Zeker weten?

Vrije tijd Good to know

Werken in het buitenland!?

Laatste update: 23 mei 2023  ◦  4 juni 2020 door Foto van Gast Gast  ◦  1690 keer bekeken  ◦  2 minutes leestijd
Werken in het buitenland

Er zijn best wel een aantal redenen te verzinnen waarom werken in het buitenland zo leuk is. Allereerst is het interessant om te werken met collega’s uit verschillende landen en culturen en je hebt gelijk de kans om een nieuw land te ontdekken. Daarbij staat het natuurlijk altijd goed op een cv. Welke redenen er nog meer zijn? Lees snel verder en kom er achter!

5 Trustpilot-sterren Review van

Goede ervaring met Yobbers

Mijn ervaring met Yobbers is erg goed. Yobbers reageerde snel op mijn sollicitaties en bleef in contact tijdens het gehele proces. Ik kon vragen stellen en kreeg alle nodige informatie voorafgaand aan mijn sollicitatie. Ik ben blij met de begeleiding die ik hierbij gekregen heb! ..lees meer

6 februari 2023

Laat die talenknobbel groeien

Internationale werkervaring is goed voor je talenknobbel. Ook al heb je die niet van nature. Door in het buitenland te werken, groeit ie wellicht een beetje. Dat hoeft niet specifiek door de taal van het land waar je werkt te komen, je krijgt gewoon een algemene en bredere kennis van taal. Vaak werken op de buitenlandse werklocaties verschillende nationaliteiten, dus pakt ook dingen uit de taal van je collega op. Woon je samen met een collega in een huis, dan zal de voertaal misschien wel Engels zijn als jullie beide elkaars taal niet spreken. Dus zo fris je je Engels ook weer op. Probeer buiten de deur wel zoveel mogelijk de taal van het land waar je werkt te gebruiken. Zo pik je deze eerder op en kun je jezelf sneller redden. Ook naar de televisie kijken in het buitenland kan behulpzaam zijn bij het leren van de taal.

Goed voor je ontwikkeling

Als je in het buitenland werkt, ben je voor een deel op jezelf aangewezen. Hierdoor ontwikkel je belangrijke eigenschappen, zoals aanpassingsvermogen, zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Vaak is er op de werkplek wel begeleiding of is er een centraal punt waar je terecht kunt met problemen of vragen, maar je gaat vast en zeker ook zelf dingen leren oplossen. Natuurlijk moet je wel zorgen dat je voor vertrek alles goed geregeld hebt, waaronder je papieren, je slaapplek, je salaris, verzekeringen zoals een rechtsbijstandverzekering en je ziektekostenverzekering. 

Waar ga je werken?

Er zijn verschillende soorten banen en ook nog eens in allerlei landen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om in de zomer in een vakantieland te gaan werken, zoals Spanje, Italië of Frankrijk. Of misschien vind je het leuker om in een mooie stad te gaan werken, zoals Praag of Lissabon. Natuurlijk is het ook een optie om in de wintermaanden in het buitenland aan de slag te gaan. Dat kan bijvoorbeeld in de wintersportgebieden of op plekken waar ook in de winter het zonnetje schijnt.

Vaste of vakantiebaan

Eigenlijk is alles mogelijk, maar het is wel vaak zo dat op de plekken waar in bepaalde periodes veel vakantiegangers komen er meestal meer banen zijn. Toch hoeft het niet altijd een baan in de toeristensector te zijn. Soms worden er mensen gevraagd op een klantenservice, een social media platform of een helpdesk. Het hangt er ook af of je een vaste baan, een vakantiebaan of vrijwilligerswerk zoekt. Want wil je juist een leven opbouwen in het buitenland met een vaste baan in het buitenland, of wil je juist tijdelijk werken in het buitenland met vakantiewerk of vrijwilligerswerk? Ga je voor betaald werk in het buitenland of onbetaald aan de slag als vrijwilliger? Er is keuze genoeg om ergens een ontzettend mooi avontuur te beleven!


Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in