Zeker weten?

Vrije tijd Hotspots

Wat te doen in Athene?

Laatste update: 15 augustus 2022  ◦  18 maart 2019 door Foto van Gooitzen Gooitzen  ◦  3 minutes leestijd
Athene

Ga jij binnenkort werken in Athene? Wij hebben voor jou een lijst gemaakt met de 10 leukste (volgens ons) must-see’s en must-do’s voor in Athene. Lees snel verder en laat je inspireren!

Wonen en werken in Athene is de beste keuze die je kan maken! Athene, ook wel de stad van de goden genoemd, is een eeuwenoude stad met vele bezienswaardigheden. Wij hebben voor jou een lijst gemaakt met de 10 leukste (volgens ons) must-see’s en must-do’s voor in Athene. Waar wacht je nog op? Lees het hier allemaal.

1. Plaka

Proef de eeuwenoude cultuur van Athene in Plaka. Plaka is een eeuwenoude woonwijk in Athene. Hier maak je kennismaking met het authentieke Griekse leven. De smalle straatjes zijn werkelijk prachtig, zo prachtig dat je zo kan verdwalen! Naast dat Plaka een erg prachtig gebied is, is Plaka bekend van de koffiecultuur. Voor een goede bak koffie ga je naar Plaka!

2. Akropolis

Akropolis is een beroemde bezienswaardigheid in Athene. Het is erg populair onder de toeristen en je zal de Akropolis ook vaak tegenkomen op Instagram! Toch raden wij aan om hier even te gaan kijken, want Akropolis is echt geweldig! Op de Akropolis bevindt zich het Parthenon. De bijna 70 meter lange, 31 meter brede en 20 meter hoge tempel, is zeker de moeite waard om te bekijken.

3. Dé Atheense wijk die je moet bezoeken!

Als je de drukte en het toerisme in Athene wil ontwijken, dan is een bezoek aan Anafiotiaka een must-do! Anafiotika is een rustige wijk waar veel te zien valt. De 19e eeuwse huizen zijn echt prachtig! De smalle kronkel straatjes zorgen ervoor dat je helemaal wegdroomt in de prachtige Atheense cultuur.

4. Een bezoek aan de Otto Resto bar

Als je denkt aan een cocktail dan… Juist! Dan denk je aan Otto Resto. Dit is een bar waar je de lekkerste Atheense cocktails kunt krijgen. Daarnaast verzorgen zij de lekkerste maaltijden. Geschikt voor iedereen, ook voor vegatariërs. Otto Resto is zo’n 5 minuutjes lopen vanaf Plaka.

5. Ga op een graffiti tour

Athene is rijk aan graffiti. Vele bekende straatkunstenaars (en minder bekende) hebben hun stempel achtergelaten in de eeuwenoude stad. Voor de beste kunstwerken moet je naar Exarchia gaan. Hier kun je hele goede ‘kiekjes’ maken!

6. Beklim de Mount Lycabettus

De Mount Lycabettus beklimmen is een must-do! Vanaf deze berg heb je een prachtig uitzicht op Athene, tot aan de zee toe! We raden je aan om deze berg te beklimmen aan het einde van de dag, als de zon onder gaat. De daken van het o zo mooie Athene kleuren dan prachtig in de ondergaande zon. Adembenemend!

7. Het museum voor elke cultuursnuiver

Als je Athene bezoekt, dan hoort een bezoek aan een museum daar natuurlijk bij! Wij raden jou het Nationaal Archelogisch Museum aan. Het museum karakteriseert de historie van Griekenland. Vanaf Akropolis is het ongeveer een half uurtje lopen. 

8. Het Panathinaiko Stadion

Als je een liefhebber bent van sport, dan is een bezoekje aan het Panathinaiko Stadion zeker een must-do! In dit stadion werden de eerste Olympische Spelen gehouden. Het stadion is makkelijk bereikbaar, zowel met de tram als lopend. Onze tip: wandel vanaf Syntagma door de National Garden richting het stadion.

9. Hytra

Voor een culinair hoogstandje ben je bij Hytra op het juiste adres. De met het bekroonde Michelin Star restaurant staat bekend om haar keuken, waar het menu de traditionele Griekse kruiden en specerijen karakteriseert. Hier beleef je een échte world-class culinaire ervaring. En als je daar dan toch bent… ze hebben een geweldige rooftop bar met uitzicht op het Parthenon en Lycabettus.

10. Bezoek deze prachtige rommelmarkt

Word je op een zondagochtend in Athene wakker en heb je geen flauw idee wat je moet doen? Wij wel! Bezoek eens een echte Atheense rommelmarkt in de wijk Monastiraki. Honderden handelaren verkopen hier hun waren. Dus, ben jij op zoek naar een échte Griekse shopervaring? Dan is Monastiraki de plek voor jou!


Wat vind je van deze blog?

hotspots Griekenland wonen in Athene werken in Griekenland Athene wonen in Griekenland werken in Athene inspiratie

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in