Geweldig nieuws: Grenzelooswerk wordt Yobbers!
Lees meer!

Een haai.... Jaws was er niks bij! 🦈

24 november 2015 door
Foto van Gijs Kingma
Gijs Kingma  ◦  2655 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd
-

Vanaf deze boot met legendarisch crew ben ik twee dagen aan het duiken geweest bij het Great Barrier Reef

Deel II van Gijs zijn wereldreis. Na zes weken heeft hij Nieuw-Zeeland verruild voor Australië.
Mijn reis langs de oostkust van Australië begon in Cairns. Op de tweede dag van mijn verblijf in Cairns ben ik aangemeerd bij de Rumrunner (its all in the name). Vanaf deze boot met legendarisch crew ben ik twee dagen aan het duiken geweest bij het Great Barrier Reef (buckelist). Mijn eerste duik was er eentje om nooit te vergeten. Een haai, geloof me, Jaws was er niks bij. Vlak achter me. Blij dat ik een schoon zwembroekje mee had. Goed om te weten als je naar Aussie gaat. Alle dieren in Australië zijn moordlustig. Slangen, haaien, krokodillen, spinnen, kwallen enz. Dat betekent ook dat je bijvoorbeeld niet overal in de zee kan zwemmen i.v.m. met de bovengenoemde haaien, krokodillen en kwallen. Daarnaast moet je als je naar de wc gaat, eerst doorspoelen alvorens je gaan zitten. Er wil nog wel eens een spin om het hoekje komen kijken. Mijn parachutesprong (bucketlist) heb ik gedaan boven het plaatsje Mission Beach. In de vrije val van zestig seconden zie je links het reef en rechts het eiland Australië. Heel gaaf!!
Voor de rest moet je aan de oostkust zeilen rondom de Whitsundays (White Haven Beach. Google dat maar even), 4x4 rijden op Frasher Island, Surfen bij Woolgoolga, chillen in Bayron Bay, Koala’s knuffelen in Port Macquarie, naar de topless kapsters in Brisbane, hiken bij de Blue Mountains en zien en gezien worden op Bondi beach. De oostkust van Australië is heel gaaf, zeker om te feesten, maar het geeft niet een realistisch beeld van Australië. Ergens heb ik wel spijt dat ik niet meer van Australië heb gezien. Aan de andere kant. Nu heb ik wel een goed excuus om terug te komen.
-
Vanaf Sydney ben ik doorgevlogen naar Bangkok. En dat was wel even omschakelen. Ik heb een paar dagen nodig gehad om te wennen aan de cultuur, warmte, mensen eten, enz. In Bangkok moet je zeker naar het Koninklijk paleis, de tempels en een fietstour maken via Ko van Kessel. Dan zie je net wat meer van Bangkok dan normaal. Na vier dagen Bangkok ben ik in de nachttrein naar Chiang Mai vertrokken. In de trein ontmoette ik een Duitser waar ik uiteindelijk twee maanden mee zou reizen. In Chiang Mai moet je scooters huren en een ‘loop’ rondom de stad maken. Wij hebben vier dagen door de reisvelden gereden en het echte Thailand ontdekt. Er zijn heel veel meer backpackers die het doen, dus je vindt zo een buddy. Vanaf Chiang Mai ben ik via Chiang Khong op de slowboat naar Laos vertrokken. Twee dagen op de boot met nog vijftig andere backpackers. Feestje hoor!
-
Eenmaal ik Luang Prabang genoten van de rijke natuur en cultuur van Laos. Wat ik je zeker aanraad is het bijwonen van de ochtendwandeling van jonge monniken. Al zingend gaan ze door de straten van Luang Prabang. Wees wel op je hoede, want zoals overal in Azië, probeert iemand je wel een poot uit te draaien. Zelf bij deze traditie. Vanuit Luang Prabang ga je met de nachtbus naar Vang Vieng. Niks cultureels. Gewoon keihard feesten en tuben. Op een vrachtwagen smoor over een rivier dobberen. Fijn! Na Vang Vieng ben ik doorgereisd naar de hoofdstad van Laos. Vreselijk saaie stad als je het mij vraagt. In Vientiane besloten om niet verder door Laos te reizen, maar te vliegen naar Hanoi, Vietnam.
-
Wat betreft visums en dergelijke verwijs ik wederom naar Brother Louis, maar met geld kun je heel veel regelen in Azië. Zo ook visums. De eerste nacht in Hanoi is er eentje waar ik vier dagen later nog plezier van had. Nog nooit zo veel streetfood en streetbeer gehad. Vier dagen last van een voedselvergiftiging. Wel goed voor de lijn kan ik je vertellen. Eén advies, en deze moet je niet in de wind slaan, als je in Vietnam bent. KOOP EEN MOTOR!!

Voor zover deel II van Gijs zijn wereldreis, volgende week komt het derde en laatste deel online! 

 


Wereldreiziger Australië Overig

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures