Geweldig nieuws: Grenzelooswerk wordt Yobbers!
Lees meer!

Waarom werken in het buitenland iets voor jou is: deel 1

30 december 2018 door
Foto van Femke Brink
Femke Brink  ◦  1374 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd
Vrouw die op het strand zit te denken

Zit jij te denken aan een avontuur in het buitenland, maar weet je (nog) niet zo goed waar je rekening mee moet houden? Met onderstaande lijst bereid jij jouw avontuur tot in de puntjes voor. Zo kom je niet voor verrassingen te staan én kan je extra genieten.

Werken in het buitenland begint met de voorbereidingen thuis. Zo weet je bij vertrek waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten. Een goed begin is namelijk het halve werk! Heb je onderstaande punten helder voor jezelf? Dan staat niets jouw buitenlandse avontuur meer in de weg! 

@Home

  • Is het al tijd voor een datumprikker?

Misschien heb je al een specifiek(e) baan of land in gedachte. Tof! Heb je nog geen idee in welk land jij wilt gaan werken? Of wanneer en hoelang je wilt gaan? Check dan onze vacaturepagina. Op deze pagina staan ook banen voor diverse termijnen. Wil je bijvoorbeeld voor minimaal één jaar werken in het buitenland of alleen de winterperiode?

  • Is het thuisfront al up to date met jouw plan?

Heb jij jouw plan al met je directe omgeving besproken? Het is altijd goed om met het thuisfront jouw plan te bespreken. Misschien hebben ze nog wel tips voor een land, specifieke locatie of woongelegenheid. Dit is ook gelijk je kans om familie, vrienden en kennissen (bijna) nét zo enthousiast te maken over jouw avontuur als dat je zelf bent én ze alvast een kleine hint te geven voor een afscheidsfeestje. 

  • Wat zijn jouw verhuisplannen?

Woon je nu nog thuis bij je ouders of verzorgers? Dan ga je waarschijnlijk voor het eerst op jezelf wonen. Stoer dat je deze ervaring voor het eerst in het buitenland gaat ondervinden. Tijd om te shinen met je kookkunsten en wasjes draaien. Geen ervaring mee? Vraag dan snel nog even tips & tricks van vrienden en familie! ;)

  • Vergeet je je huur, abonnementen en onnodige verzekeringen niet op te zeggen?

Wanneer je voor langere tijd naar het buitenland gaat, wil je natuurlijke geen onnodige kosten maken in Nederland. Heb je bijvoorbeeld een koop- of een huurhuis, dan kan je deze misschien tijdelijk (onder) verhuren of permanent opzeggen. Wist je dat je bij veel telefoonmaatschappijen jouw abonnement tijdelijk kan pauzeren? Dit scheelt weer dubbele telefoonkosten. Voor sportabonnementen geldt vaak een opzegtermijn van minimaal één maand. Pak nog snel wat workouts mee en dan hup, hup opzeggen dat abonnement. 

  • Heb je al een budgetplan gemaakt? 

Als je gaat werken in het buitenland is het fijn om wat geld achter de hand te hebben. Je salaris van de eerste maand ontvang je namelijk pas de tweede maand. Overweeg je te vertrekken, probeer dan nog even wat extra uurtjes mee te pakken bij de huidige (bij)baan. Of misschien heb je nog wat boeken, kleding of andere spullen die je niet meer gebruikt en kan verkopen voor een extra zakcentje. Zo geniet je straks optimaal van jouw avontuur en hoef je je geen zorgen te maken over geld. 

Heb jij bovenstaande punten goed voor jezelf in kaart? En krijg jij nog steeds kriebels in je buik bij het horen van avontuur en werken en wonen in het buitenland. Let the adventure begin, want jij bent nu écht klaargestoomd om jouw buitenlandse avontuur aan te gaan!


Werken in het buitenland Avonturier Wonen in het buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures