Geweldig nieuws: Grenzelooswerk wordt Yobbers!
Lees meer!

Voor je fotoboek, Insta of Facebook; Porto op z'n mooist!

8 juli 2019 door
Foto van Remi Veldman
Remi Veldman  ◦  1619 keer bekeken  ◦  4 minuten leestijd
afbeelding

De tweede stad van Portugal, thuishaven van FC Porto, portwijn en bovendien bruisende havenstad! Zo veel dingen te doen, te beleven en te bekijken als je gaat wonen of werken in Porto. Wij hebben het je makkelijk gemaakt en een lijst opgesteld met de mooiste en meest bijzondere plekken in Porto. Om in te lijsten!

Porto is één van de gaafste plekken om te wonen en te werken in Europa. Velen die je voorgingen gaven dit al aan. De kwaliteit van het leven ligt hoog, de kosten liggen laag en de belangrijke zaken zoals veiligheid zijn ook helemaal voor elkaar! Als je besluit om hier te gaan werken in het buitenland, zijn er een aantal dingen die je gedaan of gezien moet hebben! Niet voor niks is Porto in 2017 al voor de derde(!) keer verkozen tot de allerbeste Europese bestemming voor een city break. Waar moet je dan precies zijn? Dat hebben wij voor je uitgezocht.

Tuinieren 3.0

Om de lijst aan te voeren starten we met de stadsparken. Tijdens de vrijmibo met de collega's het park in; heerlijk! Porto heeft namelijk zeker een tuintje in jouw hart! Je kan de mooiste kiekjes nemen op een zomerse dag in de twee parken: Jardins do Palácio de Cristal & Jardim Botânico. Wijnboerderijen, reusachtige grafmonumenten en perfect bijgehouden tuinen waar Rob Verlinden 'u' tegen zou zeggen. Ze zijn bewaard gebleven op de plek waar ooit het Crystal Palace van Porto stond. Gelukkig staan er nog genoeg paleizen en kerken die wel bewaard zijn gebleven en nog steeds dienst doen. Zeker een bezoekje waard! Check bijvoorbeeld in je vrije tijd de Santa Clara kerk, Clérigos kerk of de kathedraal van Porto.

Igreja De Santa Clara kerk & Jardins do Palácio park

Weer eens wat anders dan de NS

Je zou het niet zeggen, maar het openbaar vervoer is niet alleen erg handig als je gaat werken in Porto, maar het kan dus ook een prachtig schouwspel zijn! Maak tenminste even één tramrit voor een paar euro. Van de ooit 20 tramlijnen zijn er nog drie over in de historische stad Porto; lijn 1, 18 en 22. Je kan vanuit de tram de hele stad checken. Als je toch al bezig bent, maak dan nog even een ritje met de Funicular dos Guindais. Dit is een kabelspoorweg die van het hoge station Batalha naar het lage station Ribeira loopt. Hier kan je gelijk genieten van de omgekeerde Eiffeltoren, oftewel de Dom Luis I-brug. Zijn al deze namen wat te moeilijk om te onthouden? Google is your best friend;).

Geen brug te ver

Het fotogenieke Porto is ontstaan aan de kust van Portugal rond de oevers van de Douro; een enorme rivier die loopt van de Atlantische oceaan bij Porto tot aan het centrum van Spanje. Over deze enorme rivier loopt de eerder genoemde Dom Luis I-brug. Een kiekje van of vanaf de brug is zeker de moeite waard! Helaas wel net iets te hoog om vanaf te duiken, maar verderop in de rivier zijn genoeg chille zwemspots. Om de brug heen zijn ook genoeg trekpleisters te vinden. Wandel eens met je collega's langs de kade waar nog overal oude schepen zijn te vinden waar vroeger de port in werd vervoerd en daarnaast is het Estacão de São Bento op loopafstand. Geen tegeltjeswijsheden, maar azulejos. Dit oude station zit er vol mee. Vergis je niet; je waant je misschien midden in een museum, maar je staat hier echt in een knooppunt van het openbaar vervoer.

Ribeira; het historische stadscentrum

Dit centrum staat op de werelderfgoedlijst sinds 1996 en is enorm in trek onder toeristen en de lokale bevolking. Overal vind je gezellige smalle straatjes en mooie gevels. Een fotootje voor op de ansichtkaart om naar huis te sturen kan je het beste hier maken! Het stikt hier overigens van de barretjes, eettentjes, restaurants en souvenirshops. Tip van flip: Je krijgt meteen voorgerechten en hapjes op tafel als je ergens bij een restaurant gaat zitten. Deze hapjes zijn niet gratis, dus als je dit niet wilt, kan je dat vriendelijk aangeven. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Overdag kan je hier lekker relax je ding doen en 's avonds is hier aan de rivierkade hét feest te vinden in het uitgaansgebied. Lekker stappen dus! 

 

Verwen je Insta, Facebook of fotocollage

De bruisende stad zit vol met architectonische hoogstandjes. Goed bewaard gebleven paleizen, kerken en kathedralen, tuinen en parken, nauwe straatjes en steegjes zijn op elke hoek van deze prachtige stad te bewonderen. Een heerlijke maaltijd of een drankje op een terras voor een prikje en een overvloed aan strandjes aan de rivier of de oceaan, maakt Porto een prachtige plek om te gaan werken in het buitenland. Als je gaat wonen of werken in Porto is het thuisfront erg gemakkelijk jaloers te maken met alle trekpleisters in Porto. Voor je fotoboek, ansichtkaart, Facebook-pagina of Insta-stories ontbreekt het je aan helemaal niets! 

Als jij nog meer insta-worthy plekjes in Porto kent, laat het ons dan vooral weten!


Porto Wonen in Porto Werken in Porto Portugal Wonen in Portugal Werken in Portugal Tips

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures