Geweldig nieuws: Grenzelooswerk wordt Yobbers!
Lees meer!

Avontuur alla " Bear Grylls"

22 december 2015 door
Foto van Matthijs Hof
Matthijs Hof  ◦  2171 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd

Tussen 2 grote besneeuwde bergen en in de verte een kronkelend kreekje van sneeuw water heb ik de mooiste zonsondergang van mijn leven bekeken.

17 Augsustus ben ik begonnen aan mijn reis in Australië. Het plan is om te werken in het buitenland en daarnaast door het hele land te gaan trekken. In Australië is dat erg gemakkelijk, daarvoor kan je een working holiday visa voor een jaar aanvragen. Nadat ik een jaar met het idee in mijn hoofd rond heb gelopen, ben ik overstag gegaan en heb ik de ticket naar Sydney geboekt. De eerste 2 weken waren voor mij best lastig. Want ja, zo sta je in een keer in je uppie aan de andere kant van de wereld. Eigenlijk ben je nooit echt alleen want je bent constant omringd door andere backpackers. Toen ik eindelijk mijn draai had gevonden heb ik erg veel vrienden gemaakt in het hostel in Kings Cross.
Via een uitzendbureau kon ik werken in het buitenland en heb ik echt overal in Sydney gewerkt. Van heftruckchauffeur aan de haven tot het verhuizen van nonnen door heel de stad. Erg leuke ervaring. Na 5 weken vond ik het wel eens tijd voor wat anders. Toen heb ik besloten om van mijn zuur verdiende geld een auto te kopen waarmee ik het hele land wilde doorreizen. Na niet echt lang op het internet gezocht te hebben heb ik een oud barrel voor een prikkie gekocht. Op goed geluk, want het was nog maar afwachten of die mechanisch echt wel zo goed was zoals de verkoper mij verzekerde. Ik heb de auto verbouwd met bed en al erin zodat ik er tijdens mijn verdere tocht in kan leven.
In mijn eerste tocht heb ik gekampeerd in de prachtige Blue Mountains met mijn Franse vrienden. Na een week ben ik er zelf op uitgetrokken om op avontuur te gaan in de Snowy Mountains. Hier heb ik helemaal in mijn eentje de hoogste berg van Australië beklommen. Doordat alle paden waren ondergesneeuwd mijzelf noodgedwongen met een kaart genavigeerd door het gebied. In 2 dagen ben ik niemand tegen gekomen en had ik eigenlijk ook niet echt een idee waar ik precies was. Mezelf afvragend waar ik in hemelsnaam aan begonnen was mijn tent opgezet voor de nacht. Tussen 2 grote besneeuwde bergen en in de verte een kronkelend kreekje van sneeuw water heb ik de mooiste zonsondergang van mijn leven bekeken. Dit was ook direct de koudste nacht van mijn leven: Mijn slaapzak van de Aldi was totaal niet opgewassen tegen de temperaturen onder de nul. Man, wat was dat koud. Na deze helse uren weer op pad gegaan. In de verte daar zag ik hem, Mount Kosciusko. Nadat ik het hoogste puntje van Australië had beklommen ben ik maar snel aan de tocht naar de auto begonnen. Ik was totaal uitgeput. Tevreden kijk ik terug op mijn eerste avontuur alla “Bear Grylls”.
Mede door de rekening van de garage (de auto had toch wat kleine mankementjes), was mijn spaarpot aardig leeg geraakt na een maandje touren. Voor werken in het buitenland ben ik naar Melbourne gegaan. Hier heb ik 7 weken zee containers in en uit geladen, met dit werk heb ik een lekker bedragje bij elkaar gespaard. Als je het slim aanpakt dan kun je zeker goed geld verdienen in Australië! Deze weken heb ik met 8 andere backpackers in een share house gewoond. Erg gezellig. Dit kan ik iedereen aanraden die in Australië gaat backpacken. Het is veel goedkoper dan een hostel en je krijgt er veel meer voor terug. Mijn volgende avontuur in het buitenland zal de 4000 km tocht naar Perth zijn maar nu eerst 3 weken lekker genieten in Vietnam. Wordt vervolgd!

Backpacker Australië Overig

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures