Geweldig nieuws: Grenzelooswerk wordt Yobbers!
Lees meer!

Hoe snel kan het gaan?

7 november 2018 door
Foto van Suzanne Meinsma
Suzanne Meinsma  ◦  1136 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd
Werken in het buitenland

Je zit al een poos met het idee in je hoofd om te gaan wonen en werken in het buitenland, de website van Grenzelooswerk houd je al een tijdje in de gaten en je leest een aantal leuke ervaringen op de website van Grenzelooswerk. Je wordt alsmaar enthousiaster over het idee om te gaan werken in het buitenland! Jij wilt dit ook! Wanneer je solliciteert op een leuke vacature vraag je je af hoe snel het eigenlijk allemaal kan gaan. Wij leggen het proces je haarfijn uit! Lees snel verder!

Profiel aanmaken

Je maakt gemakkelijk een profiel aan op de website en je ziet al gauw een aantal leuke vacatures staan, waarvan één je het meeste aanspreekt. Je neemt de vacature goed door. Plots benadert iemand van het team van Grenzelooswerk je via de website chat. Er wordt gevraagd of je interesse hebt in de vacature en of de medewerker je kan helpen bij het beantwoorden van eventuele vragen omtrent het werken in het buitenland

Vragen over de vacatures

Vragen heb je zeker.. ‘’hoe snel kan het gaan? ‘’ is je vraag. Je begint liever vandaag nog dan morgen aan deze leuke baan in het buitenland. De medewerker van Grenzelooswerk antwoordt al binnen vijf minuten en vertelt je dat dit soms al binnen een paar dagen rond kan zijn. Je hebt er zo je bedenkingen bij.  ‘’Er zullen vást veel tussenpersonen zitten tussen mij en de werkgever in het buitenland..'’

Wij 'lichten' je graag vragen voor waar jij wellicht nog niet bij hebt stil gestaan 💡
Wij 'lichten' je graag vragen voor waar jij wellicht nog niet bij hebt stil gestaan 💡

Cv opsturen en telefonisch contact met Grenzelooswerk

Je besluit je cv op te sturen naar Grenzelooswerk en wacht geduldig af. Nog geen enkele uren later wordt er telefonisch contact met je opgenomen. Je cv is doorgenomen en gescreend en er wordt gevraagd naar je motivatie en waarom je op deze functie hebt gesolliciteerd. Het gesprek met de recruiter van Grenzelooswerk verloopt soepel en je krijgt al snel te horen dat de recruiter je cv gaat doorsturen naar de desbetreffende werkgever in het buitenland. 

Met de technologie van tegenwoordig ben je zo in contact met het buitenland!
Met de technologie van tegenwoordig ben je zo in contact met het buitenland!

Gesprek met de werkgever

Met de werkgever in het buitenland plan je een sollicitatiegesprek in. Je bereidt je goed voor en stapt vol goede moed het gesprek in. Nog dezelfde dag krijg je te horen dat je bent aangenomen en dat je op korte termijn kunt starten met werken in het buitenland. Je bent blij verrast en hebt er super veel zin in! Op naar een nieuw avontuur in het buitenland, zeg je in jezelf met een ‘smile’ op je gezicht!

Nazorg

Een dag later neemt Grenzelooswerk contact met je op om te vragen hoe het sollicitatieproces voor je is geweest. Je geeft aan dat het allemaal goed is verlopen en dat je toch wel je bedenkingen had hoe snel het kon gaan. De recruiter lacht en verteld dat er zelfs voorbeelden zijn van kandidaten die binnen vijf uren zijn geplaatst! Gemiddeld plaatst Grenzelooswerk kandidaten binnen één tot twee weken bij werkgevers in het buitenland. Dus heb jij de ambitie om te werken in het buitenland? Aarzel dan niet en neem vandaag nog contact op met Grenzelooswerk!

Ghosting

Ghosting is simpelweg een werknemer die niet komt opdagen voor een sollicitatiegesprek, niet komt opdagen op de eerste dag van de nieuwe baan, of het contact ineens verbreekt - zonder een woord te zeggen - tijdens de sollicitatieprocedure. 


Het kan natuurlijk gebeuren dat jij niet door wilt met de sollicitatieprocedure, MAAR geef dit wel even aan. Ghosting kan nadelen hebben voor jou als werknemer. Andere toekomstige werkgevers kunnen een ‘background check’ doen, of wie weet komt dezelfde werkgever in de toekomst op je pad en heeft deze je naam onthouden. Door je besluit uit te spreken naar de werkgever toe, geef jij het bedrijf de kans om hun positie te vervullen door een andere geschikte kandidaat die staat te popelen om de positie aan te nemen!


Curriculum vitae sollicitatieproces Avonturier Werken in het buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures