Zeker weten?

Vrije tijd Hotspots

De 7 wereldsteden!

Laatste update: 20 februari 2024  ◦  25 september 2019 door Foto van Myrthe Myrthe  ◦  3045 keer bekeken  ◦  5 minutes leestijd
De 7 wereldsteden

Voel jij je het meest op je gemak in een stad, omringd door de mensen? Af en toe lekker op een terrasje zitten, winkel in en uit en genieten van de cultuur? Er zijn een hoop redenen te verzinnen waarom we naar steden (terug)gaan. Dan zijn er ook nog eens 7 prachtige wereldsteden die je bezocht moet hebben. Ook deze wereldsteden zijn officieel gekozen door New7Wonders, de organisatie die ook de 7 moderne wereldwonderen heeft uitgekozen. Voor deze verkiezing waren ook veel aanmeldingen, wel zo’n 1200 steden. Een lastige zoektocht, want de ene stad is nog meer intrigerend dan de ander. Elke stad vertelt een eigen verhaal, gevormd door jaren aan geschiedenis. Ben jij ook zo’n stads-fan? Lees dan snel verder!

Beiroet in Libanon

Deze wereldstad is ook meteen de hoofdstad van Libanon, gelegen aan de oostkust van de Middellandse zee. Het is een oeroude en veelzijdige stad. Dit zal ook verteld worden tijdens de Green Line Tour. De zogeheten ‘Green Line’ was een afbakeningslijn in Beiroet tijdens de Libanese burgeroorlog. De lijn gaf de scheiding aan tussen het christelijke- en moslimgedeelte van de stad. Ondanks dit alles is Beiroet een bruisende stad en is er veel te beleven. Zo kun je de winkelstraten afstruinen maar ook trekpleisters zoals de Mohammad al-Amin moskee bezoeken en de George Maronite Kathedraal. Heerlijk eten kun je ook zeker in deze prachtige stad. Een aantal typisch Libanese gerechten zul je vast wel kennen: hummus, falafel en kebab. In de Libanese hoofdstad zijn dan ook vele restaurantjes waar je hier heerlijk met een drankje van kunt genieten. De hippe wijk Mar Mikhael is een echte aanrader. De wijk staat vol met barretjes, mini-kunstgalerieën en kleurrijke street art in de vele kleine doorgangetjes.

Doha in Qatar

Het is een aanrader om deze hoofdstad te bekijken met behulp van locals of eventueel een gids, omdat er niet heel veel traditionele bezienswaardigheden te vinden zijn. Doha is bijna volledig een indoor-stad. Het grootste deel van het jaar is het veel te warm om buiten rond te lopen. Toch is de stad zeker een bezoek waard! Rondom de baai kun je prachtige wandelingen maken, met name tijdens zonsopgang en zonsondergang. Mocht het toch te warm zijn, bezoek dan één van de grote winkelcentra. ’s Avonds kun je heerlijk Tajine eten bij Soek Waqif, een bazaar waar vele toeristen op af komen!

Durban in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is, waar je ook heen gaat, een indrukwekkende plek om te zijn. Zo is ook de derde grootste stad van Zuid Afrika, Durban, een geweldige stad om te zijn. De kuststad wordt ook wel aangeduid als ‘South Africa’s Playground’ omdat het een kustlijn heeft van wel 100 kilometer lang en de zon gemiddeld 320 dagen schijnt! Des te meer reden om te gaan werken Zuid-Afrika! Als je Durban zegt, dan zeg je strand. Je kunt er allerlei watersporten uitoefenen; surfen, bodyboarden, duiken, noem het maar op. Er is een uitgestrekte boulevard en er zijn veel leuke marktjes, waar lokale producten aangeboden worden. Je kunt er ook héérlijke curry’s eten! Durban barst van de invloeden van allerlei verschillende culturen, Portugezen, Nederlanders, Engelsen maar ook de lokale Zulu’s en Indiërs. Dit stamt allemaal nog van uit de geschiedenis met het koloniaal verleden als handelsstad. De prachtige botanische tuinen (de oudste van Afrika) in Durban zijn ook zeker een plek waar je geweest moet zijn. Loop er door heen en laat je bewonderen door al het moois!

Durban in Zuid-Afrika

Havana op Cuba

Na het zien van de naam van deze stad heb je de rest van de dag een zeker liedje in je hoofd (Havana, o na na) en zo niet: dan nu wel! Havana is dé stad op Cuba en een absolute aanrader. In veel opzichten is Havana nog steeds een klassieke stad. Als liefhebber van cultuur en geschiedenis zit je hier dan ook zeker op je plek. Het oude centrum van Havana bezoeken is een ervaring op zich en zal je zeker weten bij blijven. Het is niet voor niets dat dit stadje op de Werelderfgoedlijst staat. Het is een ontzettend kleurrijke wijk waar ook veel locals rondlopen waar je gemakkelijk mee in contact komt. Het Plaza de la Catedral is een plein in Havana wat als een soort open lucht museum functioneert, maar dan gratis! Rondom staan veel oude gebouwen, talloze terrasjes en zijn bijna alle gevels met bloemen bekleed.

Havana in Cuba

Kuala Lumpur in Maleisië

Als we het over het middelpunt van Zuid-Oost Azië hebben, dan komt Kuala Lumpur direct naar voren. Van parken tot gigantische gebouwen, Kuala Lumpur is gróót en wordt alsmaar groter. De stad heeft van alle werelden wat weg; modern of koloniaal en dat maakt de stad super populair onder zowel de locals als de toeristen. De Petronas Twin Towers zijn twee gigantische torens van 452 meter hoog en worden op een hoogte van 171 meter verbonden door een brug. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht op de stad. Maar ook 171 meter lager is genoeg te doen. Je kunt de mooie, groene parken bezoeken en net als vele andere steden heeft Kuala Lumpur een Chinatown. Heb je toch wat minder zin in Chinees, dan kun je ook genieten van de Maleisische keuken. Noedels zijn favoriet maar ook de curry’s zijn heerlijk. Net buiten Kuala Lumpur zijn de grotten van Batu. Het is een toeristische trekpleister maar ook een belangrijke bedevaart plek voor Hindoes! Een bezoekje waard!

La Paz in Bolivia

Niet alleen staat deze stad bekend vanwege het feit dat het in een smalle canyon ligt, maar ook vanwege het feit dat de stad op zo’n 3500 meter boven het zeeniveau ligt. Daarmee is het ook de hoogst liggende hoofdstad ter wereld. Door de hoogte kan het wel zijn dat je even moet wennen aan de ijle lucht. Zorg dus dat je goed gegeten hebt en genoeg uitgerust bent wanneer je een bezoek aan deze stad waagt. La Paz is een levendig stadje, vol met marktjes, stalletjes en een hoop mensen. Overal kijk je uit op de besneeuwde bergtoppen van de Illimani. Aan het centrale plein van de stad, Plaza Murillo, staan alle overheidsgebouwen en een koloniale kathedraal. Slenteren door het centrum van La Paz is ook een heerlijke bezigheid. Laat je verrassen door de prachtige straatjes, huisjes en kerkjes. Ga eens zitten op één van de terrasjes en geniet van het (goedkope!) eten.

La Paz in Bolivia

Vigan in de Filipijnen

Deze oude stad ligt op het eiland Luzon van de Filipijnen en is een belangrijke trekpleister. Als je veel van (oude) cultuur houdt, dan is dit zeker een plek die je gezien moet hebben. Er staan veel mooie oude gebouwen, een kathedraal en een groot plein. In de koloniale tijd hebben de Spanjaarden Vigan veranderd in een bijna compleet Spaans uitziende stad, omdat het zo’n belangrijke handelsstad was. Daarom krijg je bijna het gevoel dat je in Spanje bent als je er rondloopt. Vigan is ook één van de weinige steden die tijdens de Tweede Wereldoorlog niet verwoest werd in de Filipijnen. Doordat de meeste gebouwen goed bewaard zijn gebleven is het stadje op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst.

Belangrijk stukje informatie gemist? Wij horen het graag in de reacties!


Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in