eiland heeft namelijk de beschikking over een zeer klein vliegveldje voor kleine vliegtuigen en een jachthaven die vol ligt met luxe boten. Veel beheerders van deze luxe boten, met name grote sterren zien dit Caribische eiland als rustoord. Waardoor dit eiland ook wel het Cannes van de eilanden wordt genoemd. 

Okinawa

Op deze eilandengroep leeft men het langste! Je kunt zelfs uit legendes van de Chinese oudheid opmaken dat er iets mysterieus is aan deze eilanden. Okinawa wordt daarin namelijk vaak ‘het land der onsterfelijken’ genoemd. Daarnaast worden deze eilanden ook vaak vergeleken met de Filipijnen, maar vergis je niet want je bent toch echt in Japan. Deze eilandengroep heeft het allemaal! Je kunt er de Japanse cultuur proeven, de jungle verkennen, walvissen spotten, genieten op de mooiste stranden en de prachtige onderwaterwereld ontdekken! Wat wil je nog meer? De zee rondom deze subtropische eilandgroep wordt omschreven als één van de mooiste ter wereld. We raden je dus zeker aan om te gaan snorkelen of duiken! De prachtige koraalriffen en diverse vissen zullen je zeker waar voor je geld geven.

Dominica

Niet te verwarren met de Dominicaanse Republiek! Het eiland dat ook wel ‘Natuureiland’ genoemd wordt, bevindt zich in de Caribische Zee. Je hebt er ruige natuur, een tropisch regenwoud, zes slapende vulkanen en genoeg cultuur. Alles wat je verwacht van een eiland in de Caribbean! Een bezoek aan de ‘Champagne Reef’ en ‘Batibou Beach’ is zeker een aanrader voor de strand -en water liefhebber. Als je er dan toch bent, vergeet dan niet om het Carib Territory te bezoeken. Deze bezienswaardigheid behoort namelijk tot het UNESCO-werelderfgoed, omdat dit door de allereerste eilandbewoners gebruikt werd. 

Palau

Intense kleuren, dat is wat je kunt verwachten op dit prachtige eiland gelegen in de Grote Oceaan. De kleuren zijn hier niet alleen prachtig, ook de natuur is dat! Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de Ngardmau waterval of bekijk de vele aangrenzende eilandjes. Dit eiland is de droom van elke eiland liefhebber! Geniet van de unieke natuur, zowel op het land als onder water. Ontdek peddelend dit unieke eiland en bekijk zelf de intense kleuren van de prachtige natuur hier!

Dankzij deze blog helemaal in de stemming geraakt om te gaan werken in het buitenland op een prachtig eiland? Bekijk dan snel onze vacatures in het buitenland die wij op verschillende eilanden aanbieden! 


Wat vind je van deze blog?

eiland reizen inspiratie

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in