Zeker weten?

Vrije tijd Travel inspiration

Laat je inspireren door deze 5 powervrouwen op Internationale Vrouwendag!

Laatste update: 5 augustus 2022  ◦  8 maart 2021 door Foto van Emma Emma  ◦  1091 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
.

Vandaag is het Internationale Vrouwendag: een feestdag waar de strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen over de hele wereld centraal staat. Wist je dat deze dag ontstaan is doordat vrouwen in de 20e eeuw opkwamen voor hun rechten, zoals bijvoorbeeld het vrouwenkiesrecht? Tegenwoordig staat deze dag vooral in het teken van andere belangrijke thema’s, zoals economische zelfstandigheid, racisme, geweld en women empowerment. Vandaag zetten wij 5 dappere vrouwen in de spotlights - van vroeger tot nu - die jou ongetwijfeld gaan inspireren om de wereld te ontdekken!

5 Trustpilot-sterren Review van

Goede communicatie en zeer prettig…

Goede communicatie en zeer prettig contact. Ik heb goede hulp gehad en uitleg altijd snel gereageerd op mijn berichten. Als je een baan zoekt kijk niet verder maar contact Yobbers. Ik ben vandaag begonnen bij Volvo in Duitsland en het is te gek ! Bedankt team YOBBERS ! ..lees meer

2 mei 2022

1. Nellie Bly

De 25-jarige journaliste Nelly Bly, geboren als Elizabeth Cochran Seaman, reisde in 1889 in 72 dagen de wereld rond. En ja, helemaal in haar eentje! Ze reisde meer dan 45.000 kilometer per boot en trein, en doorkruiste hierbij Engeland, Italië, Egypte, Jemen, Maleisië, China en Japan. Zij liet de wereld zien dat je als vrouw prima in je eentje de wereld kan ontdekken. Ze was in haar tijd hét voorbeeld van zowel een vrouwelijke journalist als solo-wereldreiziger. Lees hier waarom reizen in je eentje zo goed voor je is!

2. Anne-France Dautheville

Deze dappere, Franse journalist uit Parijs werd de eerste vrouw die de wereld rondreisde per motor. Hoe cool is dat?! In 1972 reed Anne-France mee in een tour van Frankrijk naar Iran, en vervolgde zelf haar reis naar Afghanistan. Hierbij reed ze door maar liefst drie werelddelen. Met het afleggen van 12.500 mijl op haar Kawasaki, mag zij zich met recht een échte powervrouw noemen! De geweldige en avontuurlijke stijl van Anne-France Dautheville werd in 2016 zelfs de inspiratie voor de nieuwe collectie van het Franse modehuis Chloé. Wow!

3. Tania Aebi

Deze geweldige, dappere vrouw zeilde in 1985 in haar eentje de wereld rond, op 18-jarige leeftijd. Samen met haar kat begon Tania haar wereldreis vanuit New York, waarna ze na drie jaar zeilen weer in de haven van Manhattan terugkeerde. Na het oversteken van talloze zeeën en oceanen, en het bezoeken van maar liefst 23 landen, heeft zij al haar verhalen opgeschreven in een prachtig boek Maiden Voyage. Wat ons betreft is deze vrouw een échte powerwoman!

4. Laura Dekker

De Nederlandse Laura Dekker, ook wel bekend als het zeilmeisje, werd de jongste soloreiziger ooit die de wereld rond zeilde. Met Tania Aebi als voorbeeld, had Laura altijd al de droom gehad om de gigantische uitdaging op het water aan te gaan. Ze was nog maar 16 jaar oud toen ze aankwam in Sint-Maarten na haar wereldreis van maar liefst 27.000 zeemijlen. Wij doen het haar niet na!

5. Floortje Dessing

Ook de Nederlandse wereldreiziger Floortje Dessing mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken! Floortje haar populaire televisieprogramma Floortje Naar Het Einde Van De Wereld is dan ook een echt begrip geworden sinds het begin van de serie in 2014. Ze reist al meer dan 30 jaar de hele wereld over om de mooiste plekken op aarde te ontdekken en de meest bijzondere mensen te ontmoeten. Wij zijn fan!

Wauw, wauw, wauw: wát een powerwomen! Het is toch fantastisch om te zien wat deze inspirerende vrouwen hebben bereikt op het gebied van reizen? En het leuke nieuws is dat ook jij de wereld mag gaan ontdekken op jouw eigen manier! Wil jij gaan werken in het buitenland? Bekijk dan hier al onze vacatures in het buitenland en creëer jouw eigen bijzondere avontuur!


Wat vind je van deze blog?

inspiratie

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in