Zeker weten?

Vrije tijd Travel inspiration

Werken in het buitenland? Al eens aan deze landen gedacht?

Laatste update: 1 augustus 2022  ◦  12 maart 2019 door Foto van Suzanne Suzanne  ◦  2 minutes leestijd
Werken in het buitenland

Jaarlijks vertrekken duizenden Nederlanders naar het buitenland om hun droombaan achterna te gaan. Werken in het buitenland is een echt avontuur. Daarnaast kan het ook goed zijn voor je talenkennis en je internationale netwerk. Landen als Spanje, Duitsland en Amerika zijn populair, maar heb je ook weleens een deze landen gedacht?

Canada

Man die vanaf rotswand geniet van natuur in Canada met uitzicht op helder meer in rotsachtig gebied

Canada kent een hoge levenskwaliteit en is een heel welvarend land. Mensen vertrekken naar Canada vanwege de betere carrièrekansen en kwaliteit van leven. Daarnaast staan de Canadezen erom bekend heel aardig en gastvrij te zijn. Ook als je je Engels of Frans wilt verbeteren is dit het land om te gaan werken. In de steden Montreal en Vancouver wordt Frans gesproken. De meeste mensen werken in de dienstensector, maar ook in de industrie en landbouw is werk te vinden. Om te werken in Canada heb je een werkvergunning en een verblijfsvergunning nodig.

Slovenië

Twee personen op kano's door een rivier onder een brug door in de stad Ljubljana, een stad in slovenië.
Twee personen op kano's door een rivier onder een brug door in de stad Ljubljana, een stad in slovenië.

Jij kan natuurlijk ook gaan werken in Slovenië! Slovenië is één van de groenste landen van Europa. Hier vind je metershoge bergen, rivieren en watervallen, grotten en een kustlijn aan de Adriatische zee. Liefhebbers van de natuur en diverse landschappen kijken hier hun ogen uit. Wist je dat je met een uurtje rijden vanuit de hoofdstad Ljubljana in de buurlanden Italië, Oostenrijk, Kroatië en Hongarije bent? Dit maakt Slovenië een geschikte bestemming om in te wonen en werken en tegelijkertijd verschillende landen te ontdekken. Slovenië is onderdeel van de Europese Unie, daarom heb je als EU-burger geen werkvergunning nodig om te werken in Slovenië. Klinkt toch fantastisch?!

Sint Maarten 

Vanuit een vliegtuig is het eiland Sint maarten te zien

Sint Maarten is het kleinste eiland ter wereld dat aan twee landen toebehoort. Toch is hier genoeg te beleven. Het eiland is verdeeld in een Nederlands gedeelte en in een Frans gedeelte. In het Nederlands gedeelte vind je de meeste bedrijven en een levendig uitgaansleven. In het Franse gedeelte vind je prachtige natuur. Het eiland wordt ieder jaar door miljoenen toeristen bezocht. Veel banen zijn dan ook te vinden in de toerisme industrie. Als je de Nederlandse nationaliteit hebt mag je wonen en werken op Sint Maarten. 
 

Malta 

Popeye village, Mellieha, Malta

Malta staat bekend als een zonovergoten eiland met maar liefst 300 dagen zon per jaar. Niet alleen trekt het eiland zon-liefhebbers, maar mensen komen hier ook voor de rijke geschiedenis en cultuur. Op Malta vind je veel internationale bedrijven waar je kan werken, vooral in de financiële sector en de online gaming industrie. Het merendeel van de mensen op Malta spreekt Engels. Ook op Malta heb je geen werkvergunning nodig, omdat het lid is van de Europese Unie.  

Costa Rica 

Costa Rica

Mensen komen naar Costa Rica om la pura vida te ervaren. Oftewel, het pure leven. Dit is niet zo moeilijk in een omgeving met regenwouden, vulkanen en de mooiste stranden met palmbomen. Costa Rica heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in scholing en het welzijn van de bevolking. Je kan hier werken in de toeristenindustrie, Engelse les geven of helpen bij natuurbehoud. Als je langer dan 90 dagen in Costa Rica blijft en ook gaat werken in Costa Rica heb je een werkvergunning nodig. 
 

Geschreven door: Afgestudeerdendan

afgestudeerde studenten

Wat vind je van deze blog?

Malta werken in het buitenland inspiratie

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in