Zeker weten?

Vrije tijd Travel inspiration

6 redenen waarom Lyon zo’n toffe bestemming is!

Laatste update: 5 augustus 2022  ◦  13 april 2021 door Foto van Emma Emma  ◦  3510 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
.

Lyon ligt in het zuidoosten van Frankrijk en is absoluut één van de leukste steden van het land. De inwoners van Lyon worden ook wel Lyonnais en Lyonnaises genoemd. Hoe leuk?! De historische, Franse stad Lyon zit bomvol verrassingen. Het is dan ook niet voor niks dat het motto van de stad luidt: "Avant, avant, Lion le melhor!" (vooruit, vooruit, Lyon de beste!). In deze blog kom jij erachter waarom Lyon nou zo’n fantastische bestemming is om te wonen en werken.

5 Trustpilot-sterren Review van

Uitstekende ervaring

Ik ben heel blij met de hulp die ik gekregen heb van de medewerkers bij Yobbers! De recruiter was heel vriendelijk en hielp me bij al m'n vragen. Ze zocht samen met mij wat de beste opties waren voor mij wat me echt een goed gevoel gaf omdat ik eerst zelf nog niet wist wat ik wou gaan doen. Ze heeft me echt nog enthousiaster en meer zeker gemaakt over m'n keuze! ..lees meer

29 mei 2021

1. De stad bruist van de historie

Lyon is één van de grootste steden van Frankrijk en bruist van de historie en cultuur. De stad was vroeger namelijk de hoofdstad van het Romeinse Gallië, waarvan nog vele overblijfselen te vinden zijn. Wanneer je gaat werken in Lyon moet je dus ongetwijfeld het oude theater van Lugdunum bezoeken en natuurlijk ronddwalen door de historische binnenstad. Vieux-Lyon, het oude stadscentrum, staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst en telt talloze steegjes, doorkijkjes en geheime binnenplaatsen. 

2. Lyon is een gastronomisch paradijs!

Werken in Frankrijk gaat natuurlijk hand in hand met heerlijk eten. Wist je dat Lyon zelfs het gastronomische centrum van Frankrijk wordt genoemd? Wanneer jij gaat wonen en werken in Lyon kan jij dus rekenen op overheerlijke streekgerechten en de beste wijnen uit Côtes du Rhône! Proef dus zeker de lokale specialiteiten zoals quenelles (gerecht van deeg en vis) en salade lyonnaise (traditionele, Franse salade met een gepocheerd ei). Daarnaast vind je in Lyon de bekende markthallen van Paul Bocuse, waar je de meest uiteenlopende gastronomische producten kunt krijgen. De echte foodies onder ons kunnen hier dus volop van genieten!

3. Lyon is de tweede lichtstad van Europa

Lyon wordt ook wel gezien als de tweede lichtstad van Europa. Zowel overdag als ‘s nachts straalt deze stad van het licht! En dat is nog niet alles. Lyon heeft namelijk zelfs haar eigen lichtfeest, het Fête des Lumières. Vier avonden lang, beginnend op 8 december, verandert Lyon in een groot lichtspektakel! Denk aan bewegende lichtshows op kathedralen en monumenten en aan prachtig verlichte huizen. Je hoort het al: dit lichtfestival mag jij écht niet missen wanneer je gaat werken in Lyon!

4. Zon, zon en nog eens zon

Wie houdt er niet van een aangenaam klimaat en een stralend zonnetje? Dan hebben we goed nieuws voor de avonturiers die binnenkort gaan werken in Lyon! De winters in Lyon zijn namelijk mild en de zomers zijn heerlijk warm en zonnig. Jij kan dus volop genieten van een drankje op het terras, het ontdekken van het romantische platteland en het verkennen van de stad. En dit alles met een aangename temperatuur. Hoe fijn is dat?!

5. Je bent er in een oogwenk!

Lyon is ontzettend goed bereikbaar vanuit Nederland, met zowel de auto als het vliegtuig. In zo’n anderhalf uur vliegen beland je van Amsterdam in Lyon. Met de auto is het nog geeneens 9 uur rijden van onze hoofdstad naar het Franse Lyon. Goed te doen dus! Ook in de stad zelf is het openbaar vervoer tot in de puntjes geregeld. Vanuit jouw accommodatie in Lyon kom je dus overal (je vind goede accommodaties via Housing Anywhere). De metro is veruit de makkelijkste én snelste manier om je te verplaatsen. En nog een tip: verken Lyon ook eens op de fiets. Er zijn namelijk fantastische fietsroutes te vinden, bijvoorbeeld door het grootste stadspark van Lyon: het 

Parc de la tête d’Or.

6. Lyon is omgeven door natuur

Bergen, rivieren, groene valleien, wouden, wijnvelden en bossen… De omgeving rondom Lyon heeft het allemaal. Wanneer jij gaat werken in Lyon moet jij absoluut genieten van deze prachtige, groene omgeving. Trek erop uit en maak een roadtrip door de adembenemende landschappen of doe mee aan de tofste buitenactiviteiten! Kanoën, hiken, bergbeklimmen, mountainbiken, voor ieder wat wils! Of relax voor een middag op één van de mooie strandjes aan een rivier of meer rondom Lyon.

Ben jij ook zo ontzettend enthousiast geworden over de veelzijdigheid van de Franse stad Lyon? Begrijpelijk! Bekijk hier onze vacatures in Lyon en wie weet ga jij binnenkort het avontuur aan in het prachtige Frankrijk.


Wat vind je van deze blog?

frankrijk hotspots inspiratie reizen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in