Een tussenjaar in het buitenland!

30 november 2020 door
Foto van Laura van Bergen
Laura van Bergen  ◦  1114 keer bekeken  ◦  4 minuten leestijd
Ideeën tussenjaar in het buitenland

Het kan iedereen overkomen: je begint aan een nieuwe studie maar besluit na een aantal weken of maanden om er toch mee te stoppen. Of je bent klaar met de middelbare school en hebt nog geen idee wat je nu wilt gaan doen. De oplossing ligt klaar: een tussenjaar! Maar wat ga je tijdens dit jaar doen? Je wilt je tijd tenslotte goed besteden. In deze blog geven wij jou ideeën over hoe jij jouw tussenjaar in het buitenland het beste kan invullen!

Trustpilot 5 stars Review van Inge Schuurman

Tussenjaar? Grenzelooswerk!

Mijn ervaring met grenzelooswerk is erg goed. Aan het begin van mijn tussenjaar had ik geen idee wat ik wilde doen. Wel wist ik dat ik naar het buitenland wilde voor een langere periode. Al snel kwam ik op deze website en dat bleek een hele goede stap! Je kunt makkelijk invullen waar je heen wil of welke functies je interessant vindt en er komt zo iets uitrollen wat wellicht erg goed bij je past. Ook kun je gewoon uren scrollen en lezen om inspiratie op te doen als je echt nog geen idee hebt. Aan het begin was het spannend, maar als je eenmaal je eerste sollicitatie hebt verstuurd gaat het vanzelf. Je zit niet meteen ergens aan vast en kunt altijd nog voor een andere weg kiezen. ..lees meer

6 november 2019

Tijd voor een nieuwe uitdaging

Een tussenjaar hoeft niet per se twaalf maanden te duren. Het kan ook tien maanden zijn; een heel schooljaar. Sommige studenten stoppen met hun nieuwe opleiding na een maand omdat ze de studie vinden tegenvallen. Ook dan hebben zij nog een tussenjaar, ook al duurt het ‘maar’ negen maanden! Een andere optie is een tussenjaar na het behalen van je middelbare schooldiploma. Zodra je 18 wordt moet je heel wat regelen en betalen. Met een tussenjaar kan je hier mooi voor sparen én meteen werkervaring op doen! Daardoor weet je straks nog beter welke studie je wilt gaan doen na jouw tussenjaar. Op websites zoals 18ennu.nl en studynotes.nl vind je uitgebreide checklists met dingen die je moet regelen zodra je 18 wordt en wanneer je (binnenkort) student bent. Scheelt jou weer wat uitzoekwerk!

Een avontuur in het buitenland zorgt ervoor dat je even afwisseling hebt van school. Na jouw tussenjaar in het buitenland begin je weer met een frisse blik en een nieuwe verzameling motivatie om te gaan studeren! Jouw tussenjaar is de perfecte kans om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Er zijn genoeg mogelijkheden om het jaar waardevol te maken! Een tussenjaar is de perfecte gelegenheid om na te denken over jouw studiekeuze of andere plannen voor de toekomst. Je hebt hier tenslotte genoeg tijd voor!

Ook kan je nu eindelijk de dingen doen die normaal gesproken best veel tijd kosten, zoals je rijbewijs halen of een nieuwe taal leren. Veel jongeren gebruiken hun tussenjaar om geld te verdienen. Je wilt natuurlijk niet het hele jaar stilzitten en geld sparen is altijd handig! Misschien besluit je om in je tussenjaar uit huis te gaan. Je hebt nu genoeg tijd om te sparen voor een mooie uitzet en om jouw nieuwe appartement gaaf in te richten! Op studentuithuis.nl vind je alle informatie die je nodig hebt om op kamers te gaan.

Het avontuur aangaan met een tussenjaar in het buitenland

Wil jij geld verdienen, nieuwe vrienden maken, een nieuwe cultuur ontdekken én een taal leren? Ga dan werken in het buitenland! Kies voor een land waar jij geïnteresseerd in bent en ga op zoek naar leuke vacatures. Als je een tussenjaar hebt van twaalf maanden lang, kies dan voor een vaste baan in het buitenland. In sommige gevallen kan je zelfs voor minder dan twaalf maanden aan de slag met een vaste baan! Ga werken als klantenservicemedewerker in gave steden zoals Lissabon, Athene, Berlijn en Barcelona. Door een jaar in zo’n bruisende stad te leven ga je je er echt thuis voelen! 

 

Duurt jouw tussenjaar iets korter of wil je niet je hele tussenjaar in het buitenland zijn? Kies dan voor vakantiewerk in het buitenland. Dit is vaak seizoenswerk in de winter of zomer. Zo heb je toch een bijzondere ervaring en ga je alsnog werken in het buitenland! Ga aan de slag als au pair, animatiemedewerker, skileraar en nog veel meer!

 

Reizen en werken combineren is perfect om op een leuke manier geld te verdienen. Maar misschien hoef jij niet per se geld te verdienen en ben jij juist op zoek naar een onvergetelijke ervaring? Kies dan voor vrijwilligerswerk in het buitenland! Kies uit één van de verschillende projecten zoals taal- of sportlessen geven aan kinderen, huizen bouwen of dieren verzorgen. Door vrijwilligerswerk in het buitenland te doen krijg je een andere kijk op de wereld en leer je andere culturen goed kennen!

Een leerzaam tussenjaar in het buitenland

Er zijn dus genoeg mogelijkheden om jouw tussenjaar in het buitenland zo goed mogelijk te besteden. Natuurlijk geniet je van het lekkere weer in het buitenland, maak je geweldige herinneringen met nieuwe vrienden en heb je de tijd van je leven. Maar je hebt nog veel meer aan dit waardevolle jaar! Zo is dit je kans om erachter te komen wat je écht leuk vindt om te doen. Je hebt immers genoeg tijd om verschillende vakantiebaantjes uit te proberen! Een baan in het buitenland geeft jou een extraatje op je cv en een voorsprong op andere studenten. Internationale werkervaring is namelijk erg belangrijk geworden tegenwoordig!

 

Ook haal je zelf ontzettend veel uit een tussenjaar in het buitenland. Je wordt volwassener door alle ervaringen die je opdoet in het buitenland. Ook word je zelfstandiger door het reizen en krijg je meer zelfvertrouwen. Je leert bovendien dat je grote avonturen in je eentje aankan en dat het gaaf is om uit je comfortzone te stappen! Wist je dat uit verschillende onderzoeken blijkt dat je na een studiejaar zelfs hogere studieresultaten haalt en met meer motivatie studeert? Een tussenjaar is dus bewezen goed voor je!

Heb jij (binnenkort) een tussenjaar en ben je enthousiast geworden over werken in het buitenland na het lezen van deze blog? Bekijk dan onze leuke vacatures in het buitenland! Heb jij meer ideeën over hoe je een tussenjaar het beste kan invullen? Laat het ons weten in de reacties!


Inspiratie Vakantiewerk Vrijwilligerswerk Student tussenjaar in het buitenland tussenjaar

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures