Zeker weten?

Vrije tijd Travel inspiration

Vol goede moed het nieuwe jaar in!

Laatste update: 9 augustus 2022  ◦  31 december 2020 door Foto van Marit Marit  ◦  4 minutes leestijd
Vol goede moed het nieuwe jaar in!

Oudjaarsdag is een moment waarbij we terugblikken op het jaar en ons klaarmaken voor een mooi nieuw jaar. 2020 gaat in de boeken als een gek jaar, maar dat betekent niet dat we niet mogen wegzwijmelen bij alle goede ideeën voor volgend jaar! Zoals iedereen weet is niets leuker dan reis voorpret! Vandaar dat wij de meest knallende en spectaculaire vuurwerkshows voor jou op een rijtje hebben gezet, zodat jij alvast lekker kunt wegdromen bij het idee aan volgend jaar. Klinkt goed toch?

5 Trustpilot-sterren Review van

Geweldig snel contact gehad met het…

Geweldig snel contact gehad met het team, persoonlijke gegevens doorgestuurd en binnen 2 weken een baan gevonden in het buitenland. Leuke gesprekken voor, tijdens en na het gehele proces. Ik heb er geen spijt van, ik mag beginnen met werken in Portugal. Dus avonturiers, niet twijfelen, gewoon doen. ..lees meer

20 augustus 2020

Lissabon, Portugal

De Portugezen weten maar al te goed hoe je een goed feestje moeten vieren! Oud en nieuw is een hele happening in Lissabon en wordt uitbundig gevierd. Met oud en nieuw worden er op meerdere plekken in de stad grote vuurwerkshows georganiseerd waar heel de stad betoverd naar kijkt. Hoe gaaf is het om hier volgend jaar het nieuwe jaar in te luiden als je gaat wonen en werken in Portugal?! Op meerdere plekken in de stad wordt het uitbundig gevierd. Kies jij voor Praça do Comércio, Belem of Almada? Bekijk alle gave vacatures hier om te werken in het mooie Portugal.

 

Leuke tip: Zet je potten, pannen en pollepels maar alvast klaar, want met de jaarwisseling gaan alle Portugezen lawaaimakend de straten op. Wil je nou dat al jouw wensen uitkomen? Het is een oude traditie van de Portugezen om bij elke klokslag middernacht een passa (rozijn) te eten. Elke rozijn staat voor één wens. Hoe leuk is dat?!

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Als er een stad is die alles met oud en nieuw uit de kast haalt is het Dubai! De grootste en bekendste vuurwerkshow is bij de Burj Khalifa. Hier wordt maar liefst een 15 minuten durende show gehouden die duizenden mensen trekt. Als je snel bent, kun je zelfs meerdere shows bewonderen tijdens de jaarwisseling. 5 minuten na de show bij Burj Khalifa begint de volgende spectaculaire vuurwerkshow bij Palm Jumeirah. Dat wordt rennen! ;)

Kitzbühel, Oostenrijk

Wist jij dat vuurwerk fantastisch klinkt in de bergen? Tijd om dat te ontdekken! Overal in Oostenrijk wordt er in de bergen en op de pistes oud en nieuw gevierd. Een van de bekendste shows is in het kleine middeleeuwse dorpje Kitzbühel. In dit kleine skigebied in Oostenrijk wordt het nieuwe jaar gevierd met grote knallers en een legendarische skishow. Je kunt zelfs ‘s nachts skiën op verlichte pistes óf mee met een fakkeltocht. Hoe gaaf is dat?!

Sydney, Australië

Om 14:00 Europese tijd begint het feest in Australië. Australië is namelijk een van de eerste landen die het nieuwe jaar inluidt van de hele wereld. Wanneer jij oud en nieuw gaat vieren in Sydney is het handig om van tevoren te kijken waar jij in deze bruisende stad de jaarwisseling wilt vieren. De stad staat namelijk bekend om de wereldberoemde vuurwerkshow en iedereen wilt dit natuurlijk met eigen ogen zien. Goede tip: Er zijn veel verschillende plekken waar jij een feestje kunt vieren. Check wel even of jij daar van jouw favoriete drankje kunt genieten aangezien er ook locaties zijn waar je niet mag drinken.

Londen, Engeland

Oud en nieuw in Londen klinkt natuurlijk als de droom van elke avonturier. Wij snappen waarom! Om klokslag 12 uur verandert de lucht boven de wereldstad door lichtgevende en stralende vuurwerk. Voor ongeveer 10 pond kun jij een kaartje kopen om rondom The London Eye het spektakel te kunnen bewonderen. Andere leuke hotspots zijn bij de Vauxhall-Bridge of Lambeth-Bridge.

Athene, Griekenland

Oudjaarsavond is eigenlijk de enige avond dat de Grieken niet op stap gaan. Nu horen wij jou al denken. 

‘Huh?’. In Griekenland is het namelijk traditie om met je familie samen te komen en spelletjes te spelen. Zodra de wijzers op de klok richting twaalf uur gaan, begint het spektakel pas. Families gaan massaal richting het centrum en bewonderen de vuurwerkshow boven de Akropolis. Om het vuurwerk goed te kunnen zien, kun jij de hoogte ingaan. Ga bijvoorbeeld naar het hoogste punt van de stad, de Lycabettusheuvel. Zo weet jij zeker dat jij geen vonkje mist. Ben jij betoverd door het idee van oud en nieuw in Athene? Ga wonen en werken in Athene en bekijk snel onze leuke vacatures!

Hong Kong, China

Hong Kong is de place to be om jouw oudjaar door te brengen en een nieuw jaar in te luiden. De Chinezen houden van vuurwerk en dat mag iedereen weten. Tijdens de jaarwisseling wordt er enorm veel vuurwerk afgestoken en daarnaast ook nog geluid shows. Het nieuwe jaar wordt zo groot gevierd dat dit zelfs de grootste viering van de wereld is. Hong Kong mag dus niet ontbreken op jouw lijstje om oud en nieuw te vieren!

Berlijn, Duitsland

Het nieuwe jaar vieren in ons buurland is zeker geen gek idee. Bij de bekende Brandenburger Tor worden gave feestjes gehouden met leuke dj’s en veel live bands. Daarnaast is er een grote vuurwerkshow die het feest compleet maakt. Een club die jouw avond naar het volgende niveau tilt, is Club Weekend. Deze club is te vinden op de 15e verdieping van een wolkenkrabber en biedt jou de mogelijkheid om al het vuurwerk vanuit de hoogte te bewonderen. Zie je het al voor je?


Wat vind je van deze blog?

nieuwjaar

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in