Zeker weten?

Algemeen Talen

Niet goed gescoord met de talenquiz? No worries!

Laatste update: 3 augustus 2022  ◦  2 juli 2020 door Foto van Suzanne Suzanne  ◦  1486 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
Werken in het buitenland

Hola, Bonjour, Guten Tag, Ciao. Herkennen jullie het nog? De afgelopen weken hebben wij verschillende nationaliteiten in hun eigen taal (Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Hongaars, Pools, Grieks en Portugees) een aantal zinnen laten uitspreken waarop jullie vervolgens konden raden wat er gezegd werd. Heb je niet goed gescoord? Geen paniek! Met Nederlands en Engels kom je vaak al heel ver, geloof ons. Voor een aantal van de vacatures die wij aanbieden kun je zelfs je werkzaamheden in je eigen taal uitvoeren (hoe fijn is dat).

5 Trustpilot-sterren Review van

Solliciteren via Grenzelooswerk

Er wordt met veel aandacht op een professionele en pro actieve manier meegeholpen bij het vinden van een nieuwe baan in het buitenland. Grenzelooswerk komt over als een betrouwbare organisatie en ze doen in mijn ogen hun best om je te helpen bij je nieuwe buitenlandse avontuur. Vragen werden snel beantwoord en het contact verliep goed. Binnenkort begin in in Lissabon en ik kijk uit naar deze nieuwe stap in mijn leven! ..lees meer

27 augustus 2020

Spaans, Frans, Zweeds, Italiaans... allemaal prachtige talen, die stuk voor stuk leuk zouden zijn om te kunnen spreken. Maar laten we eerlijk zijn, een nieuwe taal leren lijkt soms even onbereikbaar als de top van de Himalaya. Is dat erg? Nee, daar hoef jij je echt geen zorgen over te maken!

Je ne comprends pas!

We begrijpen dat het een grote stap kan zijn om voor een korte of lange tijd te wonen in het buitenland en al helemaal wanneer jij het idee hebt dat je naast Nederlands en Engels geen andere vreemde taal spreekt (zoals de taal van het land waar je gaat werken). Want hoe communiceer je dan? Maak je wel vrienden? En ben jij überhaupt wel geschikt om te werken in het buitenland? Allemaal logische vragen, maar zeker geen redenen om niet het avontuur in het buitenland aan te gaan! Het is voor de meeste vacatures totaal niet erg dat jij niet een derde taal spreekt. Zodra jij de Engelse taal redelijk spreekt zul jij je bijna overal kunnen redden, het is dan ook niet voor niets de nummer één taal van de wereld!

Wanneer jij gaat werken in het buitenland zul jij over het algemeen Engels spreken met locals, internationale vrienden en collega’s. Dat jij niet een andere vreemde taal spreekt zal niemand jou kwalijk nemen! Ga je in de horeca werken? Dan zul je natuurlijk te maken krijgen met gasten van andere nationaliteiten. Maar de voertaal tussen de verschillende nationaliteiten is Engels.. so no worries! Ga jij voorbeeld aan de slag als klantenservice medewerker in Lissabon? Dan kun jij zelfs je werkzaamheden uitvoeren in het Nederlands. Natuurlijk zul je onderling met je collega’s wel Engels spreken. Wil je toch een derde vreemde taal leren spreken? Sommige werkgevers bieden de optie aan om een taalcursus Spaans, Frans of Portugees te volgen!

Voordelen van het spreken van meerdere vreemde talen

Natuurlijk zitten er ook voordelen aan het beheersen van meerdere talen naast Engels en Nederlands. Het geeft je zelfvertrouwen een boost, het is goed voor je hersenen (ja ja, je leest het goed) en op de internationale arbeidsmarkt ben jij erg gewild! Daarnaast zul je met het spreken van meerdere vreemde talen nieuwe gebruiken en gewoontes aanleren en een andere kijk op de wereld hebben! (yes please)

Tips & Tricks

Wil jij naast de Nederlandse en Engelse taal graag een andere vreemde taal kunnen spreken? Wat goééééd! Je hoeft daarvoor echt geen dure taalcursus te volgen (dat scheelt weer). Er zijn een aantal simpele ideeën om alvast wat bekender te worden met een vreemde taal. Kijk films of series zonder ondertiteling of zet de ondertiteling aan van de taal die je graag zou willen leren spreken. Laten we eerlijk zijn, meer netflix kijken, wie wil dat nou niet!? Ook kun je boeken gaan lezen in een vreemde taal (en zoek de woorden op die je niet weet in een online woordenboek of Google Translate) of oefen met (gratis) taalapps… wat dacht je van Duolingo? Je kunt natuurlijk ook luisteren naar leuke podcasts, the new hot & happening, of het nieuws volgen in een vreemde taal!

Werken in het buitenland

Heb jij nog een goede tip om een vreemde taal te leren? Laat het dan vooral in de reacties weten!


Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in