Ontdek Europa per trein!

25 juni 2020 door
Foto van Femke Brink
Femke Brink  ◦  686 keer bekeken  ◦  4 minuten leestijd
Interrailen in Europa

Nooit eerder was het zo eenvoudig om de wereld te ontdekken. Je shopt online eenvoudig een vliegticket en een paar maanden, weken of zelfs dagen later stap je in het vliegtuig om de grootste avonturen te beleven. Een paar maanden reizen door Azië, off the beaten track door Colombia of dagenlange trekkingen door de gebergtes van Nepal. De wereld biedt de meest uiteenlopende avonturen en wij hebben het voor het uitkiezen. Lucky us! Maar voor een tof avontuur hoef je helemaal niet naar Azië, Afrika, Zuid-Amerika of waar dan ook te vliegen. Ook Europa is de moeite waard om voor een langere tijd een rondreis te maken of om bijvoorbeeld een route af te leggen naar je nieuwe woonplaats als je gaat werken in het buitenland. Adembenemede landschappen, must see steden en een diversiteit aan keukens en culturen; Europa heeft het allemaal! Wil jij eens ontdekken wat ons eigen continent te bieden heeft, kies dan voor interrailen door Europa. In deze blog vertellen wij je er alles over!

Trustpilot 5 stars Review van Anne-Sophie Lauwers

Grenzeloos GEWELDIG

Grenzeloos GEWELDIG! Voor iedereen dat eens iets anders wil is Grenzeloos werk het ding! Je krijgt vele mails aan met alle mogelijke buitenlandse avonturen. De site is super gemakkelijk te gebruiken en na je sollicitatie helpen ze je goed op weg met de verdere stappen. Zonder grenzeloos werk zou ik nooit mijn hart gevolgd hebben! JUST DO IT! Ik vertrek naar IBIZA! Zie ik jullie daar? Veel succes! ..lees meer

15 januari 2020

Wat is interrailen?

Interrailen is een reisconcept dat het mogelijk maakt om super easy met de trein door Europa te reizen. Met één ticket krijg jij toegang tot bijna alle treinen in Europa. In totaal zijn hiermee zo’n 40.000 bestemmingen in 33 verschillende landen bereikbaar. Je kunt er dus voor kiezen om naar superbekende steden te reizen of juist de onbekende plaatsen te ontdekken. Je bepaalt zelf wanneer en waarheen je reist. Zo blijf je lekker flexibel tijdens je reis en is het mogelijk om ergens (onverwachts) langer te blijven. Reizen per trein is niet alleen een meer duurzame vorm van reizen, maar ook nog eens supercomfortabel. Je geniet van het uitzicht en tegelijkertijd maak je alvast een to-do lijst van must visits. Zonder turbulentie en smaakloos vliegtuigvoedsel; alleen maar voordelen dus! Ga je binnenkort werken in het buitenland en heb je nog wat tijd in het verschiet, dan is interrailen een hele gave manier om naar jouw nieuwe woonplaats te reizen. Wat dacht je ervan om via Brussel, Parijs, Bordeaux en Madrid naar Portugal te reizen als je gaat werken in Lissabon. Onderweg geniet je van de échte Belgische wafels, slenter je langs de Seine op weg naar de Eiffeltoren, maak je nog even een stop in het minder bekende Bordeaux en proef je nog even een echte Spaanse Paella in Madrid. Kortom, de perfecte start als je gaat werken in het buitenland.

Wat kost interrailen? 

Als je gaat interrailen in Europa heb je twee soorten tickets: de Global Pas en de One Country Pas. Met de Global Pas kun je (je raadt het al) door alle 33 landen reizen. Ideaal als je steden in meerdere landen wilt combineren. Twijfel je tussen een vakantie in Frankrijk, Italië en Spanje? Met de Global Pas hoef je geen keuze te maken en bezoek je deze landen gewoon lekker in één reis! Deze pas is verkrijgbaar voor jongeren, volwassenen, kinderen en senioren. Let goed op dat je de juiste pas koopt in verband met korting. Daarnaast kies je of je 2e klasse of 1e klasse wilt reizen. Als je de Global Pas koopt, is het belangrijk dat je weet welke route je gaat afleggen en hoeveel reisdagen je gaat maken. Combineer je bijvoorbeeld vier steden, dan heb je genoeg aan de pas ‘5 dagen binnen een maand’. Met deze pas reis je voor €212,- (tot 27 jaar) 5 dagen onbeperkt door Europa. Wil je juist twee weken flexibel reizen en meer quick visits maken? Koop dan voor €332,- een ticket waarmee je 15 dagen lang onbeperkt kunt reizen. Zo zijn er nog een aantal andere Global Passen beschikbaar. Check dus goed welke pas het beste bij jouw reis past, zodat je er optimaal gebruik van maakt. 

 

Wil je liever een treinreis maken door één land? Kies dan voor de One Country Pas. Superleuk als je bijvoorbeeld gaat werken in Rome en meer van Italië wilt zien. De One Country Pas is beschikbaar in 30 landen. Ook bij deze pas geef je aan welke passagier je bent en in welke klasse je wilt reizen. Je kan hierbij kiezen tussen een pas met 3, 4, 5, 6 of 8 reisdagen in één maand. De prijzen voor deze pas zijn afhankelijk van het land waarin je reist, maar online heb je er een goed overzicht van.

De leukste routes in Europa

Als je online inspiratie op doet voor je eigen treinreis, kom je veel standaardroutes tegen. De ene route is afgestemd op het ontdekken van landschappen en de andere route brengt je naar de populairste steden in Europa. Een standaardroute waar wij zelf al eens overschreven is de Örient-Express. Tegenwoordig maak je deze route van Londen naar Istanboel niet meer zoals vroeger, maar met de Global Pas kan je deze historische route nog steeds zelf afleggen. Het gave van deze route is dat hij dwars door Europa gaat, waardoor je verschillende landen ontdekt tijdens je reis waaronder Duitsland, Frankrijk, Kroatië en Servië. Maar het aller allerleukste aan interrailen is om je eigen route te bepalen. Wijk af van standaardroutes en ontdek juist nieuwe plekken waar je niet snel aan denkt. Om je eigen route te bepalen, is het handig om eerst op te schrijven welke steden je graag wilt bezoeken. Is het een droom om Praag en Boedapest te bezoeken? Check dan welke leuke en interessante steden je onderweg mee kan pakken. Zo creëer je een route die afgestemd is op basis van je eigen wensen, maar ontdek je ook de minder bekende plekken in Europa!

Ben jij na het lezen van deze blog helemaal enthousiast geworden om te gaan interrailen in Europa? Laat ons in de reacties weten welke stad of land zeker op jouw bucketlist staat! 


Werken in Portugal Werken in het buitenland Wonen in het buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures