De 7 wereldwonderen!

12 september 2019 door
Foto van Suzanne Meinsma
Suzanne Meinsma  ◦  2980 keer bekeken  ◦  7 minuten leestijd
De wereldwonderen die je niet mag missen!

Studeren, werken en wonen in het buitenland wordt steeds populairder en ook bij deze wereldwonderen in de buurt is het mogelijk! Het is belangrijk om een bucketlist samen te stellen met de plekken die je in de toekomst sowieso moet hebben gezien. Ook schuilt er achter elk wereldwonder een bijzonder verhaal. Én wist je dat er zelfs mensen op de wereld leven die een speciale wereldtour doen om alle 7 wereldwonderen te kunnen bezoeken? Wij weten zeker dat jij na het lezen van deze blog dit ook zult gaan begrijpen!

Op menig bucketlist staat het bezoeken van de zeven wereldwonderen al, maar misschien bij jou nog niet! Dan moet jij hier direct verandering in gaan brengen want deze wereldwonderen mogen absoluut niet vergeten worden! Je gaat je ogen werkelijk uitkijken. Daarnaast is de voorpret al ontzettend leuk want jij gaat door het zien van deze wereldwonderen automatisch wegdromen en wie weet zet deze blog je wel aan het denken om één van deze wereldwonderen te gaan ontdekken. Dat zou toch fantastisch zijn! 

 

Jij bent vast benieuwd hoe de wereldwonderen überhaupt tot stand zijn gekomen. Nou hier komt het. De Grieken hebben de wereldwonderen ontdekt en volgens de Grieken is het getal nummer 7 een magisch getal waardoor dit gekoppeld is aan de wereldwonderen. Heel gek, maar door de jaren heen bestaat er geen 1 wereldwonder meer die uit Griekenland komt. Het zijn ondertussen allemaal nieuwe pareltjes geworden. Wij willen je niet langer ophouden. Ga maar snel doorlezen en ontdek snel het wereldwonder die bij jou past! Er zal ongetwijfeld een wereldwonder bij zitten die jij in leven niet aan je voorbij wil laten gaan. 

 

1. Chitzen Itza - Mayastad (Mexico)

Heb jij een reis naar Mexico op de planning staan? Vergeet dan absoluut het Chitzen Itza niet. Werken en wonen is al prachtig in Mexico, maar als jij vrij bent wil je natuurlijk ook Mexico gaan ontdekken.Vanuit Cancun of Playa del Carmen is de Maya stad gemakkelijk te bewonderen voor een dag. Chitzen Itza was vroeger een van de belangrijkste Mayastaden. Deze Mayastad ligt op het schiereiland Yucatan. De piramide is gebouwd in de negende eeuw door de Maya’s en werd gebruikt als tempel om de goden te aanbidden. Het is een trappenpiramide met aan drie zijden precies 91 treden en aan een zijde 92 treden, wat neerkomt op 365 treden, gelijk aan het aantal dagen per jaar. Dit is geen toeval. De Maya’s worden namelijk gezien als een heel slim volk. De piramide is namelijk gebouwd aan de hand van de stand van de zon. Op de eerste dag van de lente en de eerste dag van de herfst valt de schaduw precies over de hoeken van de piramide waardoor je de zon ziet als een soort van kruipende slang over de piramide. Dit is één van de bekendere monumenten van Mexico. Écht een bezoek waard!

2. Cristo Redentor - Boegbeeld (Brazilië)

Ben jij van plan om te gaan wonen en werken in het adembenemende BRAZIL. Zorg er dan voor dat jij dit gaat doen in de periode wanneer het carnaval plaatsvindt want dit mag jij écht niet missen! Het is een groot Braziliaans festival wat 40 dagen voor Pasen wordt gevierd. Je kunt genieten van de Braziliaanse bewoners die in de menigte de beroemde dansstijl samba uitoefenen. Deze sfeer is fantastisch! Daarnaast kun je het wereldberoemde boegbeeld van Rio de Janeiro bewonderen die vanuit elke hoek van de stad te zien is omdat dit beeld op de heuveltop staat van Rio de Janeiro. Het beeld is maar liefst 38 meter hoog en 28 meter breed. In 1850 was het idee er al om het standbeeld te financieren, maar de koningin destijds vond het idee maar niets. Ruim 70 jaar later werd het idee alsnog gerealiseerd door de kerk van de stad. In 1931 was het monument af en werd het monument gepresenteerd door een uitgebreide ceremonie. Het Christusbeeld is gemaakt in Frankrijk. Omdat het beeld maar liefst 1145 ton weegt is het beeld verdeeld in 16 stukken en moest het worden vervoerd met een vrachtschip naar Brazilië.  Dit beeld waakt met trots over de stad en is tevens het gezicht van het hele land!

3. Colosseum - Amfitheater (Italië)

Wil jij niet zo ver afreizen, maar wel één van de wereldwonderen bekijken? Dan is het Colosseum in Italië een echte aanrader. Dit monument is het enige Europese monument wat op de lijst staat van de zeven wereldwonderen. Je kunt binnen twee uurtjes al in de oude hoofdstad van het Romeinse Rijk staan. Het Colosseum in Rome is gebouwd door het Romeinse rijk in de eerste eeuw na Christus en diende als amfitheater. Vele voorstellingen zijn hier opgevoerd in opdracht van verschillende keizers en het Colosseum bood plek aan voor maar liefst 50.000 bezoekers. Dit bouwwerk is neergezet om het publiek te vermaken. Er werden voornamelijk Gladiatoren gevechten gehouden. De Gladiatoren moesten vechten tegen elkaar, maar soms ook tegen leeuwen of tijgers die uit verre landen werden gehaald. Jij als Europeaan mag dit echt niet missen! Dit monument is trouwens ook écht prachtig wanneer je het in de avond bekijkt want dan is het amfitheater helemaal verlicht. 

4. Chinese muur (China)

Van plan om een reis te gaan maken of te wonen en werken in China? Dan mag de Chinese muur die op de UNESCO werelderfgoedlijst en 1 van de monumenten die bij de 7 wereldwonderen behoort niet missen. De Chinese muur, gelegen in het noorden van China, is maar liefst 6400 kilometer lang. Het wordt ook wel de Muur van 10.000 Li genoemd. Even een besef moment 1 li staat voor maar liefst 500m. Immens groot dus! De bouw van het eerste stuk van de muur begon al 200 jaar voor Christus en diende als verdedigingsmuur. Meer dan 500.000 verzwakte arbeiders werkten (onder dwang) aan de muur. Er wordt zelfs gezegd dat er voor elke meter wel een arbeider is gestorven en dat er ook botten zijn gebruikt van overleden arbeiders om de muur te bouwen. Miljoenen mensen bewaakten de muur vanuit forten en uitkijktorens. Dit is absoluut één van de bekendste attracties van China die jij niet mag missen! 

5. Machu Picchu - Inca ruïne (Peru)

Peru is een reisbestemming die jij écht op je bucketlist moet zetten! Peru staat bekend om de wereldwonder Machu Picchu. Dit is één van de bekendste inca ruïnes in Peru. Het is een eeuwenoude stad die rond het jaar 1400 is gebouwd door het Indiase volk de Inca’s. De stad ligt bovenop een bergtop van maar liefst 2400 meter. De Inca’s vochten jarenlang tegen de Spanjaarden, maar uiteindelijk hebben de Spanjaarden het gebied rondom Machu Picchu ingenomen. Gek, maar waar de stad Machu Picchu hebben de Spanjaarden nooit gevonden omdat het ontoegankelijk gelegen ligt. Het is daarmee één van de weinige Inca steden die intact is gebleven. In 1911 is de stad herontdekt door een Amerikaanse ontdekkingsreiziger! Naast dit exemplaar heeft Peru je zoveel te bieden onder andere besneeuwde gebergtes, gekke lama’s en adembenemende natuur van het prachtige Amazone regenwoud. Voor ieder wat wils! Én nog een leuk weetje. Machu Piccu is letterlijk vertaald in de lokale taal Quechua naar Oude berg. 

6. Petra - Historische plaats (Jordanië)

Ben jij van plan om af te reizen of zelfs te wonen en werken in Jordanië? Dan zal de verborgen stad Petra ongetwijfeld het hoogtepunt van je reis zijn! De stad is gelegen in de woestijn en wordt omringd door grote rode en oranje rotsen. De verborgen stad ligt op zo’n 230 kilometer ten zuiden van de hoofdstad van Jordanië Amman en is ontzettend populair. Dit wereldwonder trekt maar liefst 4 miljoen bezoekers per jaar. Er zijn ook nog eens delen van de film Indiana Jones opgenomen. Het bekendste monument in de verborgen stad Petra is Al Khazneh, oftewel de schatkamer. De tempel is maar liefst 40 meter hoog en 22 meter breed en is versierd met vrouwenbeelden, paarden, een adelaar, griffioenen en andere mythische figuren. De voornaamste reden voor reizigers om naar Jordanië af te reizen is voor deze stad. Het wordt gezien als 1 van de hoogtepunten van Jordanië en daarom mag jij dit wereldberoemde wereldwonder niet aan je voorbij laten gaan. Je kunt onder andere ook genieten van de dode zee waarin jij kunt drijven. Jordanië heeft jou zo te horen genoeg te bieden! 

7. Taj Mahal - Marmeren mausoleum (India)

Altijd al gedroomd om te reizen of te wonen en werken in India? Dan kan je al helemaal wegdromen bij het verhaal over de Taj Mahal. Dit is een marmeren mausoleum wat werd gebouwd voor de hoofd echtgenote Mmtaz Mahal die in 1648 overleed. Toch prachtig zo’n liefdesverklaring naar je vrouw toe? De Taj Mahal is gemaakt van jade, koraal, marmer en kristal dat uit verschillende landen afkomstig is. Meer dan 20.000 mensen hebben geholpen aan de opbouw van het grote bouwwerk. Bezoek de Taj Mahal vooral tijdens zonsopkomst en zonsondergang. Het is dan vanzelfsprekend erg druk, dus wees er op tijd bij zodat je een goed plekje kunt zoeken om de beste foto’s te schieten! Ook kun je de Taj Mahal bezoeken tijdens de Full Moon nights (twee dagen voor, tijdens en twee dagen na volle maan). Tijdens het reizen, werken en wonen in India mag je dit exemplaar van India niet achterwege laten. 

Heb jij tot nu toe al één van de wereldberoemde wereldwonderen bekeken? Dan zijn wij ontzettend benieuwd naar jouw ervaring ermee! Laat je het ons weten? 


Wereldreiziger Werken in het buitenland Wonen in het buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures