Zeker weten?

Vrije tijd Hotspots

Deel 2: De 20 mooiste plekken op de wereld!

Laatste update: 2 augustus 2022  ◦  15 augustus 2019 door Foto van Suzanne Suzanne  ◦  5 minutes leestijd
Deel 2: De 20 mooiste plekken op de wereld!

We hebben al aangegeven in onze andere blog (de eerste helft van de 20 mooiste plekken op de wereld) dat wij eigenlijk helemaal geen keuze konden maken, want natuurlijk zijn er nog wel honderden mooie plekken op de wereld die op dit lijstje horen te staan. Toch hebben wij er 20 voor jullie uitgekozen!

11. Salar de Uyini in Bolivia

De Salar de Uyini is de op een na grootste zoutvlakte ter wereld met een oppervlakte van meer dan 10.000km2 en ligt op 4000 meter hoogte op de hoogvlaktes van Bolivia. Als je denkt dat het alleen een kale zoutvlakte is die je kunt bewonderen, dan heb je het mis. Beleef een unieke ervaring en slaap in een zouthotel gemaakt op zoutblokken. Bezoek Cactus Island, geniet van het warme water in de warmwaterbronnen, bezoek de flamingo’s of fiets over de zoutvlakte. Dan kan dat ook weer van je bucketlist worden afgeschreven! 

Salar de Uyini in Boliva

12. Cappadocië in Turkije

Het sprookjesachtige Cappadocië dat bij menig mens bekend staat om de luchtballonnen die boven het gebied vliegen is een echt natuurwonder en staat daarom ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. Wat het zo uniek maakt? Het gebied staat bekend om de feeënschoorstenen, oftewel rotsen in de vorm van een puntmuts, ondergrondse steden en tufsteenkegels. Dit alles is ontstaan door twee grote vulkaanuitbarstingen. Het is natuurlijk een prachtig gezicht om de luchtballonnen boven het mooie gebied te zien vliegen, maar je kunt natuurlijk ook zelf een tocht maken in de ballon. Er nog niet helemaal zeker van? Bekijk eens de mooie kiekjes op Instagram en je bent overtuigd!

13. Het Yala Nationale Park in Sri Lanka

Dit beschermde national park van meer dan 600 vierkante kilometer wordt ieder jaar door honderduizenden toeristen bezocht. Iedere bezoeker hoopt natuurlijk dat ze het geluk hebben om zoveel mogelijk wilde dieren te spotten die in het park leven! Ga op jeepsafari en heb kans om olifantenkuddes, reigers, krokodillen, pelikanen, papegaaien, luipaarden en nog heel veel meer diersoorten te spotten! Daarnaast heeft het park geweldige uitkijkpunten waar jij (vanaf veilige afstand) de meest prachtige en unieke foto's kunt maken van de natuur en de dieren! 

14. Vardzia in Georgië

Op een betoverende plek in Georgië, midden in een vallei met bergtoppen hoger dan de Alpen, ligt Vardzia. Een in een berg uitgeholde stad, bestaande uit grotten! Ooit werd het gebouwd als bescherming tegen de Mongolen en het bestond uit meer dan zesduizend appartementen. In eerste instantie was de stad niet zichtbaar en alleen te bereiken via verborgen tunnels, maar door een aardbeving in de 13e eeuw werd een groot deel van de stad verwoest en werden de grotten zichtbaar. Daardoor is het nu een fantastisch gezicht! Het klooster wordt sinds enkele jaren weer bewoond door Monnikken in een afgeschermd deel van de stad. Laat je bij de hand nemen door een gids en laat je verbazen. Wij zeggen; Doen!

15. De Sahara woestijn in Marokko

Ben je in Marokko in bijvoorbeeld het sprookjesachtige Marrakech of Fez? Maak zeker tijd vrij voor het bezoeken van de Sahara! Trek met kamelen door de Sahara en slaap onder de duizenden sterren en bezoek een aantal Berber dopjes. Tip: Bezoek Ait Ben Haddou, daar waar scènes van onder andere de Gladiator op zijn genomen! Hier wil jij zeker wel een aantal foto’s van schieten! 

16. De Plitvice meren in Kroatië

De Plitvice Meren is één van de mooiste gebieden van Kroatië. Het gebied bestaat uit 16 meren en meer dan 400 watervallen. Hier kun jij je gerust een aantal dagen vermaken! Het park heeft verschillende wandelroutes die wij je zeker willen aanraden om te doen en vergeet vooral niet vele foto’s te schieten! Tip: kampeer rondom het park! 

17. Santorini in Griekenland

Vergeet Kreta, Kos of Rhodos maar bezoek het prachtige Griekse eiland Santorini. Het is een klein eiland wat hoort bij Griekenland van nog geen 80 vierkante kilometer en het stikt er van de toeristen, maar daar moet je even doorheen kijken! Het dorpje Oia is waar je heen moet gaan. Dit dorpje ligt tegen een heuvel aan en bestaat uit allemaal pastelkleurige huisjes met blauwe koepels. Op elke hoek van de straat wil jij je foto camera er bij pakken! Daarnaast heb je vanaf het dorp een top uitzicht op de Kretenzische zee! Ga met zonsondergang naar de top van het dorp op 300 meter hoogte, pak je camera er maar vast bij en schiet de meest prachtige kiekjes!

18. Lofoten in Noorwegen

De ruige Lofoten eilanden in Noorwegen worden keer op keer verkozen tot de mooiste eilanden ter wereld en is zeker voor de echte natuurliefhebbers een must-visit! De natuur is adembenemend en de kleurrijke huisjes in de vissersdorpjes maken het helemaal af tussen de ruige bergen! Daarnaast vind je er walvissen, orka’s en rendieren. Zowel in de winter als in de zomer is het aan te raden om de Lofoten te bezoeken! Elk seizoen heeft zo zijn charme. In de winter heb je natuurlijk kans om het prachtige noorderlicht te zien. In de zomer daarentegen is het zelfs 24/7 licht #middernachtzon

19. De Dolomieten in Italië

Ben je een echte natuurliefhebber? Geheid dat de Dolomieten in het noorden van Italië één van jouw favoriete bestemmingen wordt! Ook dit gebied is bijzonder mooi in elk seizoen. De Dolomieten bestaan uit prachtige bergen, rotspieken, helderblauwe meren, gletsjers en schattige pittoreske dorpjes! Een top locatie waar jij honderden foto’s zult maken! Net als vele andere bestemmingen in onze top 20 staan de Dolomieten ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. 

20. Het meer van Annecy in Frankrijk

Heb jij wel eens van het meer van Annecy in Frankrijk gehoord? Het is het schoonste gletsjermeer van Europa. Het meer is omringt door vele campings, schattige dorpjes en prachtige bergen. Wat je er kunt doen? Noem het maar op; van hikes maken, mountainbiken, fietsen, parasailen, varen, kanoën, tot raften, waterskiën, paardrijden en canyoning. Je hoort het al, het is een prachtige plek waar ontzettend veel te doen en te zien is. Het is dus niet zo gek dat er veel campings om het meer gevestigd zijn!

Nog meer prachtige plekken? Laat het ons weten en wellicht komt er een deel drie ;)


Wat vind je van deze blog?

reizen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in