Zeker weten?

Vrije tijd Travel inspiration

Hier moet je heen in de maand februari!

6 februari 2023 door Foto van Vera Vera  ◦  4 minutes leestijd
Een kalender met bestemmingen om te bezoeken in februari

Wat zijn de leukste bestemmingen om heen te reizen in de maand februari? Wij zochten het voor je uit!

Wat de leukste bestemmingen zijn om heen te reizen in de maand februari? Wij zochten het voor je uit en het wordt gegarandeerd feest! Carnaval wordt niet alleen onder de rivieren gevierd, maar op heel veel plekken in de wereld. Alaaf! Krijg je al zin om te gaan wonen en werken in het buitenland? Lees snel verder en ontdek welke bestemmingen jij absoluut niet mag missen deze maand!

Egypte 

In februari start het toeristische seizoen in Egypte, want het is een stuk koeler tijdens de kortste maand van het jaar. Ideaal om de piramides van Gizeh en andere historische bezienswaardigheden te bezoeken! Deze mysterieuze en historische structuren dateren uit 2560 voor Christus en zijn één van de laatste zeven klassieke wereldwonderen. Je kunt ze vinden in de buurt van de moderne stad Caïro. Wist je trouwens dat de temperaturen in het noorden van Egypte een stuk lager zijn? Dit zorgt voor een goede afwisseling met de brandende hitte die de rest van het jaar aanwezig is. Aan de kust is het een stukje warmer, net zoals de toeristische bestemmingen Sharm El Sheikh en Hurghada. Krijg je al zin om Egypte verder te verkennen?

Zuid Afrika, Kaapstad

In februari is Kaapstad een fantastische bestemming om o.a. te windsurfen. Ook is het een stuk rustiger, want januari is in vergelijking tot februari een redelijk drukke maand. Kaapstad is een geliefde bestemming vanwege de diversiteit ook is het elke dag 14 uur lang licht, dus er is genoeg tijd om leuke dingen te plannen. Voor degenen die graag het avontuur op zoeken is er ook genoeg te beleven: windsurfen, zwemmen (in een kooi) met haaien en nog veel meer! Lijkt het jou een gaaf avontuur om te werken in zuid Afrika, scroll dan eens door onze vacatures!

Brazilië

Je kun het beste naar Rio de Janeiro reizen tussen december en maart, maar waneer je in februari gaat kun je carnaval op z'n Braziliaans vieren! Honderdduizenden reizigers vanuit alle hoeken vna de wereld komen naar Rio de Janeiro om dit beroemde feest te vieren. Carnaval is namelijk een belangrijk onderdeel van de Braziliaanse cultuur. Een leuke bijkomstigheid is dat je feest kunt vieren en tegelijkertijd cultuur kunt snuiven! Wie wil dat nu niet? Eén van de hoogtepunten is de Samba optocht: een wedstrijd tussen verschillende, waarbij ze meerdere dagen tegen elkaar strijden. Er wordt muziek gemaakt, gezongen en natuurlijk uitbundig gedanst op z'n Braziliaans! Ze gooien alles in de strijd om te winnen.

Duitsland, Keulen

Wil je graag carnaval vieren in het buitenland, maar is Brazilië iets te ver weg? Carnaval vieren in Keulen is ook een optie! Wist je dat carnaval in Keulen zelfs gezien wordt als één van de grootste carnavalsfeesten ter wereld? Het bestaat uit meerdere dagen en iedere dag heeft een andere betekenis. Rosenmontag is de bekendste dag, want de grootste optocht ter wereld vindt plaats op deze dag. Honderden mensen nemen jaarlijks deel (incl. 120 muziekkorpsen) aan de optocht en natuurlijk kun je ook de prachtige praalwagens bewonderen als toeschouwer!

Ibiza

Februari is de maand om Ibiza te ontdekken als een échte local! Amandelbomen zorgen namelijk voor een fantastische wit en roze landschap op dit Spaanse eiland. Wist je dat Es Amunts het beste nationale park is om dit fenomeen te bewonderen? Ook is het klimaat in februari ideaal om diverse activiteiten in de buitenlucht te ondernemen, zonder dat je overweldigd wordt door de extreme hitte. En tevens kun je met de voetjes van de vloer, want de bekende club Pacha opent elke zaterdag z'n deuren in februari. Klinkt dit als muziek in jouw oren? Neem dan een kijkje tussen onze vacatures in het buitenland!

Curaçao 

Februari is de ideale maand om te gaan wonen en werken op Curaçao! Het is niet al te warm door de wind en er is een gematigd klimaat, waardoor het de perfecte periode is voor de watersporters onder ons. Ben je van plan om voor langere tijd op Curaçao te verblijven? Of er te gaan wonen en werken? Een bezoekje aan de hoofdstad van dit fantastische eiland mag dan niet ontbreken op jouw takenlijst! Willemstad is opgedeeld in meerdere wijken, waarvan Punda en Otrabanda de bekendste zijn. In de Punda vind je veel winkeltjes, restaurants en barretjes. Otrabanda was voorheen een échte volkswijk, maar tegenwoordig is het één van de toeristische hoogtepunten op Curaçao.

👉🏻 Er zijn nog zoveel andere plekken om te bezoeken in februari, maar we dat deze blog in ieder geval voor een heleboel inspiratie heeft gezorgd! Of start met een nieuwe uitdaging in het buitenland. Waar wacht je nog op? Neem snel een kijkje tussen onze vacatures! 🤩


Wat vind je van deze blog?

surfen tradities nachtleven reizen werken in het buitenland inspiratie

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in