Myrthe’s Au pair avontuur in Madrid!

19 februari 2021 door
Foto van Myrthe Zuethof
Myrthe Zuethof  ◦  128 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd
geen idee

Hoi, Ik ben Myrthe! Nadat ik in Mei 2019 terugkwam uit Amerika als Au pair, zocht ik naar een nieuw avontuur. Ik zou een paar maanden later gaan studeren, dus ik zocht naar vakantiewerk in het buitenland. Zo kwam ik terecht bij mijn host family in Madrid!

Trustpilot 5 stars Review van Teike

Au pair in Parijs

In een spontane bui ging ik kijken naar werk als au pair, iets dat ik al meerdere jaren wilde maar dat er niet van kwam. Door grenzelooswerk kwam ik terecht bij een gezin die in de buurt van Parijs wonen. Ik heb gesolliciteerd en heb de baan gekregen. Ik vond het heel eng om te gaan en alles achter te laten vooral omdat het zo spontaan was. Ik ben nu twee weken bij het gezin waar ik voor werk en ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn ietwat impulsieve keuze! Ik werk doordeweeks en heb in het weekend alle tijd om de stad Parijs te verkennen! Dus je kan wel zeggen dat dit de ideale baan is! ..lees meer

16 november 2019

Mijn leven als Au pair

Ondanks dat ik al ervaring had als Au pair in het buitenland, vond ik het best spannend om te vertrekken. Vlak voor vertrek kreeg ik een videoboodschap van mijn oudste hostkid, met ‘fijne reis’. Na deze videoboodschap verdwenen de zenuwen gelukkig al snel en vertrok ik met volle moed naar Spanje. 

 

Mijn hostfamily in Madrid bestond uit een Nederlandse vader, een Spaanse moeder en twee lieve kids. Ik werkte elke dag van een uur of 9 tot 4 uur en zorgde voor de oudste, Mikèl van 3,5. Mijn dagen waren nooit saai, want samen hebben we Madrid ontdekt. 

Elke dag trokken Mikèl en ik erop uit. We hebben zo’n beetje alle speeltuinen in Madrid bezocht, cakejes gebakken, musea bezocht en gepicknickt in het Retiro park. Ook zijn we met de kabelbaan de berg op geweest en hebben we de dierentuin bezocht. Voor mij dus ook heel leuk! Hierdoor voelde het ook echt niet als werken. 

 

Naast mijn ‘werkuren’ deed ik ook nog regelmatig iets met de familie. Ik was dan echt part of the family. Ik mocht mee naar vrienden van de familie, mee uit eten en naar het zwembad. Om mijn tijd in Spanje leuk af te sluiten, ben ik zelfs mee geweest op vakantie naar Alcalá la Real, een kleine plaats ongeveer vijf uur van Madrid!

Mikel

Cultuurverschillen 

Als je gaat werken in het buitenland, ervaar je eigenlijk altijd cultuurverschillen. Zo ook in Spanje. Het grootste verschil is natuurlijk de taal! Voordat ik naar Spanje ging, kon ik geen woord Spaans. Ik zou je aanraden je in ieder geval wel wat beter op de taal voor te bereiden dan ik deed, want dit was wel echt een uitdaging. Ook hebben Spanjaarden een heel ander ritme in hun dag. Ze hebben wel 5 maaltijdmomenten! Het avondeten is pas rond 21/22 uur ’s avonds. Dat was wel even wennen!

Vrienden maken als Au pair

In het begin maakte ik me er wel een beetje zorgen over. Hoe ga je vrienden maken in het buitenland? Gelukkig was dat eigenlijk best makkelijk. Ik sloot me aan bij de Facebookgroep Au pair in Madrid, waarna ik toegevoegd werd aan de Whatsappgroep. Al snel sprak ik met een paar meiden af om churros te eten de volgende dag en ik vormde al snel een groepje vriendinnen.

gay pride

Vrije tijd

Als Au pair in het buitenland heb je meestal ook veel vrije tijd om leuke dingen te doen en uitstapjes te maken. Elke dag nadat ik klaar was met werken, ondernam ik leuke dingen met mijn vriendinnen. Samen hebben we Madrid verkent, en de leukste hotspots ontdekt. We hebben de ‘beste chocoladetaart van de wereld’ gegeten, zijn naar de Gay Pride in Madrid geweest en zijn zelfs een dagje naar het dichtbij gelegen Toledo geweest. Ook werden er vaak activiteiten georganiseerd voor Au pairs en internationale studenten, zoals een kroegentocht en trips rondom Madrid. Genoeg te doen dus!

Gay Pride Madrid

Als je de kans krijgt, zou ik het echt aanraden om te gaan werken in het buitenland als Au pair. Ik vind het de perfecte manier om een nieuwe cultuur te leren kennen, internationale vrienden te maken en een nieuw land te leren kennen! 

Wil jij nou ook gaan werken in het buitenland? Bijvoorbeeld als Au pair? Check dan 

onze vacatures om te zien of er iets leuks voor je bij zit!


Wonen in het buitenland Madrid Werken in Madrid Spanje Au Pair

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures