Zeker weten?

Vrije tijd Hotspots

De 10 mooiste Nationale Parken in Canada!

Laatste update: 27 januari 2023  ◦  5 december 2019 door Foto van Vera Vera  ◦  6 minutes leestijd
De 10 mooiste Nationale Parken in Canada!

Canada is qua oppervlakte één van grootste landen in de wereld. Echter, leven er in Canada slechts 37 miljoen mensen. Voor een land met zo’n grote oppervlakte is dat natuurlijk relatief laag. Omdat er in veel gebieden van Canada simpelweg niemand woont is de natuur daar door de mensheid onaangetast gebleven. Het land heeft dan ook vele beschermde Nationale Parken, welgeteld 46! Lijkt het je een geweldig avontuur om te wonen en werken in Canada? Dan mag een bezoekje aan één van deze prachtige Nationale Parken zeker niet ontbreken! Ze allemaal bezoeken wordt wel een hele klus. Daarom hebben wij speciaal voor jou de tien leukste Nationale Parken op een rijtje gezet!

Banff National Park

We starten met één van de oudste en bekendste parken van Canada: Het Banff National Park! Dit park is onderdeel van de bekende Rocky Mountains en ligt in het zuidwesten van de prachtige staat Alberta. Het is een ontzettend populair en groot park (zo groot als de provincies Utrecht en Flevoland bij elkaar) en het trekt per jaar miljoenen bezoekers. Dit park zou zeker op jouw bucketlist moeten staan. In het park is onder andere het prachtige Lake Louise te vinden, dat vooral opvalt door de opvallende kleur van het water. Dit moet je echt gezien hebben, zo mooi! Zoek het maar eens op via Instagram! Een aanrader is om het meer in de maanden juli en augustus te bezoeken, omdat vooral dan de kleur zo opvalt. Dit heeft te maken met de mineralen die vrij komen in combinatie met het felle zonlicht erop! Ja, dit meer is net zo mooi als op de ansichtkaarten, of misschien wel mooier! Daarnaast vind je in het park prachtige valleien, gletsjers, hoge bergen en dichtbegroeide bossen!

Jasper National Park

Naast het Banff National Park is er nog een hele bekende: het Jasper National Park. Ja, deze moet je zeker op je to-do-list zetten. Het is het grootste National Park van de Rocky Mountains en het is net wat ruiger dan het Banff National Park. De naam van het park komt van Jasper Hawes. Deze man was een bont verkoper van de bonthandel onderneming North West Company. Door het park ontwikkelde hij een hele handige handelsroute. Wanneer je in het park bent dan willen wij je zeker aanraden om naar Spirit Island te gaan. Alleen de tocht ernaartoe is al heel indrukwekkend. Whistler Mountain is de ideale plek om het hele park te aanschouwen, een prachtig uitzicht is wat je te wachten staat. Mocht je nu geen fitboy of fitgirl zijn, kun je ook de kabelbaan pakken om naar het topje te gaan! Oja, een klein detail: pas op voor beren! Deze zijn overal in het park te vinden!

Gros Morne National Park 

Niet zo populair als de twee parken hierboven, maar zeker niet minder mooi! Ja echt, wanneer jij gaat werken in Canada moet je dit park zeker niet overslaan. Gros Morne Park ligt op het eiland Newfoundland en is omringd door fjorden, stranden en super mooie watervallen. Voor de daredevils onder ons is een Bonne Bay zeekajak excursie zeker leuk om te doen! De tocht duurt zo’n twee uur en onderweg kun je verschillende ijsvogels en vissen spotten. Dit park is een van de weinige plekken op aarde waar je de verschuiving van de aardkorst kunt zien. Op verschillende plekken in het park groeien weinig planten en lijkt het op een woestijnachtige omgeving of maanlandschap. De Table Lands zijn hier een goed voorbeeld van. Hierdoor maakt het een zeer uniek landschap, iets wat je niet snel zult tegenkomen op aarde. Bezoek ook zeker de vuurtorens in het park, het uitzicht vanaf deze torens maakt het zeker een bezoekje waard!

Yoho National Park

In dit relatief kleine park, ongeveer even groot als de provincie Utrecht zijn de hoogste watervallen van Canada te vinden. De Takkakaw Falls zijn maar liefst 400 meter hoog. Let op! Deze zijn alleen in de zomer te bezoeken in de periode van juni t/m oktober. In het park valt overigens wel vrij veel neerslag door de westelijke ligging ten opzichte van de continentale waterscheiding. De parel van het park is de Emerald Lake! Bij het zien van de groene glinstering van het meer, snap je waar de naam vandaan komt. Het park is een ideale plek om lekker doorheen te wandelen, maar het is ook een aanrader om een kano te huren en het meer op te gaan! En? Krijg je al zin om te werken in Canada

Kluane National Park

Van de hoogste watervallen gaan we door naar de hoogste berg. Deze is te vinden in het Kluana National Park. De hoogste berg heet Mount Logan en is maar liefst 5959 meter hoog! Maar daarnaast zijn er nog meerdere hoge bergen te vinden. Hierom wordt het park ook wel het ‘dak van Canada’ genoemd. Het park is gelegen in het noordwesten van Canada, tegen de grens van Alaska. Als we een ding mogen noemen wat echt supergaaf is om te doen, dan is het wel een vliegtuig-tour! Tijdens deze tour vlieg je over gletsjermeren, ijsvelden en sneeuw massa's. Een ervaring om nooit te vergeten wanneer jij gaat werken in Canada

Waterton Lakes National Park

Dit prachtige National Park is benoemd tot UNESCO werelderfgoed door de diverse flora en fauna, de overgang van prairie landschap tot berglandschap en het aparte klimaat. Het park bestaat uit twee delen: Lower Waterton Lakes en Upper Waterton Lakes. Deze twee worden door een smal kanaal met elkaar verbonden. Op deze meren is het mogelijk om te kanoën te vissen en te waterskiën. Bezoek zeker ook het bijzondere natuurfenomeen de Canyon Red Rock waar het leuk is om te picknicken. De Red Rock Canyon bestaat uit rode rotsen dat ontstaan is door het roesten van het ijzerhoudende gesteente. Naast al dit moois vind je er ook veel zwarte beren, elanden en berggeiten. Sla dit park dus absoluut niet over wanneer je gaat werken in Canada.

Glacier Park

Dit park heeft zijn naam te danken aan de vele gletsjers die hier zijn te ontdekken, ruim 400! Het park ligt in het zuidwesten van Canada in British-Columbia en dwars door het park loopt de TransCanada Highway. We willen je dus aanraden om het park en de omgeving per auto te ontdekken! Hierdoor kom je allerlei gave bezienswaardigheden tegen. Op de Anthabasca Glacier kun je met een gids een gletsjerwandeling maken, een geweldige ervaring! Het zal een overweldigend gevoel geven om midden op de Gletsjer te staan, omringd door alleen maar ijs en besneeuwde bergtoppen. Helaas smelt de ijskap in rap tempo door de global warming, dus wacht niet te lang met dit park te bezoeken! 

Pacific Rim National Park

Het park bestaat uit de gebieden Long Beach, de West Coast Trail en Broken Island Groups. Deze laatste is alleen te bereiken per boot en is de ideale plek voor de fanatieke wandelaars. De West Coast Trail van zo’n 75 kilometer is een van de mooiste wandelroutes ter wereld. Wel is deze route meer geschikt voor de getrainde wandelaar. Je zult er namelijk zo’n vijf tot zeven dagen over doen. Heb je niet zoveel tijd omdat je ook nog de andere parken wilt bezoeken? Er is ook een mogelijkheid om een deel van deze route te bewandelen. Wil je grijze walvissen spotten? Maak dan zeker een boottocht buiten het park! 

Bruce Peninsula National Park

Het Bruce Pensinsula Nationalpark behoort tot de jongste national parken van Canada en is in 1987 opgericht. Ook dit park is omringd door water en heeft het vele meren waardoor het een ideale plek is om te varen, snorkelen en kajakken. In het hippe plaatsje Tobermory zijn er vele overnachtingsmogelijkheden. Tobermory is ook het startpunt voor alle wandelingen in het park! In vergelijking met andere parken is het veel minder bekend, maar daarom juist een goede reden om een bezoekje te wagen wanneer je gaat werken in Canada, want dit pareltje wil je absoluut niet missen! 

Kootaney National Park 

Ontspanning is ook belangrijk! En juist daarom willen wij je een bezoekje aan dit park niet onthouden! Het grootste mineraalwater bad van Canada, oftewel de Radium Hot Springs Mineral Pools kun je hier vinden. Mocht je er toch zijn, bezoek dan ook de Paint Pots. De Paint Pots zijn roestkleurige mineraalbronnen met okerkleurige oevers. Een paar kilometer verderop liggen de Numa Falls die ook echt niet overgeslagen mogen worden! 

Ja, elk park heeft zo zijn eigen charme en unieke kenmerken, waardoor ze allemaal een bezoekje waard zijn! Ga jij binnenkort werken in Canada? Dan willen wij je aanraden om een Discovery Pas aan te schaffen! Met deze pas kun je meer dan 100 verschillende nationale parken bezoeken. En zal je een hoop geld schelen om niet elke keer opnieuw entree te moeten betalen! De meeste parken hebben een eigen bezoekerscentrum waar jij je kan laten informeren over alles wat je moet en wilt weten over het park! En… wanneer ga jij het avontuur aan door te werken in Canada?


Wat vind je van deze blog?

hotspots werken in Canada reizen inspiratie

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in