Geweldig nieuws: Grenzelooswerk wordt Yobbers!
Lees meer!

Werken in het buitenland: expectations vs reality

24 februari 2021 door
Foto van Emma Kiewiet
Emma Kiewiet  ◦  735 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd
.

Wauw, jij hebt de stap gezet om te gaan werken in het buitenland! Maar ondanks het leuke vooruitzicht, weet jij soms niet wat jou te wachten staat. Dat kan natuurlijk best spannend zijn. Bedenk dan: de beste dingen ontstaan wanneer je uit je comfortzone stapt. Wij vergelijken 6 verwachtingen die jij hebt van werken in het buitenland met de werkelijkheid.

Trustpilot 4 stars Review van Kirsten Reul

Ik ben heel goed geholpen door Linda…

Ik ben heel goed geholpen door Linda van grenzelooswerk! Met als resultaat dat ik ben aangenomen bij Teleperformance Greece. Mijn avontuur start per 6 Maart 😊 ..lees meer

11 februari 2021

1. Expectation: Nieuwe vrienden maken is lastig in het buitenland

Reality: False! Wanneer jij straks gaat werken in het buitenland, kom jij in een internationaal en gezellig team terecht. Veel mensen starten alleen aan hun buitenlandavontuur. Iedereen staat dus open voor het leggen van nieuwe contacten. Daarbij kan jij zelf ook talloze dingen ondernemen in je vrije tijd, waardoor je nog meer nieuwe mensen ontmoet! Zoek een leuke sport, sluit je aan bij een taalklasje of ga lekker eten in lokale restaurantjes. Jij hebt het zelf in de hand. Nog een plus: mensen zullen enorm aardig voor jou zijn omdat je nieuw bent! Hier lees jij nog meer tips over het maken van vrienden in het buitenland.

2. Expectation: Jouw weekend staat volgepland met bezienswaardigheden

Reality: Not quite. Het is inderdaad heerlijk om vaak op pad te gaan om de omgeving te verkennen. Maar na een drukke werkweek heb jij soms ook gewoon zin in een pizza en een avond Netflix. En dat is helemaal oké! Volgend weekend heb jij dan extra veel energie om de prachtige omgeving te ontdekken. Die bucketlist streep jij heus wel af! Alles op z’n tijd, toch?

3. Expectation: Jij gaat heel vaak zelf koken ‘s avonds!

Reality: Jij gaat sowieso vaker buiten de deur eten dan je verwacht. Want zeg nou eerlijk, wat is er nou leuker dan de hipste food hotspots in town te ontdekken? Na je werk sleep jij je collega’s mee en ploffen jullie samen neer bij een gezellig restaurantje. En uit eten hoeft trouwens helemaal niet duur te zijn! Als jij bijvoorbeeld gaat werken in Portugal of Bulgarije, is dineren spotgoedkoop. En in andere landen zoek jij gewoon een lokaal cafeetje op waar ze goedkope en heerlijke maaltijden serveren! 

4. Expectation: Jij gaat prachtige foto’s schieten in het buitenland!

Reality: Oké, dat is deels natuurlijk wel waar. Maar als jij gaat werken in het buitenland, maak jij ook ontzettend veel mislukte foto’s. Gelukkig hebben wij de beste tips op een rijtje gezet om met je smartphone prachtige foto’s te maken. Probeer dus lekker veel uit en leg de mooiste en leukste momenten vast. Deze plaatjes zijn namelijk super leuk om later terug te kijken! Jij hebt al genoeg aan je smartphone, maar ook het meenemen van een (wegwerp)camera is een leuke toevoeging. Post je leukste foto’s op Instagram en gebruik onze hashtag #mygwadventure, dan genieten wij met je mee!

5. Expectation: De meeste mensen spreken Engels in het buitenland!

Reality: Jij gaat hoe dan ook wat leuke miscommunicaties hebben tijdens het werken in het buitenland. Maar dat hoort erbij! Niet iedereen spreekt namelijk perfect Engels. Een tip: leer alvast wat basic woordjes en zinnetjes voor vertrek. Zo kan jij zonder problemen iemand begroeten of jouw favoriete koffie bestellen op een terrasje. Act like a local! Wil jij de taal nog beter leren kennen? Sluit je dan aan bij een taalklasje in de stad. Dit wordt door de werkgever in het buitenland vaak zelfs gratis aangeboden! Hier ga jij ook nog eens andere internationale mensen leren kennen. Win-win situatie dus!

6. Expectation: Het is lastig om een fijne woonruimte te vinden in het buitenland

Reality: Geen zorgen! Wanneer jij gaat werken in het buitenland, vind jij ongetwijfeld een woonruimte waar jij je thuis voelt. Jouw werkgever heeft namelijk veel goede tips en tricks voor je. Daarbij hebben wij ook ontzettend veel blogs geschreven met tips voor het zoeken van een woning in het buitenland. Zoek vanuit huis al een woonruimte via een makelaar, of zoek ter plekke naar iets geschikts. Kies vooral wat jij fijn vind!

Deze 6 expectations vs reality ga jij sowieso herkennen als jij straks gaat werken in het buitenland! Heb jij nog meer herkenbare situaties die jij van tevoren anders in had geschat? Laat het ons weten in de comments. We zijn heel benieuwd!


Tips Wonen in het buitenland Werken in het buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures