Zeker weten?

Vrije tijd Travel inspiration

Een tussenjaar in het buitenland!

Laatste update: 20 februari 2024  ◦  30 oktober 2021 door Foto van Emma Emma  ◦  7709 keer bekeken  ◦  4 minutes leestijd
Ideeën tussenjaar in het buitenland

Heb jij net je middelbare schooldiploma behaald, of ben je net gestopt met je studie en vind je het tijd om te ontdekken wat je nu echt wilt in je leven? Wij hebben dan de oplossing voor jou: kies voor een tussenjaar! Maar hoe kan jij dit tussenjaar het beste gaan invullen? Je wilt je tijd tenslotte goed besteden. In deze blog geven wij je een heleboel inspiratie om er een fantastisch en leerzaam jaar van te maken. Ga bijvoorbeeld een avontuur aan in het buitenland!

5 Trustpilot-sterren Review van

Ilias heeft me goed geregeld en al mijn…

Ilias heeft me goed geregeld en al mijn vragen beantwoord ik kreeg voldoende informatie en hulp waar ik het nodig had. ..lees meer

7 februari 2024

Klaar voor jouw ultieme tussenjaar?

Jij kan een tussenjaar nemen voor een heleboel verschillende redenen! Een tussenjaar hoeft namelijk niet perse twaalf maanden te duren, maar kan natuurlijk ook bestaan uit tien of negen maanden. Je kan bijvoorbeeld een tussenjaar nemen wanneer je je middelbare school diploma hebt behaald, wanneer je klaar bent met je vervolgstudie, of wanneer je simpelweg toe bent aan een break! Ook nemen sommige studenten een tussenjaar omdat ze gestopt zijn met hun nieuwe opleiding. Hoe dan ook: in een tussenjaar kan jij je gedachten op een rijtje zetten en hetgeen doen waar jij energie van krijgt. Het nemen van een tussenjaar heeft ontzettend veel voordelen!
 

In jouw tussenjaar kun jij eindelijk dingen doen die normaal gesproken best veel tijd kosten, zoals het behalen van je rijbewijs, het leren van een nieuwe taal, of het uitoefenen van een nieuwe sport. Of gebruik je tussenjaar om lekker wat geld te verdienen. Dat is natuurlijk altijd handig! Ook is een tussenjaar de perfecte gelegenheid om na te denken over jouw studiekeuze en plannen voor de toekomst. Wil jij nog een stapje verder gaan? Ontwikkel jezelf dan op persoonlijk en professioneel vlak door in je tussenjaar naar het buitenland te gaan!

Het avontuur aangaan met een tussenjaar in het buitenland

Wil jij nieuwe vrienden maken, geld verdienen, een nieuwe cultuur ontdekken én de lokale taal leren? Ga dan voor een tussenjaar in het buitenland! Kies een tof land uit en ga op zoek naar leuke vacatures. Als je een tussenjaar hebt van twaalf maanden lang, kies dan voor een vaste baan in het buitenland. In sommige gevallen kan je zelfs voor minder dan twaalf maanden aan de slag! Ga bijvoorbeeld werken in wereldsteden als Lissabon, Athene, Berlijn en Barcelona. Door een jaar in zo’n bruisende stad te leven ga jij je er echt thuis voelen! 

 

Duurt jouw tussenjaar iets korter of wil je niet je hele tussenjaar in het buitenland zijn? Kies dan voor vakantiewerk in het buitenland. Dit is vaak seizoenswerk in de winter of zomer. Zo heb je toch een bijzondere ervaring en ga je alsnog werken in het buitenland! Zo kan jij aan de slag gaan als au pair, animatiemedewerker, skileraar, campingmedewerker, en nog veel meer!
 

De combinatie van werken en reizen is perfect om op een leuke manier geld te verdienen. Maar misschien hoef jij niet perse geld te verdienen en ben jij juist op zoek naar een onvergetelijke ervaring waarbij je iets goed doet voor je medemens? Kies dan voor vrijwilligerswerk in het buitenland! Kies voor één van de verschillende projecten zoals het geven van taal- of sportlessen aan kinderen, het bouwen van huizen of het verzorgen van dieren. Door vrijwilligerswerk in het buitenland te doen krijg je een andere kijk op de wereld en leer je andere culturen goed kennen!

De voordelen van een tussenjaar avontuur in het buitenland

Er zijn dus volop mogelijkheden om jouw tussenjaar in het buitenland zo goed mogelijk te besteden. Natuurlijk geniet je van het lekkere weer in het buitenland, maak je geweldige herinneringen met nieuwe vrienden en heb je de tijd van je leven. Maar je hebt nog veel meer aan dit waardevolle jaar! Door het uitproberen van verschillende vakantiebaantjes kom jij erachter wat jou energie geeft en wat jij leuk vindt om te doen. Ontdek dit bijvoorbeeld tijdens dit toffe tussenjaar avontuur in Australië! Werken in het buitenland is ontzettend goed voor je CV en geeft jou een voorsprong op andere studenten. Internationale werkervaring wordt tegenwoordig heel erg gewaardeerd!


Ook haal je zelf ontzettend veel uit een tussenjaar in het buitenland. Je wordt volwassener door alle ervaringen die je opdoet in het buitenland. Ook word je zelfstandiger en krijg je meer zelfvertrouwen. Je leert bovendien dat je grote avonturen in je eentje aankan en dat het gaaf is om uit je comfortzone te stappen! Wist je dat uit verschillende onderzoeken blijkt dat je na een studiejaar zelfs hogere studieresultaten haalt en met meer motivatie studeert? Een tussenjaar is dus bewezen goed voor je!

Heb jij (binnenkort) een tussenjaar en ben je enthousiast geworden over werken in het buitenland na het lezen van deze blog? Bekijk dan onze toffe vacatures in het buitenland! Heb jij meer ideeën over hoe je jouw tussenjaar het beste kan invullen? Laat het ons weten in de comments!


Wat vind je van deze blog?

werken in het buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in