Zeker weten?

Vrije tijd Travel inspiration

Hier moet je heen in de maand maart!

Laatste update: 26 april 2023  ◦  23 februari 2023 door
P
Parmida  ◦  1369 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
Waar heen te gaan in maart

De lente komt eraan! De bloemen beginnen weer te bloeien, de vogels te zingen en de zon breekt door... Dit alles vraagt om een leuke lentetrip! In deze blog zetten we onze favoriete bestemmingen voor deze maand voor je op een rij. Pak je bucketlist erbij en schrappen maar!

De Cotswolds, Engeland

Ga jij binnenkort wonen en werken in het VK? Pak je kans en ga op ontdekking door het land. Een van Engelands mooiste pareltjes is de Cotswolds, in het zuiden. Word je helemaal blij van idyllische plaatsjes, pittoreske huisjes en schattige dorpjes? Dan is dit dé bestemming voor jou! Je kunt er ook gezellig rondrijden of lange wandelingen maken. Een bezoekje aan Woodstock’s Blenheim Palace mag ook zeker niet ontbreken. Je herkent het kasteel vast van de serie Downtown Abbey, en wist je dat Winston Churchill hier geboren is? In maart staat de natuur in de Cotswolds in volle bloei, waardoor outdoor-liefhebbers er hun hartje kunnen ophalen. Ideaal voor een weekendje weg!

San José, Costa Rica

Costa Rica is een tropisch land in Midden-Amerika en is de perfecte bestemming voor je tripje in maart! Het land kent verschillende tropische klimaten, waardoor er het hele jaar door iets te beleven valt. Waarom dan net maart? Het hoogseizoen komt stilaan tot een einde, grote druktes vind je gelukkig niet meer, geweldig toch? De hoofdstad San José is zeker een bezoekje waard, met het indrukwekkende Teatro Nacional en de prachtige vlindertuin. Natuurliefhebbers kunnen zich wagen aan wandelroutes, of vulkanen gaan bezoeken. Met een beetje geluk kom je een van de vele koffieplantages tegen. Snuif een stukje nationale geschiedenis op en maak er een onvergetelijke reis van!

Dublin, Ierland

Zomer, herfst, winter, lente: het weer in Ierland is onvoorspelbaar en soms maak je op één dag meerdere seizoenen mee! Toch draagt deze wisselvalligheid juist bij aan de charme van de hoofdstad. In maart vieren de Ieren St Patrick’s Day, waarbij ze de patroonheilige van Ierland herdenken. Wist je dat hij eigenlijk helemaal geen Ier is? St Patrick’s Day zelf valt op 17 maart, maar het feest duurt niet minder dan 5 dagen! Kenmerken: groene outfits, traditionele muziek en heel.veel.bier. Neem een kijkje tussen de vacatures op onze website en ga wonen en werken in Dublin!

München, Duitsland

München is een prachtige stad en hoewel het er het hele jaar door fijn vertoeven is, is maart toch net iets leuker. Het hoogseizoen komt stilaan op gang, maar de grote drukte blijft nog uit. In maart vindt er een lentefestival plaats genaamd Starkbierzeit. Mocht je Oktoberfest gemist hebben, kun je toch wat van die typische Duitse sfeer opsnuiven tijdens dit bierfestival. De sterren van het festival zijn sterke seizoensbieren. Leuk weetje: de bieren die op dit festival geserveerd worden, zijn wel twee keer zo sterk als die op het Oktoberfest. Droom je van wonen en werken in Duitsland én ben je een bierliefhebber? Dan is Starkbierzeit echt iets voor jou!


Havana, Cuba

De beste periode om Cuba te bezoeken is zonder twijfel eind maart! Het is er niet zo druk als in januari en februari, en het weer is net zo mooi. Lees: veel zon en weinig regen. Tijdens de warmere dagen kun je rekenen op een fris briesje wind, waardoor je het nooit té warm krijgt. Bezoek zeker eens de hoofdstad, Havana, met z’n kleurrijke auto’s en huizen. Een ultieme must-do is ongetwijfeld een stadstour langs alle highlights van de stad!


Toscane, Italië

Deze sprookjesachtige regio in Midden-Italië spreekt tot de verbeelding en was al vaker het decor voor romantische films. Hoewel het populairste seizoen om Toscane te bezoeken de zomer is, is Toscane in maart ook zeker een aanrader! Het hoogseizoen is nog ver weg, en het kan goed zijn dat je helemaal in je eentje door de smalle straatjes zwerft. De ideale bestemming om even aan de dagelijkse sleur te ontsnappen dus. Bezoek de Italiaanse olijfboeren tijdens het plukseizoen, of ga naar Pisa of Firenze. Het kwik kan stijgen tot zo’n 15 graden en de zon komt ook al voorzichtig tevoorschijn. De lente in al haar glorie! 

Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie plekken om in de lentemaand maart te bezoeken. Welke landen of steden ga jij bezoeken in maart? Laat het ons weten!


Wat vind je van deze blog?

hobby's inspiratie bucketlist ervaring reizen Yobbers

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in