Zeker weten?

Vrije tijd Hotspots

20 unieke en onbekende plekken in Europa – deel 2

Laatste update: 2 augustus 2022  ◦  4 oktober 2019 door Foto van Femke Femke  ◦  4339 keer bekeken  ◦  5 minutes leestijd
20 unieke en onbekende plekken in Europa - deel 2

In deel 1 maakte je al kennis met tien unieke en onbekende plekken in Europa. Van de Spaanse woestijn tot een citytrip in Bologna. Europa heeft naast de bekende steden, regio’s en natuurgebieden nog véél meer te bieden. Lees snel verder en ontdek tien nieuwe unieke en onbekende plekken, steden, eilanden en natuurgebieden in Europa.

#1 Snowdonia in Wales

Snowdonia National Park is één van de mooiste plekken in Wales. Dit bergachtige gebied in het noorden van Wales staat bekend als wandelparadijs, maar ook bergbeklimmers en mountainbikers vinden hier de sportieve uitdaging. Bereid je voor op indrukwekkende rotsformaties, watervallen en meren. De hoogste en bekendste berg in dit gebied is de 1.085 hoge berg ‘Snowdon’. Met een stevige klim is de top van de berg te voet te bereiken. Een andere optie is het tandradtreintje die je vanaf Llanberis Station in een halfuur op enkele meters van de top afzet. 

#2 ‘Reusachtig’ Giant’s Causeway in Noord-Ierland

In de verste verte is er geen vulkaan te bekennen. Toch het natuurwonder Giant’s Causeway ontstaan door het natuurgeweld van een vulkaanuitbarsting. Het bijzondere aan dit wonder zijn de zeshoekige basaltzuilen. Basalt is een gesteente dat ontstaat wanneer lava stolt. Dit gesteente krijgt vervolgens een diepzwarte kleur. Doordat de zuilen van hoogte verschillen, lijkt het alsof er een natuurlijk trap is ontstaan. De naam van dit natuurverschijnsel is ontstaan door de legende van ‘de Giant’ (oftewel: reus). Volgens de legende bouwde een reus, via zee, een pad naar Schotland om te vechten met zijn vijand. Eenmaal aangekomen, schrok de reus van een nog grotere reus in Schotland en rende terug. Volgens deze legende is Giant’s Causeway een restant van het pad dat er ooit lag. Ga je werken in Ierland? Bezoek dan zeker eens deze plek! 

#3 Onontdekt strand in Duitsland

Wat natuurlijk niet mag missen in onze lijst met unieke en onbekende plekken in Europa, is een onontdekt stukje strand. En die vind je, jawohl, gewoon bij onze zuiderburen! Rügen is een schiereiland in de Oostzee dat met een hangbrug is verbonden met de vaste wal van Noord-Duitsland. Met 1800 zonuren per jaar is dit schiereiland het meeste zonnige plekje van Duitsland. Rügen is een populaire bestemming voor wind- en kitesurfers, maar ook voor natuurliefhebbers. Het Jasmund National Park is onderdeel van het eiland en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Als je gaat werken in Duitsland is Rügen zeker een bezoekje waard! 

#4 Surfhotspot Ericeira in Portugal

Als je gaat werken in Lissabon, mag een trip naar het pittoreske Ericeira niet ontbreken. Dit traditionele vissersdorp ligt op een uurtje rijden ten noorden van Lissabon. Witte huisjes en kleine stranden maken van Ericeira een idyllische plek, maar deze plek staat ook bekend als surfgebied. De échte surfspots vind je iets buiten het dorp, wat erkend is als World Surf Reserve. Surfliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen voor de beste golven. Voor zowel beginners als gevorderden zijn er meerdere surfspots om de golven te trotseren. Als je nog nooit gesurft hebt, boek dan les(sen) bij één van de vele surfscholen. Een leuk uitje met je internationale vrienden of collega’s! 

#5 Sprookjesachtig Cappadocië in Turkije

Turkije is een bloedmooi land met prachtige binnenlanden, authentieke dorpen en een unieke historie. Eén van de mooiste plekken van Turkije is het bijzondere Cappadocië. Deze imponerende regio is ontstaan door drie grote vulkaanuitbarstingen tienduizenden jaren geleden. Het resultaat is een sprookjesachtig landschap met rotsformaties in bijzondere vormen. Cappadocië staat vooral bekend door de ‘feeënschoorstenen’. Deze rotspartijen zijn ontstaan door het effect van water op bepaalde steensoorten. In deze sprookjeswereld wonen al duizenden jaren mensen. Zo vind je er grotwoningen, grotkerken en complete dorpen onder de grond. Als je gaat werken in Turkije maak dan een trip naar dit gebied en boek een ballonvaart! 

#6 Lavendelvelden in het Franse Provence

Nederland staat bekend om zijn tulpen, het zuidoosten van Frankrijk staat bekend om zijn lavendel. Om iets specifieker te zijn: de Provence. In de zomer (lees: half juni tot half augustus) staat deze regio vol met velden lavendel. Roadtrippen langs prachtige paarse vergezichten onder de zwoele Franse zon. Klinkt goed toch!? Eén van de populairste plekken om deze paarse schoonheid te spotten is Plateau de Valensole. Maak de roadtrip compleet langs pittoreske Franse dorpen, steden als Nice en Marseille en een lichtblauwe zee. Ja, de Provence leent zich absoluut uit voor de ideale roadtrip! 

#7 Stonehedge in Engeland 

Het Engelse Stonehedge is al bijna 1.000 jaar het best bewaarde geheim van Engeland. Dit geheim vind je op ongeveer 134 kilometer van Londen. Niemand weet waarom en door wie de stenen in Stonehedge zijn geplaatst. Britse archeologen buigen zich dan ook al tientallen jaren over dit mysterieuze bouwwerk. Sinds 1986 staat Stonehedge op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het geheim van Stonehedge maakt deze plek extra interessant om te bezoeken. Ga wel vroeg, want in de middag kan het druk zijn met toeristenbussen!

#8 Het Griekse Chalkidiki

Cultuur snuiven en tot rust komen: dat kan op Chalkidiki. Dit Griekse schiereiland heeft de vorm van een hand met drie vingers, dit zijn: Kassandra, Sithonia en Agion Oros. Chalkidiki is nog een vrij onbekend gebied, terwijl het een ontzettend veelzijdige en prachtige vakantiebestemming is. Je vindt er fijne zandstranden, een kristalheldere zee en pittoreske Griekse vissersdorpen. Deze plek is zeker één van de onontdekte parels van Europa. 

#9 Kleurrijk Positano

Stranden, historische steden en overheerlijke pasta’s. Italië! Aan de Italiaanse westkust ligt het kleurrijke Positano. De huizen zijn opgebouwd tegen een steile rotswand waar zich inmiddels ook restaurants en terrassen hebben gevestigd. Steile wegen en trappen zijn in dit kleurrijke dorpje onvermijdelijk. Eenmaal boven, zoek dan de ultieme plek om te genieten van de ondergaande zon. Positano is een leuke plek om te bezoeken als dagtocht. Je vindt er leuke winkels, een strand en meerdere plekken om te genieten van een heerlijke zoete koffiepauze. Iets langer de tijd? Boek dan gewoon een aantal nachten in één van de B&B’s.

#10 Baltisch Vilnius

De Litouwse hoofdstad Vilnius is een relatief onbekende stad in Europa. Onder het sovjet-bewind werd Vilnius erg verwaarloosd, maar sinds de onafhankelijkheid in ’90 heeft de stad zich positief ontwikkeld. Door de vele barokke gebouwen heeft de stad wat weg van Rome. In het middeleeuwse stadscentrum kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen. Dit centrum staat sinds 1994 op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een bijzonder labyrint van straatjes die je bij parken, pleinen, bars, cafés en restaurants brengt. Vilnius kent een bruisend nachtleven en is daarnaast ook nog een goedkoop. Moet we nog meer redenen noemen om snel een citytrip naar Vilnius te boeken? 


Wat vind je van deze blog?

hotspots Europa

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in