Waarom vrijwilligerswerk een unieke levenservaring is!

12 januari 2019 door
Foto van Arjen Visser
Arjen Visser  ◦  999 keer bekeken  ◦  2 minuten leestijd
Twee mensen die hun handen in een slaan

Een unieke ervaring in het buitenland! Met vrijwilligerswerk is het mogelijk ook letterlijk levens te veranderen. Je levert een bijdrage aan een betere wereld, maakt het verschil en investeert in jezelf!

Don't wait for good things to happen to you. If you go out and make some good things happen, you will fill the world with hope, you will fill yourself with hope.” “The best antidote I know for worry is work. The best cure for weariness is the challenge of helping someone who is even more tired.

Wat is..

Vrijwilligerswerk in het buitenland is het helpen van anderen om zo jou steentje bij te dragen aan de verbetering van onze wereld! Het is de kans om met jouw kennis en competenties een ander te helpen en mooie dingen te bereiken! Daarnaast is het een investering in jezelf omdat het ontzettend goed op je CV staat én je leert de culturen en gewoontes van het land kennen. 

De voordelen

Door te werken en te wonen in het buitenland als vrijwilliger ga je een unieke levenservaring tegemoet! Door te leven in een nieuwe omgeving en mensen te helpen die het wat minder hebben, ondervind je dat wij het in Nederland heel goed voor elkaar hebben! Door het doen van vrijwilligerswerk en zo het verschil te maken op de wereld ontdek je wat nou écht belangrijk is. Daarnaast sta je door het doen van vrijwilligerswerk dicht bij de locals van het land, daardoor heb je de uitgelezen mogelijkheid om de cultuur te leren en herinneringen voor het leven te maken!

Projecten vrijwilligerswerk

De keuze waar jij je steentje bij gaat dragen is aan jou! Ben je bijvoorbeeld een echte natuur- en dierenliefhebber? Dan is het project als Wild-Life Ranger in Zuid-Afrika wat voor jou! In Zululand lever je als vrijwilliger van de Kwazulu Big 5 een bijdrage aan het beschermen van de wilde dierensoorten en het behouden van het natuurreservaat!  Werk je liever met je handen? Dan is het bouwproject in Zambia jouw project! Je werkt samen met projectleiders, lokale mensen en internationale vrijwilligers aan de bouw van huizen, opknappen van scholen of het aanleggen van een speeltuin. Of wil je je steentje bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen door Engelse les te geven in Chiang Mai, Thailand? The choice is yours! 

Vrouw die vrijwilligerswerk doet met kinderen

Het Centraal Bureau voor Statistiek heeft onderzoek gedaan naar mensen die vrijwilligerswerk doen. Uit het onderzoek bleek dat 92% van de vrijwilligers meestal of altijd plezier heeft in het vrijwilligerswerk. Daarnaast zegt 54% nieuwe inzichten te hebben verkregen door vrijwilligerswerk en praktische dingen geleerd hebben. Behalve dat je dus met vrijwilligerswerk een ander ontzettend helpt, help je ook jezelf! Vrijwilligerswerk brengt jou dus zelf-ontplooiing, je boost je cv, je draagt je steentje bij aan de wereld en maakt geweldige herinneringen! 


Vrijwilliger Vrijwilligerswerk

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures