Zeker weten?

Vrije tijd Hotspots

11 must see's & do's in Barcelona!

Laatste update: 21 februari 2023  ◦  1 maart 2021 door Foto van Moniek Moniek  ◦  4 minutes leestijd
Werken in Barcelona

Ga jij binnenkort wonen en werken in Barcelona? Lees snel verder, want wij hebben een lijst voor jou samengesteld met de leukste must see's en do's!

Wanneer jij aan de bezienswaardigheden in Barcelona denkt, denk je vast aan de Sagrada Família… Maar deze stad heeft nog veel meer te bieden. Ga jij binnenkort wonen en werken in Barcelona? Wij hebben voor jou een lijst gemaakt met de leukste (volgens ons) must-see's en must-do's in Barcelona! Lees snel verder! 

1. Catch the sunset vanaf Carmel Bunkers

Ook zo'n liefhebber van zonsondergangen? Het mooiste uitzicht over Barcelona bekijk je vanaf Bunkers del Carmel. De oude bunkers liggen bovenop de heuvel Turó de la Rovira en zijn gebouwd tijdens de Spaanse burgeroorlog. Neem voldoende eten en drinken mee, zodat jij boven heerlijk kunt picknicken en tegelijkertijd kunt genieten van een fantastisch uitzicht!

2. Kom volledig tot rust bij The Horta Labyrinth

Parc del laberint d’horta is het oudste stadspark van Barcelona. Het is de perfecte plek om even tot rust te komen. Het park wordt voornamelijk bezocht door de locals omdat het iets buiten het stadscentrum ligt. Toeristen zul je hier bijna niet vinden. Maar omdat jij gaat wonen en werken in Barcelona zul jij je al gauw een echte local voelen. Wil jij even uit de drukte van de stad ontsnappen? Dan is The Horta Labyrinth een echte aanrader! 

3. Eet Tapas zo veel en zo vaak mogelijk!

Spanje en tapas gaan natuurlijk hand in hand. Het geroezemoes van gezelligheid, de vrolijke kleuren van de schaaltjes, de geur van knoflook, het klinken van glazen... dit is wat je kunt verwachten als je een tapasrestaurant bezoekt. Ben jij wel een gezelligheidsdier? Doe dit dan zo veel en zo vaak mogelijk samen met je collega's, wanneer je gaat werken in Barcelona. Geniet van Patatas Bravas, Calamares en Croquetas en maak er een gezellig avond van!

4. Bekijk de zonsopgang in Park Güell

Hoogstwaarschijnlijk staat Park Güell, één van de bekendste bezienswaardigheden in Barcelona al op je lijstje. Maar wij geven jou een waardevolle tip die je bezoek aan het park nog nét iets beter maakt. Vooraf kun jij je kaartje reserveren, waardoor jij het park al vroeg in de ochtend kunt bezoeken. Je moet er wel vroeg voor opstaan, maar dat is het zeker waard. Je bent de drukte voor én kunt de zon zien opkomen... perfect! Thank us later!

5. Drink Sangria!

Sangria is, zoals iedereen wel weet, een hele populaire drank in Spanje. Deze drank bestaat uit een combinatie van rode wijn, fijngesneden fruit en cognac. Heerlijk! Een bezoekje aan Bar Celoneta Sangria Bar, dat voornamelijk bekend staat om de lekkerste Sangria in Barcelona, moet je zeker aan je lijstje toevoegen wanneer jij gaat wonen en werken in Barcelona. De bar ligt slechts enkele meters van het strand af, dus perfect om je zonnige stranddag mee af te sluiten! Dat wordt genieten.

6. Bezoek de wijken Gràcia en El Born

De wijken Gràcia en El Born in Barcelona zijn de wijken waar toeristen mixen met de locals. Hier vind je de leukste barretjes en hipste winkeltjes. Deze wijken zijn altijd super gezellig en heerlijk om door heen te lopen. Laat je meesleuren met de Spaanse cultuur en doe het lekker rustig aan!

7. Bezoek eens een musea op zondag!

Als musea bezoeken jouw ding zijn, dan is deze tip zeker wat voor jou! Verschillende musea en galerieën in Barcelona hebben gratis toegang op zondagmiddag. Dit zijn onder andere de CCCB (Centre de Cultura Contemparània de Barcelona), MUHBA (Museu d’Història de Barcelona) en Museu Frederic Marès. Wanneer jij gaat werken in Barcelona is er dus genoeg kans om de Spaanse cultuur op te snuiven! 

8. Laat je verdwalen in de straten van Barcelona!

De kronkelige straatjes van de oude binnenstad van Barcelona hebben heel veel te bieden.
“Verdwalen” in de stad zal zeker voor een aantal onvergetelijke ontdekkingen zorgen. Wie weet wat je allemaal tegenkomt .. een super leuk cafeetje, een gezellige bar of een toffe winkel. Ga wonen en werken in Barcelona en ontdek deze prachtige mooie Spaanse stad. 

9. Beklim de Montserrat

Wanneer je gaat wonen en werken in Barcelona is er veel meer te doen dan alleen in het centrum van Barcelona. Waan je eens buiten de stad en bezoek de Montserrat berg. De belangrijkste en meest mysterieuze berg van Catalonië! Voor een stevige wandeling, ben je bij de Montserrat berg op het juiste adres. Vergeet je camera zeker niet mee te nemen!

10. Het Madurodam van Catalanoië

Ja, je leest het goed! Het Madurodam van Catalonië. In Torrelles de Llobregat vind je Catalonië in het klein. Wat je kunt verwachten? Alle belangrijke Catalaanse bouwwerken. Camp nou, Sagrada Familia, noem het maar op. Voor de avonturiers: combineer het bezoek aan dit park in combinatie met het zogenoemde Bosc Animat. Hier kun je klimmen, abseilen en touwbruggen. Een echte must-do!

11. El Jardi Bar

El Jardi Bar is dé reden dat jij wil werken in Barcelona! Het restaurant is een one-of-a-kind! Dit is juiste omschrijving voor de El Jardi Bar. Het outdoor restaurant is ongeveer twee minuten lopen vanaf La Rambla. De bar is verstopt op de binnenplaats van een oude universiteit omringd met sinaasappelbomen. Met een beetje geluk kun je een overheerlijke sinaasappel scoren! 


Wat vind je van deze blog?

werken en reizen Barcelona

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in