Zeker weten?

Vrije tijd Travel inspiration

Waarom Oostenrijk zeker een bezoek waard is!

Laatste update: 14 februari 2023  ◦  23 juli 2019 door Foto van Tom Tom  ◦  3 minutes leestijd
Werken in Oostenrijk

Wie denkt aan Oostenrijk denkt al gauw aan wintersport. Logisch natuurlijk, want het land heeft alles wat je nodig hebt om van de pistes af te racen en achteraf een lekker drankje te kunnen doen. Maar dit is lang niet alles wat Oostenrijk te bieden heeft. Dit prachtige land is een topkeuze om te gaan werken in het buitenland!

Wanneer Oostenrijk in de winter zijn witte winterkleed heeft aangetrokken lijkt het net winter wonderland, zo mooi! Maar ook zonder dat winterkleed is het een prachtig land met geweldige landschappen! Oostenrijk is daarom dus zowel tijdens de zomer als de winter zeer geschikt om te wonen en werken. 

5 Trustpilot-sterren Review van

Mijn erg positieve ervaring met Yobbers

Nadat ik op de site van Yobbers had gesolliciteerd op verschillende banen in het buitenland kreeg ik binnen een paar dagen een online gesprek. Hierin werd gekeken welke baan/banen bij mij paste. Vervolgens kreeg ik een gesprek met het bedrijf, ook dit verliep erg soepel en fijn. In mijn geval ben ik aangenomen bij een bedrijf in Valencia. Ik zou het iedereen aanraden om via Yobbers een baan te regelen. Fijn contact van het begin tot het einde van je sollicitatie! ..lees meer

18 juli 2022

Work, work, work! 

Oostenrijk staat bekend om haar bergen en daarom staan veel sportievelingen in de rij om Oostenrijk te bezoeken. Door de grote golf Nederlandse toeristen die het land bezoekt, is er veel vraag naar Nederlandssprekende werknemers. Dit is je kans! Als je wilt werken in het buitenland is Oostenrijk een goede keus! Van skileraar tot horecatopper; er is een enorm aanbod aan Oostenrijkse werkplekken! De Oostenrijkse natuur is zeker niet overgeslagen toen de schoonheid werd uitgedeeld en in je vrije tijd zijn er overal mogelijkheden om te sporten, te relaxen of te genieten van het land en de natuur! 

Snoep verstandig, adem de berglucht in

Geniet van de gezonde berglucht, met de nadruk op gezond! De lucht in de bergen is schoner en beter in te ademen. De schone berglucht is goed voor je conditie en voor je mentale gesteldheid! Trek de weide wereld in en bewonder de adembenemende natuur die Oostenrijk te bieden heeft. Volg de kronkelige wandelroutes langs ijskoude bergrivieren, beklim de steile rotswanden of berijd de heuvelachtige bossen op de mountainbike! 

Werken in Oostenrijk

Praktische zaken

Oostenrijk is een groot land met veel verschillende kanten. Natuurlijk leer jij het land niet volledig kennen wanneer jij er voor een korte periode op vakantie bent. Ga je werken in Oostenrijk? Dan heb jij zeeën van tijd om dit prachtige land te ontdekken! Wanneer je van plan bent om met de auto naar Oostenrijk te gaan, vergeet dan niet om een vignet te kopen zodat je de Oostenrijkse snelwegen kunt betreden. Bij de tankstations rond de grens kan je er eentje kopen. Ook een gevarendriehoek, veiligheidshesje en een verbanddoos zijn verplicht binnen de Oostenrijkse grenzen. 

Je vrije tijd

Oostenrijk is the place to be voor wintersporters! De vele bergketens maken het mogelijk allerlei winterse sporten en activiteiten uit te oefenen! Niet zo'n fan van die winterse taferelen? Wees niet getreurd! In de zomer is Oostenrijk ideaal om lekker actief bezig te zijn. Wat je kunt doen in de zomer? Natuurlijk je wandelschoenen aantrekken en de prachtige omgeving ontdekken, maar dat is niet het enige. De indrukwekkende bergen kun je namelijk ook beklimmen! Heb je de top bereikt? Voor de echte durfal kun je vanaf deze hoogte tokkelend, abseilend of per kabelbaan naar beneden gaan! Andere activiteiten zijn natuurlijk het mountainbiken over de vele crosspaadjes en raften in de wilde wateren van Oostenrijk!

Werken in Oostenrijk

Culinaire hoogstandjes

Door alle sportieve activiteiten zul je vast en zeker trek krijgen.  De Culinaire Jacobsweg biedt uitkomst! Speciaal in de zomerperiode is er aan het einde van een aantal wandelroutes in Ischgl een berghut te vinden. Deze berghutten staan in het teken van een culinair hoogstandje. Erg bijzonder, want ieder jaar weer worden vijf Europese sterrenchefs gevraagd om een geschikt gerecht te bedenken voor in de zomer. Eén ding is zeker! In Oostenrijk kun je goed eten, een driegangenmenu is de standaard. 

Spreekt het leven en werken in Oostenrijk jou ook aan? Bekijk dan snel al onze vacatures voor in Oostenrijk!


Wat vind je van deze blog?

Oostenrijk

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in